Kryształy czasu powoli wracają...

Leander
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Leander » 19 sierpnia 2017, 17:52

koszal napisał(a):
KRYSZTAŁOWCY! Wakacje płyną, ale przygotowujemy dla was coś naprawdę specjalnego! Zapraszamy was na POLCON 2017, który odbędzie się w Lublinie na terenie miasteczka akademickiego UMCS (od 24.08 do 27.08.2017). Będziemy tam mieli stoisko i dwie prelekcje w tym pierwszą odsłonę IV edycji Kryształów Czasu. Jednocześnie będą odbywały się pokazy naszej gry planszowej Labirynt śmierci.
Będę na Polconie i na pewno zobaczę grę, bo ciekaw jestem, a nie miałem jeszcze okazji. Natomiast nie wiem, czy uda mi się wpaść na prezentację IV edycji. Trochę braki czasowe, ale może uda się złapać autograf autora w starym podręczniku ;).

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 19 sierpnia 2017, 21:23

Na czarnym podręczniku? To trochę tak jakby poprosić papieża o autograf na Koranie.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Leander
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Leander » 21 sierpnia 2017, 10:27

Suriel napisał(a):

Na czarnym podręczniku? To trochę tak jakby poprosić papieża o autograf na Koranie.
Dobre, ale może i masz rację. Najwyżej ekskomuniką mnie obłoży. Tak czy inaczej - na Polconie chciałbym coś i z KC zobaczyć.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 21 sierpnia 2017, 11:19

Wiem że dla "starych wyjadaczy" takich jak Ty, na Polconie będzie przygotowana sposobność dowiedzieć się nieco więcej niż z to co na prezentacji/mini sesji 4ed mozna zobaczyć. To taki specjalny bonus przygotowany przez autora dla starej wiernej KCetom gwardii. Zatem jeśli ktoś z portalowcow się tam zaplacze to miehcie to na uwadze, dla Was prekekcja to nie wszystko co bedzie ;).

Ps. Szykuje się ktoś na Polcon? Czy będziemy mogli liczyć na szpiega z dyktafonem a najlepiej kamerą?
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Leander
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Leander » 28 sierpnia 2017, 08:58

Niestety na Polconie mogłem być tylko w czwartek, w związku z czym nie byłem na prezentacji nowej edycji. Obejrzałem tylko planszówkę i porozmawiałem z autorem.

Awatar użytkownika
dretch
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Post autor: dretch » 28 sierpnia 2017, 10:16

a zdobyłes podpis na czarnym almanachu MAG Kryształy Czasu?
Rudzielec z Koronapan o imieniu Gerard (Anabaptysta, Borka)
http://www.degenesis.com/character-en/i ... a6aa74c071

**
ECO - Stra?nik miejski Ostrogaru
http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=353

--
Je?eli pad?e?, szybko wsta?, bo jeszcze Ci dokopi?.

Leander
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Leander » 03 września 2017, 21:02

Darowałem sobie, ale porozmawiałem z autorem i dość ciekawe mam przemyślenia, zwłaszcza po lekturze recenzji planszówki A. Szyndlera :).
Wiadomość o wersji angielska była dla mnie niespodzianką. Rozmawiając o tym, o czym wcześniej tu pisałem, czyli o braku gry komputerowej na mechanice KC, autor właśnie brak anglojęzycznej wersji wskazał jako powód, dla którego nie było cRPG. Ciekawe, czy to się zmieni teraz ;).

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 07 września 2017, 22:31

Przypomnę tytuł tego tematu:

Kryształy czasu powoli wracają...

Dalsze rozwiniecie tego wątku i tworzenie 4ED tutaj:
http://krysztalyczasu.pl/forum/viewthre ... post_79264

I poniżej rysunek, dla tych którzy już dawno pogrzebali KCety albo wolną trybią i nie zrozumieli tekstu powyżej. :D

[center]Obrazek[/center]

YEAH!

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Re: Kryształy czasu powoli wracają...

Post autor: Mrufon » 10 grudnia 2024, 14:48

Przykryjmy to "Autorze KC" zasłoną milczenia. Tak złej roboty jaką wykonałeś z MAGiem jeszcze w naszych erpegach nie widziano. I nie zobaczy się. Uporem oślim odebrałeś nam nadzieję na ujrzenie finalnego, autoryzowanego podręcznika. Na szczęście ktoś rozsądny poskładał KC w duży plik (362 strony), który sobie wydrukowałem, zafoliowałem i zasegregatorzyłem.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 10 lipca 2025, 16:34

KC może i wracają ale mam wrażenie, że fora definitywnie odeszły.

ghasta
Reactions:
Has thanked: 2 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 10 lipca 2025, 23:40

Liczyłeś na więcej? Forum broniło się długo, oddawało ostatni dech powoli niczym upadający tytan, ale w końcu i ono się poddało.
Chwałą Bazylowi, że opiekuję się niedobitkami, które tu zaglądają oraz samą stroną.

A co do akcji
To, że ufundowano podręczniki jest dobrym znakiem, ale uzbierana kwota jest na styk pod względem opłacalności takiego projektu. Czy wydanie poprawi sytuację kc-tów na rynku ? Trudno powiedzieć. Oby się udało i pewien ktoś nie wepchnął kija w szprychy projektu.

..... bla bla bla....

Powyżej były moje rozważania ad wydanie i całą akcja, ale skasowałem je po ich przeczytaniu. Patrząc na to chłodnym okiem nijak mnie ta sytuacja ziębi czy grzeje. Oczywiście miałem gdzieś z tyłu głowy przelatującą myśl "czy się uda? " i po cichu kibicowałem DarkRabbit jednak nie dokładałem swojej cegiełki do ufundowania gry. Sentyment to za mało.

Awatar użytkownika
BAZYL
Site Admin
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
Has thanked: 71 times
Been thanked: 59 times
Kontakt:

Post autor: BAZYL » 11 lipca 2025, 09:04

Mimo sporej ilości wątpliwości, które tylko narastały podczas zbiórki, obecnie jestem dobrej myśli z umiarkowanie-optymistycznym nastawieniem. Boję się tylko że uproszczona mechanika może mi nie podejść, ale nijak nie można uznać tego za wadę, bo to tylko moje preferencje.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 11 lipca 2025, 11:05

Odeszły, bo nie ma tu nowych treści. Jak się pojawią to i ludki wrócą. Patrzyłem i patrzę na tę kampanie z niedowierzaniem. Wsparłem, bo uważam, że zwyczajnie wypada, jednak brak profesjonalizmu, jaki widzę na każdym kroku, trochę mnie przeraża. Podręczniki mają ciekawe i całkiem przyzwoite, więc liczę, że będę miał zwyczajnie fajną książkę. Ghasta na Twoim miejscu kupiłbym to w dowolnym momencie. Za chwilę będą sprzedawać to przed premierą, za jakieś dwa tygodnie. Potem będzie w sklepach, także gdzie kupić to będzie. Pytanie, czy się obroni? Jak się obroni to będziemy coś tam mieli ciekawego, a jak nie - to drugi czarny podręcznik. Także straty nie będzie, a przynajmniej znów było głośno o KC w Internetach. Mastug, Avnar przebąkiwali, że chcieliby znów wrócić co MAKa, Junior pisze na FB, że są otwarci na współpracę. Jak zaczną spływać jakieś fajne materiały to super, jak nie to poczekamy na wiekopomne dzieło i potem to ocenimy. Dla mnie sama sytuacja to bardzo dobry prognostyk.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 11 lipca 2025, 11:18

Ja jestem dobrej myśli, choć po jednej sesji nie ocenię mechaniki. Jak po kilku będę miał bardzo lub co najmniej dobre opinie to mecha zostanie i nic nie będę kombinował. Oby tak się stało bo ciągłe grzebanie w silnikach erpegów męczy...

ODPOWIEDZ