PBF - In thy blood - techniczny
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
OK, powoli klaruje się sytuacja w BK. Koszal chwilowo ma problem z dyspozycyjnością, ale też wybrał sobie mało wyeksponowaną postać, która spokojnie może funkcjonować w tle przygody do czasu reaktywacji gracza. Oryginalny scenariusz Sixmorevodki rozpoczyna się za Bergamo, a ja w ramach przedstawienia Wam świata DeG dopisałem do niego prequel na zasadzie pamiętników z podróży. Tak więc pierwsza część zabawy może spokojnie dotyczyć epizodów poświęconych aktywnym graczom. Myślę zresztą, że do mojego urlopu akurat zdążymy wydostać się z Tulonu, a potem już sierpień.
Mała uwaga o formie zwracania się BG do siebie. Bastien i Nathan do siebie mówią per pan albo na ty, co wolą. Wobec błękitnokrwistych obowiązuje formuła "wasza miłość". Kuzynostwo zwraca się do siebie po imieniu, ale jeśli chce zademonstrować uraz/dąs, może zastosować formę "Wasza miłość" jako manifestację zadartego nosa. Do plebsu zwracają się po imieniu lub per pan, jeśli chcą komuś okazać stonowany szacunek.
Mała uwaga o formie zwracania się BG do siebie. Bastien i Nathan do siebie mówią per pan albo na ty, co wolą. Wobec błękitnokrwistych obowiązuje formuła "wasza miłość". Kuzynostwo zwraca się do siebie po imieniu, ale jeśli chce zademonstrować uraz/dąs, może zastosować formę "Wasza miłość" jako manifestację zadartego nosa. Do plebsu zwracają się po imieniu lub per pan, jeśli chcą komuś okazać stonowany szacunek.
-
Kargan
- Reactions:
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 7 times
Zapierdzielam po 12h od dziś w Amsterdamie... mam nadzieję, że w tym tygodniu zdążę napisać tę scenkę z Leonem - dzięki za zostawienie miejsca... Keth idź już może na ten urlop co ?

]|[ Innocence Proves Nothing ]|[
Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)
Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)
-
Kargan
- Reactions:
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 7 times
Pewnie koło 2 tygodni tu będę...może dłużej. Siedzę... no nie wiem gdzie dokładnie - w hotelu Ramada Apollo albo w elektrowni
(Hemweg
- w mieście byłem dopiero raz na kolacji jakieś 300m od hotelu 
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Moi drodzy, pozwoliłem sobie zakończyć prolog i przejść do pierwszego rozdziału przygody. Brakującą scenkę z Leonem i Angeline wrzućcie proszę do technicznego, a ja z wpisów Kargana i reakcji Nanatara zrobię później jeden duży blok tekstowy, który wstawię w zarezerwowane miejsce w głównym wątku.
I teraz prośba do graczy. Ja na chwilę wstrzymam własne wpisy, chciałbym natomiast zamówić u Suriela scenkę, w której Abdel stawia się o świcie w przystani dla arystokracji i ku swemu zdumieniu dostrzega tam przybyły nocą pełnomorski jacht mogący należeć wyłącznie do jakiegoś bogatego Afrykanina. Co ważne dla Suriela, Ventricule nie odprowadził syna do portu, bo skoro świt udał się do pałacu neolibijskiego konsula i nawet nie raczył poinformować dziedzica o powodzie tej wizyty.
Jacht w porcie wyda się Abdelowi odpowiedzią na pytanie o absencję ojca. Z kim do przystan
I teraz prośba do graczy. Ja na chwilę wstrzymam własne wpisy, chciałbym natomiast zamówić u Suriela scenkę, w której Abdel stawia się o świcie w przystani dla arystokracji i ku swemu zdumieniu dostrzega tam przybyły nocą pełnomorski jacht mogący należeć wyłącznie do jakiegoś bogatego Afrykanina. Co ważne dla Suriela, Ventricule nie odprowadził syna do portu, bo skoro świt udał się do pałacu neolibijskiego konsula i nawet nie raczył poinformować dziedzica o powodzie tej wizyty.
Jacht w porcie wyda się Abdelowi odpowiedzią na pytanie o absencję ojca. Z kim do przystan