Moje zarzuty są śmieszne? Przytocz choć jeden zarzut jaki postawiłem i pokaż mi ich śmieszność.
Tu nie chodzi o to by iść ślepo na rzeź. Gdybyś przedstawił np. propozycję innej mechaniki walki i poparł go odpowiednią argumentacją to zapewne nawiązałaby się dyskusja, która być może wniosłaby coś nowego do systemu. Ty jednak nawet nie próbujesz poprawić jakiś elementów świata a po prostu zmieniasz go w taki sposób aby pasował do Twojej wizji postrzegania świata i zasad nim rządzących.
Nie twierdzę, że nie mam żadnych uwag do systemu. Zapraszam do tematu "Zmiany by Venar i s-ka", żebyś się o tym przekonał. Jednak absolutnie nie ingeruję w świat i prawa jakimi on się rządzi.
To tak jakbyś grał w system "Wiedxmin" i nie zgadzał się z tym, że Sapkowski wymyślił sobie, iż wampiry chodzą w dzień bo kłóci się to z ogólnie przyjętymi zasadami dotyczącymi wampirów.
Co gorsza, niestety nawet nie próbujesz zastanowić się nad tym jakich argumentów używają inni. Uważasz, że tak nie może być i już.
Wątek przewodni do świata KC
-
mordimer00
- Reactions:
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Chyba czas polać rozgrzane głowy wodą z roztopionego śniegu z podejścia pod zamek w Iłży
Pax między satanisty!
Pomijając temp. dyskusji, i ja widzę wiele braków w KC, których niestety naciągane tłumaczenia nie zakryją. Niemniej narzucać swoją wizję nie zamierzam, bo każdy ma swoje zdanie, jesteśmy tak starzy, że nikt tu zdania nie zmieni.

Pax między satanisty!
Pomijając temp. dyskusji, i ja widzę wiele braków w KC, których niestety naciągane tłumaczenia nie zakryją. Niemniej narzucać swoją wizję nie zamierzam, bo każdy ma swoje zdanie, jesteśmy tak starzy, że nikt tu zdania nie zmieni.
-
mordimer00
- Reactions:
Pracuję nad moimi zmianami tylko mam mało czasu póki co a masę papierków do przepisania:-)) także niebawem ukażą się moje zmiany do świata KC według mojej wizji.
Jakbyś nie zauważył nic nie zmieniam tylko wytykam pewne rzeczy w tym systemie i tyle.
I nigdy nie narzucam nic nikomu, każdy ma swój większy lub mniejszy rozumek:-)) i niech sam robi jak chce:-))
Każdy system ma wady i ok tylko czy są osoby które mają tego świadomość i czy są w stanie zastanowić się nad nimi i tylko o ty mi chodzi o zastanowienie się tak jak z tymi łukami i kuszami i ich bonusem z SF do obrażeń, np.
I na prawdę nikogo nie obrażając ale jeśli w jakimś wątku pojawia się dyskusja co do jakiegoś problemu czy braku logiki zauważonej przez innego forumowicza to w większości przypadków po kilku stronach rozmów i postowania nagle pojawia się wpis odnoszący się do : "Zapytamy się ASów, albo, że nie to autor miał na myśli"
To właśnie najbardziej razi w tym forum i tyle, czasami jedynym argumentem osób jest odwołanie się do AS i koniec kropka.
A to chyba nie w ten deseń prawda???
Jakbyś nie zauważył nic nie zmieniam tylko wytykam pewne rzeczy w tym systemie i tyle.
I nigdy nie narzucam nic nikomu, każdy ma swój większy lub mniejszy rozumek:-)) i niech sam robi jak chce:-))
Każdy system ma wady i ok tylko czy są osoby które mają tego świadomość i czy są w stanie zastanowić się nad nimi i tylko o ty mi chodzi o zastanowienie się tak jak z tymi łukami i kuszami i ich bonusem z SF do obrażeń, np.
I na prawdę nikogo nie obrażając ale jeśli w jakimś wątku pojawia się dyskusja co do jakiegoś problemu czy braku logiki zauważonej przez innego forumowicza to w większości przypadków po kilku stronach rozmów i postowania nagle pojawia się wpis odnoszący się do : "Zapytamy się ASów, albo, że nie to autor miał na myśli"
To właśnie najbardziej razi w tym forum i tyle, czasami jedynym argumentem osób jest odwołanie się do AS i koniec kropka.
A to chyba nie w ten deseń prawda???
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 09:28 przez mordimer00, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Zeszliście z tematu.
Proszę o wykasowanie tych postów lub coś bo nie ma sensu ich tu trzymać.
Macie jakieś propozycje jak w jednym-dwóch zdaniach opisać system?
Można by nawiązać do obecności: Malauków (ikona) sharanów( toże ikona) oraz półbogów i orczego państwa (także ikony tego systemu) jako wyróżników. Reszta elementów (jak dla mnie) nie wychodzi poza standard fantasy.
Proszę o wykasowanie tych postów lub coś bo nie ma sensu ich tu trzymać.
Macie jakieś propozycje jak w jednym-dwóch zdaniach opisać system?
Można by nawiązać do obecności: Malauków (ikona) sharanów( toże ikona) oraz półbogów i orczego państwa (także ikony tego systemu) jako wyróżników. Reszta elementów (jak dla mnie) nie wychodzi poza standard fantasy.
Tytułem zakończenia.venar napisał/a:
Mordimer, zastanawiam się czy Ty wogle znasz system KC i czy czytasz to co inni piszą na forum.
Może być??? Pierwszy lepszy twój śmieszny zarzut.
To nie jest zarzut, a tym bardziej nie jest związany bezpośrednio z KC tylko z Twoją osobą. Musisz się lepiej postarać...
To tyle w "temacie".
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia
-
mordimer00
- Reactions: