Na takie koneksje to trzeba dwa razy 00 na pochodzenie. (się mi raz zdarzyło elfą) łowca/zabójca/czarnoksiężnik to kombinacja Uruk Tan. Nie dziwię się, że Twój mistrz się burzył przed trzyklasowcem na strat. Pytanie czy taki łowca połączony z czarnoksiężnikem używa czarów natury. Bo jeślić mocium panie, jeszcze z alchemikiem wyrobi to z nekromanta ni jak, chyba, że to białoksiężnik.
Biere Cię Rikandur jak się przeprowadzisz do Kraka.
Gramy tak rzadko, że wydaje mi się, jakoby te ograniczenia tylko zamykały bohaterów graczy w niepotrzebnych ramach.
Hobbit barbarzyńca jest jak bardziej na miejscu.
paradoksalnie ów rzeczony tan Yagoda Uter wylosował na starcie EW, tylko nie chciałem grać paniczem, a poganiaczem koni to wziąłem śkw, a tu mi Mistrz po kampanii daje EW i każe się tytułować księciem, to już wolę zostać awatarem Katana, żeby uniknąć żenującego tytułu.
Pytania techniczne - pomoc
-
Rikandur
- Reactions:
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 3 times
Re: Pytania techniczne - pomoc
Nantar, ja żyję w Krakowie. Ale, ku memu smutkowi, czasu mało i głównie to internetowe gry. Lub raz na 2 tygodnie niedziela na żywo.
Mam czas, przez to rozumiemy.
Bo co drugą niedziele? Pracujący poranek.
Czrnoksiężnik może być nie-nekromantą, demonologia istnieje w jego repretuarze, a bardziej nie-dobre Kręgi Druidzkie nie mają nic przeciw Martwiakom użytym z należytymi zabezpieczeniami. Jak terrorystów samobójców, i nikt nie będzie podejżewał "niewinnych" Druidów bo przecież oni kochają żywe istotki, a martwiak to be jest.
Nie mówiąc już o tym że ... zabójca/łowca to ostra kombinacja. Ale mój wielki plan był zaczynać z 2 profkami a potem dotrzeć do specjalnej księgi Uruk-Tan (gdzie pisze jak pogodzić łowcę z czarnoksiężnikiem i zabójcą) naumieć się a potem dać tatkowi.
A Miś gry wie że moje rzuty to pokręcone zawsze są. 2 postacie sobie zabiłem, tabela autokrytyków dla ciekawskich, I ogólnie moi bohaterkowie albo żyją jak bohaterowie filmów akcji ... albo losuję często nowe postacie. Taki klimat.
A teraz bardziej na temat:
-Czy jest napisane gdziekolwiek , poza Półbogami, skąd inni biorą Potencjał Magiczny? Bo poza amulecikiem dla magusów ... który by wyjaśniał część "Uruk-hai rządzą i mają najwięcej kasy" to istnieje niewiele kanonicznych metod pozyskiwania PM.
Mam czas, przez to rozumiemy.
Bo co drugą niedziele? Pracujący poranek.
Czrnoksiężnik może być nie-nekromantą, demonologia istnieje w jego repretuarze, a bardziej nie-dobre Kręgi Druidzkie nie mają nic przeciw Martwiakom użytym z należytymi zabezpieczeniami. Jak terrorystów samobójców, i nikt nie będzie podejżewał "niewinnych" Druidów bo przecież oni kochają żywe istotki, a martwiak to be jest.
Nie mówiąc już o tym że ... zabójca/łowca to ostra kombinacja. Ale mój wielki plan był zaczynać z 2 profkami a potem dotrzeć do specjalnej księgi Uruk-Tan (gdzie pisze jak pogodzić łowcę z czarnoksiężnikiem i zabójcą) naumieć się a potem dać tatkowi.
A Miś gry wie że moje rzuty to pokręcone zawsze są. 2 postacie sobie zabiłem, tabela autokrytyków dla ciekawskich, I ogólnie moi bohaterkowie albo żyją jak bohaterowie filmów akcji ... albo losuję często nowe postacie. Taki klimat.
A teraz bardziej na temat:
-Czy jest napisane gdziekolwiek , poza Półbogami, skąd inni biorą Potencjał Magiczny? Bo poza amulecikiem dla magusów ... który by wyjaśniał część "Uruk-hai rządzą i mają najwięcej kasy" to istnieje niewiele kanonicznych metod pozyskiwania PM.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Mówię z pamięci - druid ma wyssanie, czarnoksiężnik ma wyssanie, iluzjonista ma wyssanie. Każdy wyssysa z tego co lubi.A teraz bardziej na temat:
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 61 times
- Kontakt:
Ja u siebie wprowadziłem dla każdej profesji czarodziejskiej możliwość pozyskania PM (zdolność od 10 POZ), poza tym u kapłanów funkcjonuje coś takiego jak odnawialna mana - czyli PM gromadzony w ciele, jako łaska od boga.
Kanonicznie magia przenika wszystko i wszystkich, z tego co się orientuję to są chyba jakieś źródła many, na których budowane są gildie magów.
Kanonicznie magia przenika wszystko i wszystkich, z tego co się orientuję to są chyba jakieś źródła many, na których budowane są gildie magów.
-
Nanatar
- Reactions:
- Has thanked: 155 times
- Been thanked: 116 times
Półbóg zbiera i się umagicznia w letargu, druid może wysysać z przejawów cywilizacji w terenach dzikich- naturalnych (czyli trzeba mu wybudować Nową Hutę, druid przyjdzie pobierze k1000000PM i dawaj można czarować - z pewnością są specjalne gildie budowniczych ćwiczące się w rzemiośle zanim podejmą się wystawienia Tadź Mahal, oni budują druid wysysa i zbiera PM'y), czarnoksiężnik czarem z kręgu specjalnego "Złodziej Światła" - całkiem spore ilości, iluzjonista z iluzji,ale to są małe ilości i ktoś musi tą iluzję rzucić, chyba, że to naturalna fatamorgana.
używanie PM z żywotności w przypadku regenerujących się Uruk hai to niezłe rozwiązanie, zdaje się , że jest jakiś przedmiot, który pozwala tą żywotność przelewać do amuletów i magazynować. Była gdzieś fajna dyskusja na ten temat.
Oczywiście każdy magiczny tron magazynuje PM, to są już jakieś sensowne ilości.
Jestem zwolennikiem rozwiązania które przedstawił w swej rozszerzonej wersji Bazyl, każdy czarodziej powinien mieć umiejętność uzyskiwania niedużych ilości PM z różnych przejawów natury, czy ceremonii. Sam na potrzeby swego prowadzenia tak zrobiłem, choć opisałem je nieco inaczej od Bazyla.
Zmieniliśmy już stronkę, więc mogę oficjalnie odejść od kanonu.
używanie PM z żywotności w przypadku regenerujących się Uruk hai to niezłe rozwiązanie, zdaje się , że jest jakiś przedmiot, który pozwala tą żywotność przelewać do amuletów i magazynować. Była gdzieś fajna dyskusja na ten temat.
Oczywiście każdy magiczny tron magazynuje PM, to są już jakieś sensowne ilości.
Jestem zwolennikiem rozwiązania które przedstawił w swej rozszerzonej wersji Bazyl, każdy czarodziej powinien mieć umiejętność uzyskiwania niedużych ilości PM z różnych przejawów natury, czy ceremonii. Sam na potrzeby swego prowadzenia tak zrobiłem, choć opisałem je nieco inaczej od Bazyla.
Zmieniliśmy już stronkę, więc mogę oficjalnie odejść od kanonu.