Webowa aplikacja KC

Awatar użytkownika
nospe
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Webowa aplikacja KC

Post autor: nospe » 06 lipca 2025, 16:09

Cześć,

planuję zrobić webową aplikację o Kryształach Czasu. Na początek chcę tam stworzyć kreator postaci (z możliwością eksportu do PDFa/Worda?). Później akcję na postaci (dodaj ekwipunek, awansuj postać, itp) z całą historią akcji. Z czasem walkę postaci z inna postacią lub gotowymi NPCami z bestlariusza. Wisienką na torcie byłby kreator przygód w realiach KC. Generalnie takie narzędzie dla MG, ale z czasem też dla graczy. Wszystko bym oparł na wersji z MiM.

Może ktoś chciałby się dołączyć do wspólnego projektu?:)

Aplikację planuję zrobić w PHPie + MySQL. Aktualnie jestem na etapie tworzenia bazy danych i na dzień dobry potrzebowałbym osoby, która by wprowadziła dane do bazy danych za pomocą webowego narzędzia phpMyAdmin - bym poinstruował co i jak:) Jak by ktoś ogarniał grafikę i layout (HTML+CSS) to też by się przydała takowa osoba do stworzenia wyglądu strony - wizję mam, aby było to czarno miałem + odcienie szarości + grafiki Jarosława Musiała:)

pozdrawiam
Mój browar - SPECJAL, mój linuks - PLD, moje RPG - KC.

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Has thanked: 16 times
Been thanked: 12 times

Re: Webowa aplikacja KC

Post autor: mastug » 06 lipca 2025, 17:00

nospe - ile ja dawno cię tu nie widziałem! witaj ponownie.

Trzymam kciuki!

Jeśli potrzeba wpompowania danych do mySQLa to mogę spróbować pomóc. Niestety mam to w powiedzmy mało ortograficzno-interpunkcyjno poprawnej formie .. więc pewnie trzeba by przepuścić to przez Bielika żeby zrobił korektę błędów - ale mam to w formie bazodanowej.
Praktycznie wszystko co potrzeba do stworzenia bohatera oprócz czarów. Poza tym (rasy, profesje, zdolności profesjonalne, zawody, bronie, zbroje itd...) jest chyba wszystko.
Nie wiem jeszcze jaki masz pomysł na interpreter wyrażeń kostkowo-parametrowych ( typu 1/10 SF + K10(premiowane) ) - bo od tego pewnie będzie zależało jak bardzo przydatne będzie to co ja mam u siebie w bazie.

Awatar użytkownika
nospe
Reactions:
Kontakt:

Post autor: nospe » 06 lipca 2025, 19:35

Kope lat! - Witaj!:)

Podeślij zrzut bazy i popatrzę jak masz to poukładane - na pewno da się skopiować wiele rzeczy:)

Aby nie spamować tego tematu to założyłem na szybko Discorda: https://discord.gg/ujVB79BA3A - jak możesz to dołącz i prześlij plik - chyba, że wolisz na maila to napiszę na priv:)

Awatar użytkownika
BAZYL
Site Admin
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
Has thanked: 71 times
Been thanked: 59 times
Kontakt:

Post autor: BAZYL » 07 lipca 2025, 08:34

Zacna idea, jak będziesz miał jakieś konkretne problemy do rozwiązania, to służę pomocą (także HTML i CSS). Generalnie mam bardzo mało czasu, ale postaram się coś wygospodarować.

Awatar użytkownika
nospe
Reactions:
Kontakt:

Post autor: nospe » 07 lipca 2025, 10:00

Dzięki! odezwę się w swoim czasie:)

ODPOWIEDZ