Elf chwilę przygląda się obrazkowi na kamieniu po chwili lekko dotyka (w okolicach ryciny wilka) go by wykryć w nim magię.
Wydaje się, że kamień jest centrum próby, przynajmniej tak wygląda obrazek. To interesujące z uwagi na przeszkody na które już trafiliśmy.
Macie jakieś propozycje?
Serce labiryntu
-
Shoikan
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Shoikan
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 7 times
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 61 times
- Kontakt:
Re: Serce labiryntu
- Oho - wyszczerzył się Pokutnik - klejnoty, wreszcie te mury zaczynają przemawiać w moim języku. Klucze wyraźnie sugerują wyjście, choć może także coś ukrytego, skarbiec może? Układ może sugerować, że tak czy siak trzeba przejść dwie próby, aby się tam dostać, więc może jesteśmy bliżej niż dalej... A tak poza tym, to pierwsza skrzynia wygląda na bezpieczną, chyba pora abym obejrzał też drugą.
Odwołując się do mojej specjalistycznej wiedzy na temat kamieni szlachetnych, czy te wyobrażenia na płaskorzeźbie można przypisać do konkretnych rodzajów kamieni? Jeśli tak to będę wskazywał i nazywał, jeśli nie, to i tak to zrobię: po lewej diament, po prawej rubin, na dole szmaragd, a po środku szafir. Po tym pójdę do drugiej skrzyni i także dokładnie ją sprawdzę.
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
Półolbrzym wziął kilka głebokich wdechów. Mikstura którą wypił zwaliła go z nóg jak małe dziecię. We łbie kręciło mu się jakby się krasnoludzkiego spirytusu opił. Nie wiedział, co to była za mikstura, ale poczuł się lepiej, jakby sił mu wróciło nieco.
- Ależ mocne w gębie to ustrojstwo! Psiakrew! Długom tak bez ducha leżał? - zapytał.
- Ależ mocne w gębie to ustrojstwo! Psiakrew! Długom tak bez ducha leżał? - zapytał.
Jakie działanie ma ta mikstura? Mogę już wrócić do akcji?
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 61 times
- Kontakt:
- Panowie - rzekł przebiegle Erdal - naprawdę fanie się gmera w tych podziemiach, ale łazimy tutaj i grzebiemy, a nie wiemy ile czasu minęło na zewnątrz... Powoli zaczynam odczuwać znużenie - może kimniemy się kilka godzin dla zreperowania nadwątlonych sił? Może wraz ze snem spłyną na nas nowe pomysły?
-
Blaszak
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 15 times
"W takim razie odpocznijcie a ja popilnuję."
"Kogo mam zbudzić gdy poczuję znużenie, kto będzie czuwał na drugiej warcie? Ktoś chętny czy mam pilnować aż wstaniecie lub wstaniemy wszyscy?"
"Kogo mam zbudzić gdy poczuję znużenie, kto będzie czuwał na drugiej warcie? Ktoś chętny czy mam pilnować aż wstaniecie lub wstaniemy wszyscy?"
-
deliad
- Reac