Wątek przewodni do świata KC

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 24 lutego 2011, 09:03

Moje zarzuty są śmieszne? Przytocz choć jeden zarzut jaki postawiłem i pokaż mi ich śmieszność.

Tu nie chodzi o to by iść ślepo na rzeź. Gdybyś przedstawił np. propozycję innej mechaniki walki i poparł go odpowiednią argumentacją to zapewne nawiązałaby się dyskusja, która być może wniosłaby coś nowego do systemu. Ty jednak nawet nie próbujesz poprawić jakiś elementów świata a po prostu zmieniasz go w taki sposób aby pasował do Twojej wizji postrzegania świata i zasad nim rządzących.

Nie twierdzę, że nie mam żadnych uwag do systemu. Zapraszam do tematu "Zmiany by Venar i s-ka", żebyś się o tym przekonał. Jednak absolutnie nie ingeruję w świat i prawa jakimi on się rządzi.
To tak jakbyś grał w system "Wiedxmin" i nie zgadzał się z tym, że Sapkowski wymyślił sobie, iż wampiry chodzą w dzień bo kłóci się to z ogólnie przyjętymi zasadami dotyczącymi wampirów.

Co gorsza, niestety nawet nie próbujesz zastanowić się nad tym jakich argumentów używają inni. Uważasz, że tak nie może być i już.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 24 lutego 2011, 09:17

venar napisał/a:
Mordimer, zastanawiam się czy Ty wogle znasz system KC i czy czytasz to co inni piszą na forum.
Może być??? Pierwszy lepszy twój śmieszny zarzut.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 24 lutego 2011, 09:20

Chyba czas polać rozgrzane głowy wodą z roztopionego śniegu z podejścia pod zamek w Iłży :)
Pax między satanisty!

Pomijając temp. dyskusji, i ja widzę wiele braków w KC, których niestety naciągane tłumaczenia nie zakryją. Niemniej narzucać swoją wizję nie zamierzam, bo każdy ma swoje zdanie, jesteśmy tak starzy, że nikt tu zdania nie zmieni.
:)

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 24 lutego 2011, 09:24

Pracuję nad moimi zmianami tylko mam mało czasu póki co a masę papierków do przepisania:-)) także niebawem ukażą się moje zmiany do świata KC według mojej wizji.
Jakbyś nie zauważył nic nie zmieniam tylko wytykam pewne rzeczy w tym systemie i tyle.
I nigdy nie narzucam nic nikomu, każdy ma swój większy lub mniejszy rozumek:-)) i niech sam robi jak chce:-))
Każdy system ma wady i ok tylko czy są osoby które mają tego świadomość i czy są w stanie zastanowić się nad nimi i tylko o ty mi chodzi o zastanowienie się tak jak z tymi łukami i kuszami i ich bonusem z SF do obrażeń, np.
I na prawdę nikogo nie obrażając ale jeśli w jakimś wątku pojawia się dyskusja co do jakiegoś problemu czy braku logiki zauważonej przez innego forumowicza to w większości przypadków po kilku stronach rozmów i postowania nagle pojawia się wpis odnoszący się do : "Zapytamy się ASów, albo, że nie to autor miał na myśli"

To właśnie najbardziej razi w tym forum i tyle, czasami jedynym argumentem osób jest odwołanie się do AS i koniec kropka.
A to chyba nie w ten deseń prawda???
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 09:28 przez mordimer00, łącznie zmieniany 1 raz.

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 24 lutego 2011, 10:33

Zeszliście z tematu.
Proszę o wykasowanie tych postów lub coś bo nie ma sensu ich tu trzymać.

Macie jakieś propozycje jak w jednym-dwóch zdaniach opisać system?

Można by nawiązać do obecności: Malauków (ikona) sharanów( toże ikona) oraz półbogów i orczego państwa (także ikony tego systemu) jako wyróżników. Reszta elementów (jak dla mnie) nie wychodzi poza standard fantasy.

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 24 lutego 2011, 10:54

venar napisał/a:
Mordimer, zastanawiam się czy Ty wogle znasz system KC i czy czytasz to co inni piszą na forum.

Może być??? Pierwszy lepszy twój śmieszny zarzut.
Tytułem zakończenia.
To nie jest zarzut, a tym bardziej nie jest związany bezpośrednio z KC tylko z Twoją osobą. Musisz się lepiej postarać...

To tyle w "temacie".
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 24 lutego 2011, 11:09

Jak nie jest związany bezpośrednio z KC????
A ja jednak myślałem, że jest to właśnie forum poświęcone KC ale może czegoś nie wiem:-))