DrecarE: Cienie na Śniegu - techniczny

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 15 sierpnia 2015, 13:08

Ponieważ wątek techniczny do samego systemu rozmył się w tysiącu pytań o system i w dywagacjach osobistych, postanowiłem założyć oddzielny temat, związany z prowadzoną sesją. Proszę pisać tutaj tylko na tematy dotyczące scenariusza, czy postaci do niego.

Chciałbym do końca weekendu otrzymać szkice postaci od wszystkich, którzy zgłosili udział w grze. Koniec miesiąca będzie dla mnie bardzo pracowity, wiec chciałbym dostać wszystko nieco szybciej, aby się przygotować. Zwłaszcza, że tworzenie postaci trochę jednak trwa. Jak na razie mam jedynie kompletną postać TatTvamAsi.

Jak na razie udział zgłosili:
[olist=1]Frater Terry: Wylkołek, Towarzysz: Wilczarz;
TatTvamAsi: Nardlens z Plemienia Kruka, Adept: Czarownica;
Hel: Alfr, Adept: Mag Energii;
Zapałki Chaosu: Nardlens z Plemienia Wilka, Wojownik (jeszcze nie wiadomo jaki);[/olist]
Przypomina, że zaczniemy sesję we wrześniu.
Informuje także, że z uwagi na rezygnację jednego z graczy, wciąż jest wole miejsce na sesji. Zapraszam serdecznie osoby zainteresowane! To najlepsza chwila by poznać DrecarE na własnej skórze! :)
Ostatnio zmieniony 02 września 2015, 16:32 przez Sigil, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 15 sierpnia 2015, 17:29

A co mi tam. Dawaj, dopisuj mnie na listę :)

Wstępnie grałbym jakimś technikiem. Zapoznam się z postaciami to dam ci ostateczną decyzję.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 15 sierpnia 2015, 17:58

Wow... Technikiem? Ambitnie. ;)

Ale cieszę się, że mogę Cię dopisać do ekipy, Dobro. Fajnie mi się gra u Ciebie, mam nadzieję, że Tobie również dobrze się będzie grało u mnie. :D

Jeśli o Techników chodzi to z podanych ras można wybrać jedynie Gnoma (Uczonego lub Alchemika) lub Zimowego Krasnoluda (Kowala Magii albo Uczonego).

Zobacz sobie jakie rasy są dostępne i jeśli zainteresowałaby Cię jakiś inny koncept to daj znać. Technik na poziomie 0 będzie jeszcze mało umiał - no ale to też ma swój urok (wiesz, od zera do bohatera).

Więc napisz mi, czy któryś z wymienionych konceptów Ci się podoba. A jeśli jednak uznasz, że wolałbyś coś innego, to daj znać. Wyślę Ci wtedy na PW możliwe role, które pasują do tej przygody, ok?
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 15 sierpnia 2015, 18:19

Hm.. technicy tylko gnom albo krasnolud. Cóż, nie lubię grać kurduplami, ale zobaczymy, co mi odpowiesz na PW :)

Też myślę, że będzie się epicko grało. Liczyłbym oczywiście na drobną pomoc w kreacji bohaterów.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 15 sierpnia 2015, 18:37

Bez pomocy się nie obejdzie. Na razie przygotuj sobie zestaw 2k10. ;)

Propozycje już wysłałem na PW.

Fajnie by było, gdybyśmy w weekend jakoś mniej więcej ogarnęli ta postać. Frater Terry obiecał, że do niedzieli zrobi wersję karty jako editable pdf i czekam na to. Ale jeśli się nie uda, to chyba będzie trzeba kartę wypełniać w paincie.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 16 sierpnia 2015, 16:14

Proszę wszystkich graczy o to, by zapoznali się (lub przypomnieli sobie) realia Torgeth. W tym celu należy przeczytać ten wątek:
http://krysztalyczasu.pl/forum/viewthre ... ad_id=1127

Ponadto informuję, że nareszcie ustaliliśmy skład drużyny:
[olist=1]Frater Terry: Wylkołek, Towarzysz: Wilczarz;
TatTvamAsi: Nardlens z Plemienia Kruka, Adept: Czarownica;
Hel: Alfr, Adept: Mag Energii;
Zapałki Chaosu: Nardlens z Plemienia Wilka, Wojownik: Einherjer;
Dobro: Nardlens z Plemienia Wilka, Wojownik: Zwiadowca;[/olist]

Bardzo mnie to raduje. W najbliższym czasie chciałbym więc zając się tworzeniem po