Kącik poprawności politycznej
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Ja się nie unoszę tylko nie lubię wyciągania z kontekstu, skrótów, dopisywania niewłąściwych intencji. Jasnym jest, że chodzi o nieskrępowanie przez nikogo realizowanie swoich zainteresowań i życie zgodne ze standardami kraju. Tego warto bronić. Niczego napastliwego w tym nie ma. To cytowanie o "zabijaniu" i okrasa takim komentarzem mogłoby świadczyć o złej woli w tym kontekście. Ale chyba nie świadczy?
Nie mogłem wiedzieć w pełni o co Ci chodzi napotykając jakiś wycinek Twych przemyśleń. Nie jestem przecież jasnowidzem. Wyciągam wnioski z tego co czytam, a ja już naprawdę widziałem wiele bardzo napastliwych wypowiedzi w tym temacie. I Twoja wydawała mi się po prostu po jednych papierach z: "Zabijmy wszystkich, którzy myślą inaczej". Mentalność oblężonej twierdzy. Nie przepadam za nią, więc staram się ją dyskredytować, gdy napotykam jej objawy.
W tym przypadku tak mi się wydawało. Cieszę się, że niesłusznie. Trudno mieć pretensje do odbiorcy, że czegoś nie zrozumiał, jeśli nie przedstawiłeś sprawy jasno, prawda? Mam jednak nadzieję, że wyjaśniliśmy sobie nawzajem nasze stanowiska i motywacje, i jest już ok?
Proszę, nie żyw do mnie urazy. Ja traktuję tą sytuację jak zwykłe nieporozumienie. Co się zresztą na sieci często zdarza.
W tym przypadku tak mi się wydawało. Cieszę się, że niesłusznie. Trudno mieć pretensje do odbiorcy, że czegoś nie zrozumiał, jeśli nie przedstawiłeś sprawy jasno, prawda? Mam jednak nadzieję, że wyjaśniliśmy sobie nawzajem nasze stanowiska i motywacje, i jest już ok?
Proszę, nie żyw do mnie urazy. Ja traktuję tą sytuację jak zwykłe nieporozumienie. Co się zresztą na sieci często zdarza.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
Wiadomo, że Europa generalnie się starzeje, a przybyli na jej łono
głodni i spragnieni nicnierobienia za sute rekompensaty (bo jak nie zostaną zaspokojeni finansowo, to w inny sposób odbiorą sobie dodatek z tytułu rozłąki z ojczyzną) nie będą ani pielęgnować tutejszych staruszków, ani też zrzucać się na ich emerytury (bo to nawet nie ich przodkowie). W zasadzie nie widzę żadnego pożytku z przybyłych tu tabunów pragnących dorwać się do cycka nim maciora (nie mam tu na myśli tylko obłąkanej kobiety, która najchętniej pozbawiłaby każdy trzeźwo myślący kraj ekwiwalentu 40 lat pracy jego statystycznego obywatela za każdego poszczutego psami przybłędę) dokona żywota. W obliczu tego, że nie można nawet ich dokładnie policzyć (bo jednego dnia jegomość ma na imię Mohammed, a innego Islam i to nie z powodu rozdwojenia jaźni), rodzi się sposobność pozyskiwania z nich komponentów przetwarzanych przez współczesnych alchemików na mikstury może jeszcze nie przywracające utraconą młodość, ale co najmniej łagodzące nie najmilszą starość. Pewnie to tańszy sposób niż klonowanie, ale napierająca tu swołocz wznosi za pieniądze z krajów (i to tych, w których najchętniej byśmy widzieli cel peregrynacji 1/3 Afryki kawałka Azji) świątynie jakowemuś demonowi z pustyni, który to śmie powątpiewać w boski rodowód Jezusa Chrystusa szykowanego już przez niektóre ortodoksyjne środowiska z promilowym w ostatnich wyborach poparciem na króla Polski, bo Jarosław może zawziąć się i żyć długo, ale gdy już wymrą ci, którym na złość wstaje każdego ranka, by pobawić się żołnierzykami, to... możemy już w naszym nieszczęśliwym kraju potrzebować monarchy na wysokim POZ.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
Takie myśli luźne, niepowiązane.. się zastanawiam dlaczego nie rozdaje się nieszczęśliwym imigrantom broni, przecież u siebie mogą nosić pod pazuchą małe AK-47 po tatuśku. Normalnie skandal.
A asymilują się przecież wyśmienicie, ot choćby fakt, że większość w spodniach chodzi (u siebie wszak to niepraktyczne, bo przeciętna koza szybko uczy się rozpoznawać dźwięk rozsuwanego rozporka)...
Treant- jeśli masz jakieś "ALE" odnośnie elekcji Jezusa na króla Polski to spieszę myśli Twe uspokoić, że w zgodzie z literą polskiego prawa "osoba skazana prawomocnym wyrokiem sądu nie może sprawować wyższych funkcji państwowych".. czy jakoś tak.
Generalnie konflikt kultur Wscho
A asymilują się przecież wyśmienicie, ot choćby fakt, że większość w spodniach chodzi (u siebie wszak to niepraktyczne, bo przeciętna koza szybko uczy się rozpoznawać dźwięk rozsuwanego rozporka)...
Treant- jeśli masz jakieś "ALE" odnośnie elekcji Jezusa na króla Polski to spieszę myśli Twe uspokoić, że w zgodzie z literą polskiego prawa "osoba skazana prawomocnym wyrokiem sądu nie może sprawować wyższych funkcji państwowych".. czy jakoś tak.
Generalnie konflikt kultur Wscho