Centrala PBF

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 06 października 2013, 22:17

Od razu zgłaszam się do sesji IK, zanim mnie ktoś wyprzedzi! Skoro to Merywyn, chętnie zagram rdzennego mieszkańca, Llaelijczyk z narodowości i Umbrianin z pochodzenia etnicznego (o ile to możliwe). Miano i profesje przemyślę na szybko.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 06 października 2013, 22:24

Zgłaszam się do IK.
I do Wampira Maskarady.
W żaden nie grałem. Proszę o jakieś info o założeniach Wampira, Mroczne Wieki mile widziane. Jakby to miało wyglądać, kim zagramy? wampirami czy ich wrogami?

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 06 października 2013, 23:07

Przygode do IK mam dla drużyny tematycznej: BG będą agentami-śpiochami Cygnaru - Cygnar Reconnaissance Service (w mechanice będą tworzyć SpyRing, Podręcznik IK str 153), tak więc pewne smaczki co poniektórych profesji mogą problematyczne (jak np Stormglaive Stormblade'a itp).

Wampir Maskarada. Czasy współczesne, akcja najprawdopodobniej osadzona w Europie Zachodniej. Jeszcze się dokładnie nie zastanawiałem nad koncepcjami postaci, ale raczej dla stosunkowo młodych wampirów z Camarilli: 12-13 pokolenia. W sumie to raczej dopuszcze do gry każdą sensowną postać (nawet taką, która nie jest podręcznikowo wampirem Camarilli - uważam że są tam także kainici innych klanów). Zasady takie jak w Wampirze Maskarada 20th Anniversary Edition.
Ostatnio zmieniony 07 października 2013, 21:01 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 07 października 2013, 05:42

Jeżeli uzbiera się paczka do Zewu, to mogę nadal grać detektywem.

koszal
Reactions:
Been thanked: 1 time

Post autor: koszal » 07 października 2013, 09:02

W żaden z owych systemów nie grałem (ha!), ale chwilowo raczej wolałbym coś nowego pociągnąć, no i zostawiam sobie wolny slot na zabawę u dobro.

W związku z tym, że chcę wreszcie zacząć sesyjkę do cyberka czekam na pw na kogoś chętnego, kto zastąpi Mordimera, ponieważ od dwóch miesięcy czekam na jego postać i to już jednak zbyt długo.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 07 października 2013, 22:13

Podbije temat:

Na razie mam po jednym chętnym do sesji w Zewie Chtulhu i Wampira. Oraz dwóch graczy do scenariusza w IK.

Ktoś jeszcze zgłasza się do któregoś PBFa?

Waylander
Reactions:

Post autor: Waylander » 07 października 2013, 23:12

Witam

Zgłaszam się do IK, co do postaci to tak jak keth zastanawiam się nad rdzennym mieszkańcem(nie na mus, cygnarczyk też może być).

Pozdrawiam

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 07 października 2013, 23:46

Nie znam żadnego z systemów, ale czuje gruby piniondz w sesji z IK, więc wchodzę. Mam nadzieję, że mi pomożecie w tworzeniu postaci :)

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 07 października 2013, 23:53

Super, to już mam czterech graczy i uważam taką liczbę za odpowiednią!!!

Tak więc zagrają:
Araven
Keth
Waylander
Dobro

Profesje, rasy w zasadzie dowolne, ale musicie wziąść pod uwagę, że z niektórymi profesjami nie będzie się można obnosić oficjalnie. Cóż bycie agentem i życie w okupowanym kraju, łatwo nie ma...

Zaczynam przygotowywać się mentalnie do takiego wyzwania jak poprowadzenie IK. Wkrótce zarzuce garścią informacji.

Dobro, na dzień dobry, sugeruję zapoznanie się z wątkami forum związanymi z Żelaznymi Królestwami. Znajdziesz tam baaardzo duzo informacji o świecie w jakim będzie sesja. Przyznam szczerze, że sam muszę sobie sporo przypomnieć, bo podręcznik przeczytałem jakieś pół roku temu...

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 08 października 2013, 14:58

Właśnie, gdzie można znaleźć wykaz archetypów? Niestety nie posiadam podręcznika.

Aczkolwiek historię IK czyta się przyjemnie (dobra robota, Keth).

Waylander
Reactions:

Post autor: Waylander » 08 października 2013, 15:45

Dajcie mi z pół godziny to będziecie mieć podane wszystkie profesje(zrobię edyt) z których wybiera się dwie, rasy oraz coś w stylu Specjalizacji z neuroshimy.

EDIT:

Każdy z archetypów pozwala wybrać na początku jedną hm powiedzmy specjalną umiejętność /atut, wraz z rozwojem postaci będzie można wykupywać następne z listy danego archetypu przy każdym podam jedną umiejętność jako przykład.
Ważne jeśli chcecie grać postacią posługująca się magią to musicie wygrać gifted.

Archetypy

Każdy z archetypów daje postaci specjalny atut charakterystyczny dla archetypu. Dodatkowo pozwala wybrać następną specjalną umiejętność spośród kilku do wyboru, wraz z rozwojem postaci będzie można wykupywać następne z listy danego archetypu przy każdym podam jedną umiejętność z opcjonalnych i podstawową jako przykład.
Nie pamiętam czy to jedyna możliwość ich otrzymania ale wśród tych atutów do wyboru znajduje się sporo tzw. FEATÓW specjalnych super zagrywek które odpala się za feat points, ekwiwalent punktów losu z FATA czy punktów szczęścia z WFRP.
(Ważne jeśli chcecie grać postacią posługująca się magią to musicie wygrać gifted).

-Gifted
Podstawowa - ...wspomniana możliwość posługiwania się magią ;)
Opcjonalna - Fast Caster- postać otrzymuje dodatkowa szybka akcje na turę którą może wykorzystać na rzucenie czaru.

- Intellectual
Podstawowa - postać otrzymuje bonus +1 do rzutów na atakowanie i obrażenia, sojusznicy przebywający w jej strefie dowodzenia także otrzymują ten bonus.
Opcjonalna - FEAT:Quick Thinking - raz na turę postać może wydać punkt feat aby otrzymać dodatkowy atak albo szybka akcję na początku akcji innej postaci

- Mighty
Podstawowa - Postać rzuca dodatkową kostką na obrażenia walcząc wręcz.
Opcjonalne - FEAT Invulnerable - postać może wydać punkt feat aby podnieść swój ARM(pancerz) o 3 na jedna turę.

- Skilled
Podstawowa- postać otrzymuje dodatkowy atak w każdej swojej fazie aktywacji, jeśli zdecydował się wykonać atak w tej turze.
Opcjonalne- Ambidextrous- postać nie dostaje normalnych kar kiedy walczy dwiema broniami.

cdn
Ostatnio zmieniony 08 października 2013, 16:47 przez Waylander, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 08 października 2013, 16:20

http://krysztalyczasu.pl/forum/viewthre ... wstart=180

W tym watku okolo 189 postu zaczyna sie uproszczony opis tworzenia postaci i lista profesji.

Aravenie daj znac jaki typ postaci Cie kreci do tego pbfa, a ja zasugeruje jakies profesje.

Waylander
Reactions:

Post autor: Waylander » 08 października 2013, 17:04

Eh zapomniałem o tym opisie 8art ;).

A że tak się zapytam, warcasterów też dopuszczasz? Bo niby to zwykłą cariere...tylko że fluffowo postać taka to mega koks z samego faktu bycia warcasterem,(szczerze mówią zdziwiłem się w pierwszej chwili że dali ich jako normalna klasę a nie jakoś wyróżnili ewentualnie nie dali dostępu) itd. (nie żebym miał coś przeciwko oj nie XD).

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 08 października 2013, 20:35

Posty dotyczące PBF w świecie IK przeniosłęm do nowego wątku i pousuwałem inne:

http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... post_43433

Proszę wszystkie opinie, pytania itp odnąszące się do PBF osadzonego w Świecie Iron Kingdoms kierować właśnie tam.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 13 października 2013, 11:28

8art napisał(a):
Podbije temat:

Na razie mam po jednym chętnym do sesji w Zewie Chtulhu i Wampira. Oraz dwóch graczy do scenariusza w IK.

Ktoś jeszcze zgłasza się do któregoś PBFa?
Spróbowałbym swoich sił w ZC, ale kompletnie nie znam mechaniki.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

ODPOWIEDZ