DE - Nowiny i aktualizacje

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 21 września 2015, 16:59

Co nowego w sprawie opublikowania DrecarE na sieci?

Ano, siedzę i klecę stronę, na której będzie można przejrzeć wszystkie informacje - coś w rodzaju wirtualnego podręcznika głównego. Z wydatną pomocą Lightstorma (który zainstalował mi odpowiednie oprogramowanie) okazało się to o wiele prostsze, niż było wcześniej, więc sądzę, że uporam się z większością informacji w ciągu dwóch, trzech tygodni. Wcześniej była to jakaś mordęga, z uwagi na niespójność działania Worda i edytora tekstowego strony, który do tego wyświetlał tekst inaczej niż pokazywał... Niemniej to na szczęście już przeszłość. Teraz mogę działać praktycznie na zasadzie kopiuj-wklej, co znacznie przyśpieszy pracę. :)

Tak więc mam nadzieję, że strona wystartuje już w październiku. Dziękuję za pomoc Lightstormowi i mam nadzieję, że graficy trochę się zmotywują i narysują coś w tym czasie. ;)
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2016, 14:10 przez Sigil, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 13 października 2015, 16:29

Dziękuję Zapałkom Chaosu za napisanie wstępów do krain, co znacznie przyśpieszyło pracę. :)

Odsłona strony będzie miała jak sądzę miejsce już w tym tygodniu, gdy tylko uporam się z kilkoma drobiazgami jeszcze (nie jestem zbyt utalentowany w robieniu stron, niestety i czasem wyskakują mi jakieś dziwne błędy). Niemniej większość materiału znajdziecie już na sieci. Brak będzie tylko dokładnego opisu krain, części bestiariusza i kilku map. Jednakże wciąż nad tym pracujemy, więc wszystkie te informacje pojawią się na pewno w ciągu kilku miesięcy.

Tak wiec trzymajcie kciuki, abym dał radę wyrobić się ze wszystkim przed weekendem. Naprawdę, bardzo się staram. :)
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 17 października 2015, 15:15

Tak jak obiecywałem, wrzuciłem w internet większość informacji odnośnie DrecarE, tworząc wirtualny podręcznik do systemu.

Znajdziecie go na portalu:
http://www.sibsi.com.pl/

W zakładce o RPG, albo klikając na karcie z prawej strony.

Oczywiście, chciałbym zauważyć, że jest to beta-test podręcznika, w którym na pewno roi się na razie od błędów i literówek. Starałem się oczywiście, by było ich jak najmniej, ale w obliczu takiej ilości materiału na pewno wiele przeoczyłem. Jeśli więc zauważycie jakiś drobny błąd, nieścisłość czy literówkę - lub też coś nie będzie działało jak powinno - dajcie mi proszę znać.

W podręczniku brak także dokładnego opisu krain, map no i całego bestiariusza. Jednak pracujemy nad tym, pracujemy i obiecuję, że w ciągu pół roku znajdziecie tam wszystko, czego nie ma teraz. :)

Zapraszam do lektury. Mam nadzieję, że okaże się interesująca. :)
Ostatnio zmieniony 17 października 2015, 15:45 przez Sigil, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 17 października 2015, 23:22

Nie wiem czy to dobre miejsce ale chciałem pogratulować. Przeglądam i czytam i widzę ogrom włożonej w to pracy. Co tu dużo pisać, szacun...
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 18 października 2015, 16:47

Suriel, to prawda, że spędziłem nad tym setki godzin, zarywając wiele nocy (mam na myśli pisanie systemu oczywiście). Tym bardziej więc motywuje mnie do dalszej pracy, że ktoś umie to docenić. Dzięki za dobre słowo. :/uklon

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: