Gry paragrafowe
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Czasu mam jak na lekarstwo obecnie. Ale w przygodę Sladuma muszę zagrać. Zakupiłem niedawno w Empiku tzw. komiks paragrafowy pod tytułem Wilkołak z Foxgames jako wydawcą bodajże. Nawet fajna gra, ale około 10% dopiero mam za sobą. Podobna do typowych gier paragrafowych dla 1 osoby, tyle, ze w formie komiksu, tym samym dużo grafiki mamy.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2018, 19:54 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Dosyć poważnie zaktualizowałem grę zgodnie ze zgłoszonymi w błędach sugestiami. Zapraszam do zabawy.
[edit]
hmm tak zaktualizowałem że nie działa
[edit2]
ponownie zaktualizowałem i już można grać.
[edit]
hmm tak zaktualizowałem że nie działa
[edit2]
ponownie zaktualizowałem i już można grać.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2018, 00:54 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Kontakt:
Kurcze - po kilkunastu próbach (związanych min. z poprawianiem zgłoszonych błędów) ani razu nie udało mi się dotrzeć do paragrafu 350.
Zgodny z zasadami gry silnik jest upiornie bezduszny i w efekcie morderczy. Część testów jest zabójcza jeśli na początku nie zainwestuje się w jedynie słuszną budowę postaci - o dziwo w tak prostej grze jest coś takiego.
Zgodny z zasadami gry silnik jest upiornie bezduszny i w efekcie morderczy. Część testów jest zabójcza jeśli na początku nie zainwestuje się w jedynie słuszną budowę postaci - o dziwo w tak prostej grze jest coś takiego.
-
ghasta
- Reactions:
- Kontakt:
Prace (i testy) nad angularowym Wojownikiem Autostrady dobiegają końca.
Napisałem dwa ostatnie rozwiązania, które chciałem mieć po ukończeniu pisania gry.
Podsumowanie gry w postaci prostego okienka zbierającego postęp postaci (zabici wrogowie, zużyte apteczki itp.) oraz możliwość przełączenia się na angielską wersję gry.
Aktualnie jestem w trakcie pisania polsko-angielskich etykietek (napisów) dla paragrafów i wygenerowania samego angielskiego tekstu paragrafów bazującego na wydaniu gry dostępnym w ramach Project Aon. I to będzie koniec prac nad paragrafówką. Trzeba będzie wymyślić coś nowego...
[edyta]
Ommmmggggg jpd kolejny dzień robię angielsko/polskie etykiety i do przerobienia mam jeszcze teksty paragrafów. Przygotowałem jakieś 99% pojawiających się komunikatów lub opisów. Upiornie monotonna czynność. Następnym razem obsługę przełączania języka zrobię na samym początku tworzenia gry.
Ale już widać koniec....
Napisałem dwa ostatnie rozwiązania, które chciałem mieć po ukończeniu pisania gry.
Podsumowanie gry w postaci prostego okienka zbierającego postęp postaci (zabici wrogowie, zużyte apteczki itp.) oraz możliwość przełączenia się na angielską wersję gry.
Aktualnie jestem w trakcie pisania polsko-angielskich etykietek (napisów) dla paragrafów i wygenerowania samego angielskiego tekstu paragrafów bazującego na wydaniu gry dostępnym w ramach Project Aon. I to będzie koniec prac nad paragrafówką. Trzeba będzie wymyślić coś nowego...
[edyta]
Ommmmggggg jpd kolejny dzień robię angielsko/polskie etykiety i do przerobienia mam jeszcze teksty paragrafów. Przygotowałem jakieś 99% pojawiających się komunikatów lub opisów. Upiornie monotonna czynność. Następnym razem obsługę przełączania języka zrobię na samym początku tworzenia gry.
Ale już widać koniec....
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2018, 22:44 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.