WH:Inwazja - które rozszerzenia można pominąć a które są must have

Awatar użytkownika
th4
Reactions:

WH:Inwazja - które rozszerzenia można pominąć a które są must have

Post autor: th4 » 22 stycznia 2025, 13:53

Witam, jestem początkującym graczem WH Inwazji.

Gram sobie w domu casualowo z dzieckiem. Żadne tam turnieje czy coś w tym stylu, jesteśmy na razie typowymi nowicjuszami.

Mam:
a) core set
b) szturm na ulthuan
c) 16 zestawów bitewnych
  • The Corruption Cycle Ścieżka zeloty
    The Corruption Cycle Taniec mistrza śmierci
    The Corruption Cycle Mistyczny ogień
    The Enemy Cycle Krwawiącer słońce
    The Morrslieb Cycle Kometa z dwoma warkoczami
    The Morrslieb Cycle Zapisane w gwiazdach
    The Morrslieb Cycle Zaćmienie nadziei
    The Morrslieb Cycle Ognisty świt
    The Capital Cycle Kraina króla feniksa
    The Capital Cycle Żelazna skała
    The Capital Cycle Karaz-a-karak
    The Capital Cycle Miasto zimy
    The Bloodquest Cycle Nadchodzący świt
    The Bloodquest Cycle Fragmenty potęgi
    The Bloodquest Cycle Przeklęci zmarli
    The Bloodquest Cycle Naczynie wiatrów
Mam pytanie czy są jakieś ROZSZERZENIA lub ZESTAWY BITEWNE (oprócz tych co mam), które są must have. Must have rozumiane nie jako dopakowanie talii do grania na poziomie turniejowym (to nam nie grozi) ale must have na zasadzie fajnie urozmaicające rozgrywkę, talie itd.

Jeśli chodzi o duże ROZSZERZENIA to nie mam:
- Legendy
- Kataklizm
- Marsz Potępionych

Ceny tych rozszerzeń są BARDZO bolesne. W zasadzie kupienie ich oddzielnie graniczy z cudem. A w kupie z core set-em i czymś tam jeszcze ceny są miażdżące.

W zw. z tym mam pytanie, które z tych ROZSZERZEŃ mogę z czystym sumieniem pominąć, a które muszę za wszelką cenę kupić.

Liczę na Waszą pomoc.

Jeśli ktoś zna jakieś inne żyjące polskie forum WH Inwazji lub od biedy po angielsku to byłbym wdzięczny za wrzucenie linka.

Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Re: WH:Inwazja - które rozszerzenia można pominąć a które są must have

Post autor: czegoj » 25 stycznia 2025, 15:43

Kiedyś grałem i zebrałem tu chyba największą zeskanowaną kolekcję kart do WH Inwazji.

Aktualnie to martwa gra i tylko najzagorzalsi fani mogą wystawiać swoje karty. Ja pozbyłem się swoich lata temu.

Moja propozycja - nie kupuj kart oryginalnych do póki nie ograsz swoich, ewentualnie zrób sobie proxy z tych co są na portalu. Nie będę ukrywał, że moją ulubioną talią są orki. Wracając jednak do poleceń - dla mnie wspaniałe były Legendy. Zmieniały zupełnie balans w grze i pojawienie się niektórych z nich wywracało całkowicie grę. Dlatego trzeba uważać z tym dodatkiem. Dla mnie absolutnie doskonały, ale na dwóch zmienia zasady gry. Graliśmy częściej w więcej osób i wtedy te legendy robiły robotę.

Teraz co do forum - istniało kiedyś bardzo dobre, z którego korzystałem. Obecnie nie wiem, czy coś jeszcze przeżyło. Jest kilka martwych grup na Fb w tym moja. Możesz sobie zobaczyć jakie karty tworzyli wtedy fani - wyszedł cały dodatek do Bretonii.
Jeśli miałbym doradzać to szkoda kasy na Inwazję - nie pograsz już w nią za bardzo.

Jeśli lubisz grać z synem to polecam swoją grę karcianą - aktualnie w trakcie testów - Nocturnum w pigułce. Moim skromnym zdaniem bardzo przyzwoita.

W razie chęci testów poproszę o kontakt to wyślę wszelkie namiary. Pozdrowionka

ODPOWIEDZ