Pytania techniczne - pomoc

Awatar użytkownika
Nanatar
Reactions:
Has thanked: 155 times
Been thanked: 116 times

Re: Pytania techniczne - pomoc

Post autor: Nanatar » 01 czerwca 2019, 00:10

Na takie koneksje to trzeba dwa razy 00 na pochodzenie. (się mi raz zdarzyło elfą) łowca/zabójca/czarnoksiężnik to kombinacja Uruk Tan. Nie dziwię się, że Twój mistrz się burzył przed trzyklasowcem na strat. Pytanie czy taki łowca połączony z czarnoksiężnikem używa czarów natury. Bo jeślić mocium panie, jeszcze z alchemikiem wyrobi to z nekromanta ni jak, chyba, że to białoksiężnik.
Biere Cię Rikandur jak się przeprowadzisz do Kraka.

Gramy tak rzadko, że wydaje mi się, jakoby te ograniczenia tylko zamykały bohaterów graczy w niepotrzebnych ramach.
Hobbit barbarzyńca jest jak bardziej na miejscu.

paradoksalnie ów rzeczony tan Yagoda Uter wylosował na starcie EW, tylko nie chciałem grać paniczem, a poganiaczem koni to wziąłem śkw, a tu mi Mistrz po kampanii daje EW i każe się tytułować księciem, to już wolę zostać awatarem Katana, żeby uniknąć żenującego tytułu.

Awatar użytkownika
Rikandur
Reactions:
Has thanked: 36 times
Been thanked: 3 times

Post autor: Rikandur » 01 czerwca 2019, 10:05

Nantar, ja żyję w Krakowie. Ale, ku memu smutkowi, czasu mało i głównie to internetowe gry. Lub raz na 2 tygodnie niedziela na żywo.
Mam czas, przez to rozumiemy.

Bo co drugą niedziele? Pracujący poranek. :cry:

Czrnoksiężnik może być nie-nekromantą, demonologia istnieje w jego repretuarze, a bardziej nie-dobre Kręgi Druidzkie nie mają nic przeciw Martwiakom użytym z należytymi zabezpieczeniami. Jak terrorystów samobójców, i nikt nie będzie podejżewał "niewinnych" Druidów bo przecież oni kochają żywe istotki, a martwiak to be jest. :P

Nie mówiąc już o tym że ... zabójca/łowca to ostra kombinacja. Ale mój wielki plan był zaczynać z 2 profkami a potem dotrzeć do specjalnej księgi Uruk-Tan (gdzie pisze jak pogodzić łowcę z czarnoksiężnikiem i zabójcą) naumieć się a potem dać tatkowi.

A Miś gry wie że moje rzuty to pokręcone zawsze są. 2 postacie sobie zabiłem, tabela autokrytyków dla ciekawskich, I ogólnie moi bohaterkowie albo żyją jak bohaterowie filmów akcji ... albo losuję często nowe postacie. Taki klimat.

A teraz bardziej na temat:
-Czy jest napisane gdziekolwiek , poza Półbogami, skąd inni biorą Potencjał Magiczny? Bo poza amulecikiem dla magusów ... który by wyjaśniał część "Uruk-hai rządzą i mają najwięcej kasy" to istnieje niewiele kanonicznych metod pozyskiwania PM.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 01 czerwca 2019, 11:40

A teraz bardziej na temat:
-Czy jest napisane gdziekolwiek , poza Półbogami, skąd inni biorą Potencjał Magiczny? Bo poza amulecikiem dla magusów ... który by wyjaśniał część "Uruk-hai rządzą i mają najwięcej kasy" to istnieje niewiele kanonicznych metod pozyskiwania PM.
Mówię z pamięci - druid ma wyssanie, czarnoksiężnik ma wyssanie, iluzjonista ma wyssanie. Każdy wyssysa z tego co lubi.

Awatar użytkownika
BAZYL
Site Admin
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
Has thanked: 74 times
Been thanked: 61 times
Kontakt:

Post autor: BAZYL » 01 czerwca 2019, 11:41

Ja u siebie wprowadziłem dla każdej profesji czarodziejskiej możliwość pozyskania PM (zdolność od 10 POZ), poza tym u kapłanów funkcjonuje coś takiego jak odnawialna mana - czyli PM gromadzony w ciele, jako łaska od boga.

Kanonicznie magia przenika wszystko i wszystkich, z tego co się orientuję to są chyba jakieś źródła many, na których budowane są gildie magów.

Awatar użytkownika
Nanatar
Reactions:
Has thanked: 155 times
Been thanked: 116 times

Post autor: Nanatar » 01 czerwca 2019, 18:26

Półbóg zbiera i się umagicznia w letargu, druid może wysysać z przejawów cywilizacji w terenach dzikich- naturalnych (czyli trzeba mu wybudować Nową Hutę, druid przyjdzie pobierze k1000000PM i dawaj można czarować - z pewnością są specjalne gildie budowniczych ćwiczące się w rzemiośle zanim podejmą się wystawienia Tadź Mahal, oni budują druid wysysa i zbiera PM'y), czarnoksiężnik czarem z kręgu specjalnego "Złodziej Światła" - całkiem spore ilości, iluzjonista z iluzji,ale to są małe ilości i ktoś musi tą iluzję rzucić, chyba, że to naturalna fatamorgana.

używanie PM z żywotności w przypadku regenerujących się Uruk hai to niezłe rozwiązanie, zdaje się , że jest jakiś przedmiot, który pozwala tą żywotność przelewać do amuletów i magazynować. Była gdzieś fajna dyskusja na ten temat.
Oczywiście każdy magiczny tron magazynuje PM, to są już jakieś sensowne ilości.

Jestem zwolennikiem rozwiązania które przedstawił w swej rozszerzonej wersji Bazyl, każdy czarodziej powinien mieć umiejętność uzyskiwania niedużych ilości PM z różnych przejawów natury, czy ceremonii. Sam na potrzeby swego prowadzenia tak zrobiłem, choć opisałem je nieco inaczej od Bazyla.
Zmieniliśmy już stronkę, więc mogę oficjalnie odejść od kanonu.

Awatar użytkownika
Rikandur
Reactions:
Has thanked: 36 times
Been thanked: 3 times

Post autor: