PBF - W Mroku Oxanu - techniczny

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 29 grudnia 2016, 18:36

Tak, wystarczy na to test Alchemii. Ale co z tego wyjdzie to już MG musi zdecydować. ;)
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 04 lutego 2017, 12:46

Zmiana deklaracji w poście 232.

I droga MG - jeśli jeszcze raz założysz co robię, bez konsultacji ze mną, to się bardzo zdenerwuję. Nie znoszę tego, więc mam nadzieję, że taka sytuacja się więcej nie powtórzy.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

TatTvamAsi
Reactions:
Been thanked: 3 times

Post autor: TatTvamAsi » 07 lutego 2017, 22:18

Dodałam do posta nr. 322 grafikę dla posążka-flakonu, który znaleźliście.

Mystic
Reactions:

Post autor: Mystic » 16 marca 2017, 21:40

Uzupełniłem wcześniejszą rezerwację posta #357.

TatTvamAsi
Reactions:

Post autor: TatTvamAsi » 16 marca 2017, 22:19

Od dziś, na prośbę gracza, Zyanya zmieniła swoją klasę postaci z Towarzysza/hieroduli na Kapłankę Bogini Toarais. Wiąże się to z przejęciem postaci od innego gracza, a sama postać nie była więc dostosowana do potrzeb i sposobu działania Voodoochild. Sadzę, że ta zmiana pozwoli Voodoo na głębsze wejście w rolę, da więcej swobody w działaniu, a przede wszystkim da satysfakcję z odgrywania postaci.

Dobrze się więc stało ;)

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 18 marca 2017, 13:33

Z uwagi na aktualną sytuację (opętane dziecko) chciałem poinformować graczy, że umiejętność Religia pozwala przeprowadzać ceremonie, takie jak np. egzorcyzm.

Rytuały religijne mogą przeprowadzać jedynie kapłani. Kler niższy (paladyni, żercy, hierodule) może wyjątkowo przeprowadzić rytuał: egzorcyzmu, oczyszczenia lub pogrzebu, gdy w pobliżu nie ma kapłana a sytuacja nie pozwala czekać. Nie ma wszakże uprawnień do przeprowadzania pozostałych ceremonii.

Kapłani przeprowadzając ceremonię testują Aut w przypadku ceremonii społecznych, należą do nich:
ślub, pogrzeb, błogosławienie dziecka, anathema, ordalia

Spełniając posługi o charakterze bardziej magicznym testują SW. Do takich rytuałów należą:
oczyszczenie (miejsca i osób ), konsekracja miejsca (kaplic czy świątyń), egzorcyzm.

Dany rytuał można wykonać tylko raz na dobę. Jeśli chcecie wiedzieć o tym więcej, można założyć temat w dziale do DE.

TatTvamAsi
Reactions:

Post autor: TatTvamAsi » 21 marca 2017, 09:06

Edytowałam post o wiązaniu opętanego dziecka i zamiarach egzorcyzmu widma.