Czy Wam też zdarzyło się dodawać nowe czary do gry? Jeśli tak to napiszcie jakie.
ja np. zwiększałem PM i zwiększałem obszar tarczy lub ją zakładałem na przeciwnika i go miażdżyłem albo zakładałem mu ją na głowe i go dusiłem .
Magia
Trochę nowych czarów wprowadza profesja chronomanty (są opisy wszystkich 11 kręgów). Nie wiem, czy ktokolwiek nią gra, bo nikt się nie chwalił.
Twoja modyfikacja to już trochę wchodzenie w formuły czarów antycznych - kosztują więcej PM i są potężniejsze od tych zwykłych przy identycznym POZ czarodzieja/kleryka.
Twoja modyfikacja to już trochę wchodzenie w formuły czarów antycznych - kosztują więcej PM i są potężniejsze od tych zwykłych przy identycznym POZ czarodzieja/kleryka.
CO do opisu tworzenia czaru w KC nie pamietam żeby takie cos było(no chyba że cos chłopaki wiedzą).Jesli nie ma to sam musisz okreslic jaki rzut czy rzuty wykonac w casie nauki aby sie powiodło.Jęsli chodzi natomiast o sam fakt wymyslenia czaru tzn.mocy ,czasu trwania opisu to wszystko zalezy od twej wuobrażni.Mogą ci być pomocne inne systemy skąd możesz zapożyczac pomysły.Np.duzo czarów jest w D&D.Zreszta po necie znajdziesz wiele pomysłów.Miej na uwadze jednak przy wymyslaniu czarów żeby sie nie kopiowały ,nie tworzył jakieś lekkiej mutacji juz istniejących bo takie nie maja sensu.Podstawą jest równiez dobre okreslenie mocy czaru-przypisanie go do odpowiedniego poziomu.W innym wypadku możesz zazhwiac równowage gry.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 10:22 przez rav, łącznie zmieniany 1 raz.