Nasze forum

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 września 2010, 21:34

Wiesz dlaczego na pewien czas urwałem się z portalu...
Nawiązując do powyższego nie obawiałbym się zniknięcia zapału, tylko raczej braku osób, które tak samo będą płonąć.

Właśnie wydrukowałem sobie 2 podręczniki z pdf-a - MG i gracza. Razem niemal 700 stron. Teraz trzeba to do introligatora zanieść i grać :D To tak a'propos zapału.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 07 października 2010, 19:00

Prawda jest taka, że na żadnym portalu, gdzie są obecne KC, nie ma takiego ruchu jak tu. Nawet eRPG - macierzysty portal strony poświęconej KC zrobionej przez Giraffa i Karaxa świeci kompletnymi pustkami. Polter czy inne fora często mają ostatnie wpisy kilka miesięcy temu.
To forum jest skazane na sukces.

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 10 października 2010, 20:42

czegoj napisał/a:
Powiem tak, aż się boję co się stanie jak nam Hauerine tu wróci.:D
Jest kane który wszystkie propozycje kwituje - po co, grajmy taj jak bylo, nie zmieniajmy itp/

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 12 lipca 2011, 11:15

Mrufon napisał(a):
To forum jest skazane na sukces.
Cóż odwiedzając inne fora spotykam pewne rozwiązania jakich mi tu brakuje.... np:
Tabelki
Symulator rzutu kośćmi
i oczywiście html

Czy jest możliwe aby administracja poświęciła nieco swej uwagi i zapału celem udostępnienia userom tych rarytasów ...

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 12 lipca 2011, 11:30

Nad symulatorem rzutów kostkami myślę intensywnie. I o ile ciągi liczb są bezproblemowe to gorzej jest z zapamiętywaniem tych liczb, albo udostępnianiem szerszej publiczności. Prosiłem nawet na forum php-fusion o zrobienie panelu działającego jak shoutbox z tym, że publikuje tylko losowe liczby z godziną losowania oraz użytkownikiem, który ją wygenerował. Niestety dalej nic. Dlatego nie wiem, czy ma sens tworzenie generatora tylko z suchymi ciągami liczb. takich generatorów jest wszędzie pełno.

I teraz pytanie - co oznacza html i tabelki? Do czego mają one być, co mają robić itd. za mało danych żeby wiedzieć w którym kierunku iść.

Na swoje usprawiedliwienie dodam, że niestety nie mamy informatyka z prawdziwego zdarzenia. Raven nam na razie mocno wypadł, a ja jestem co najwyżej naturszczykiem (czyt. bibliotekarzem).

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 12 lipca 2011, 22:57

W postach pomiędzy tagami [html] [/html] możliwe jest stosowanie języka HTML

Tabelki takie wiesz z rzędami i kolumnami.. W zasadzie przy możliwości korzystania z html tabelki stają się dostępne.. Po co? Na co to komu?
Powiększa zakres możliwości i (np robienie kart postaci.. trochę to żmudne ale możliwe..) pozwala poprawić estetykę postu dla przykładu mój post z KC-Ogame mógłby być bardziej przejrzysty zamknięty w zgrabnej tabeli...
Co tyczy się losownika to załóż sobie testowe forum pod tym adresem i zobacz jakie ma jeszcze możliwości.. Nie wiem czy dogadasz się z tamtejszą administracją ale kto pyta nie błądzi..

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt: