PBF - In thy blood - techniczny

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 21 listopada 2018, 19:00

Postów w technicznym jest więcej ponieważ, te w fabularce sa zwaliste pod względem ilości tekstu.

Co do Degenesis to świetna robota i brawa dla Ketha. Świat nabrał dla mnie rumieńców i kształtu. Myślę że nie byłoby to możliwe bez kapitalnych opisów. Dużą swobodę dawal prolog orzed sesją właściwą. Można było nadać postaciom jszrakt i wydobyć charakter. Bardzo swoboda pasująca mi forma.

Czekam na cześć dalszą, na przygodę systemową. Zdaję sobie sprawę, że tam będzie już nieco inaczej. Zobaczymy co też przygotowali twórcy Degenesis.

Też slowo jeszcze o postaciach graczy. Świetne aranżacje i posty. Naprawdę z przyjemnością się to czyta; jak się wraxa styrany po pracy. Bardzo odstresowujace i dobrze zageane. Gratuluję. :/uklon
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 21 listopada 2018, 19:20

Będzie dziś wpis. Proszę o cierpliwość
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 21 listopada 2018, 21:26

Taka moja obawa odnośnie ostatniego wpisu - Nathan Barthez może nie być zainteresowany nowymi kandydatami do ochrony, ponieważ przywiózł ze sobą z Tulonu tuzin doświadczonych, zaufanych i opłaconych z góry najemników: nie ma zatem powodu, by szukać dla nich zmienników.

I jeśli mogę coś dodać - oczywistymi opcjami do zabrania wydają mi się kapitan Perrault i trzej sierżanci Sangów, trzej myśliwi (Bastien Koszala i dwaj bracia-bliźniacy), kucharz oraz kilku tulońskich najemników. Kogoś pominąłem?

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 21 listopada 2018, 21:37

No to do korekty wedle uznania. Gdzieś tam czytałem o Bartku więc uznałem to za pewnik
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 21 listopada 2018, 21:56

Ja vtam się nie wracam w sprawy bezpieczeństwa. Do cholery są przecież od tego ludzie!

Z mojej perspektywy najważniejszy jest oczywiście kucharz i skarbonka, resztę się da załatwić.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 21 listopada 2018, 23:11

Perraulta zostawilbym w Bergamo. Ktos musi pilnowac ludzi, bo jak tylko wyjedziemy, to beda ich werbowac miejscowi w celach agenturalnych...

Awatar użytkownika
Nanatar
Reactions:
Has thanked: 155 times
Been thanked: 116 times

Post autor: Nanatar » 22 listopada 2018, 07:10

Werbować i tak ich będą, ale może to i nie głupi pomysł. Pytanie czy musimy brać powóz, mamy przecież tak dobrze wyselekcjonowane wierzchowce. Chociaż powóz można spektakularnie zepchnąć w przepaść i poprawić piorunnikiem.
Ilu najemników? Nasza piątka, sześciu Franków, kucharz, to już tuzin.

Awatar użytkownika