Kamienne Cesarstwo
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 61 times
- Kontakt:
Re: Kamienne Cesarstwo
Dziękuję wszystkim za pomoc. Efekt możecie znaleźć w załączniku - nagłówki są zapisane wybranym fontem. Przy okazji jest to dodatkowa grywalna rasa, którą musiałem wprowadzić - półogr.
Jeśli ktoś chciałby wprowadzić tę rasę do KC, to oczywiście prędkość leczenia winna wynosić 5 punktów na 8 godzin snu, zaś obrona i wyparowania skóry są analogiczne do cech krasnoluda, czyli 5/20 (ale jeśli zostaną 10/40 to też nie będzie tragedii, gdyż rasy w KC nie były nigdy zbyt dobrze zbalansowane). Przy okazji dzięki dla wszystkich z discorda za pomoc, szczególnie dla czegoja za wymyślenie półogra.
Jeśli ktoś chciałby wprowadzić tę rasę do KC, to oczywiście prędkość leczenia winna wynosić 5 punktów na 8 godzin snu, zaś obrona i wyparowania skóry są analogiczne do cech krasnoluda, czyli 5/20 (ale jeśli zostaną 10/40 to też nie będzie tragedii, gdyż rasy w KC nie były nigdy zbyt dobrze zbalansowane). Przy okazji dzięki dla wszystkich z discorda za pomoc, szczególnie dla czegoja za wymyślenie półogra.
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Prace postępują, mechanika się opisuje, białe plamy są zapełniane. Coraz bliżej premiera, a jeszcze sporo do opracowania...
Jak widać poniżej zdecydowałem się na zmianę wielkości fontu - to sprawia że będzie trochę mniej stron, ale całość wygląda nieco lepiej. Powstała grupa bawiąca się w kreację opisu świata gry - w oparciu o to co było napisane w poprzednich postach. Jeśli jest ktoś zainteresowany dołączeniem do tej grupy, to proszę o kontakt.
Jak widać poniżej zdecydowałem się na zmianę wielkości fontu - to sprawia że będzie trochę mniej stron, ale całość wygląda nieco lepiej. Powstała grupa bawiąca się w kreację opisu świata gry - w oparciu o to co było napisane w poprzednich postach. Jeśli jest ktoś zainteresowany dołączeniem do tej grupy, to proszę o kontakt.
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Nie mam prawa używać nazw własnych, poza tym nie do końca podobała mi się koncepcja wyglądu orków, więc tutaj pojawiają się pewne zmiany. Owszem, orki nadal kulturowo będą zbliżone do Azjatów, ale ich wygląd będzie bardziej spójny z powszechnym wyobrażeniem tej rasy. Także będą posiadały liczące się i olbrzymie imperium pod wodzą władcy-boga, ale będą dopiero w trakcie podbojów, co otworzy bardzo ciekawe możliwości pod kątem tworzenia kampanii wojennych oraz intryg politycznych.
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Na dzisiaj mam dla Was przykładową profesję, pogromcę, czyli odpowiednika wiedźmina (nazwa jest zastrzeżona). Nie będzie on aż tak przekokszony, ale wciąż jest naprawdę silną postacią dla doświadczonych graczy. Na 0 poziomie każda profesja otrzymuje 10 umiejętności kastowych (takich samych dla całej kasty), zaś na pierwszym dodatkowe 5 zdolności - tym razem już bardziej unikalnych. Od tej pory, co 5 poziomów (od 5 do 25) postać wybiera dowolną umiejętność z dostępnej puli - tak że kształtuje swojego bohatera w dość indywidualny sposób. Dla przykładu - łowca może iść w stronę wojownika walczącego 2 broniami jednoręcznymi i ma ku temu umiejętności, albo - jeśli zechce tego gracz - w stronę łucznika z zupełnie innymi możliwościami. Jest oczywiście także opcja zrobienia postaci dobrej w jednym i drugim - ale już ciut słabszej w danym aspekcie od wyspecjalizowanego przedstawiciela tej profesji. W związku z tymi progami, na których otrzymuje się nowe umiejętności, system poziomów doświadczenia został tak skomponowany, aby ilość doświadczenia na 10 POZ w Kryształach odpowiadał w przybliżeniu 25 POZ w Cesarstwie. W obu przypadkach postacie po osiągnięciu tych progów będą posiadały po 20 umiejętności.