Tak sie jeszcze zastanawiam, czy do obrażeń nie powinny się dodatkowo liczyć triggery (tak jak w normalnej walce i mentalnej)?
Btw. Przejrzalem na szybko podrecznik i nawet nie moge znalezc nic o ranach "dazed":o
DeG - Czarny Świt
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Musisz zajrzeć na Bazar i do opisu broni białej (za działem z amunicją). Przed tabelką z rodzajami broni białej są wyszczególnione alfabetycznie ich właściwości. Pod D znajdziesz dazed.
updated
Sprawdziłem te potencjalnie nieważne triggery, ale niestety wystarczyły na całą serię ataków (zdecydowałem na samym początku, że nie przerzucę kości, tylko skreślę odpowiednią ilość na końcu każdego ciągu - jak się potem okazało, w nieskreślonych ciągach wciąż pozostało wystarczająco dużo szóstek, aby pozbawić Gerarda 9 punktów Ego).
I po dokładnym przemyśleniu całej sprawy naprawdę dochodzę do wniosku, że korzystanie z Ego do podrasowania wyników naprawdę powinno się zdarzać w ekstremalnych przypadkach, nie rutynowo. Finalna runda walki na miecze, zbieg w celowniku na sekundę przed skokiem w gąszcz, próba zatrzymania rozpędzonego pociągu na mijance - po Ego winniśmy sięgać właśnie wtedy; kiedy nieudany rzut może przesądzić o losie postaci. Przy wyzwaniach niższego stopnia korzystamy ze zwyczajnej puli, bez podrasowania (a przynajmniej tak ja bym Wam zalecał).
Trzecia runda bijatyki. Gerard stoi na 3 punktach Ego, Yuran na 7. Poproszę o finalne deklaracje.
updated
Sprawdziłem te potencjalnie nieważne triggery, ale niestety wystarczyły na całą serię ataków (zdecydowałem na samym początku, że nie przerzucę kości, tylko skreślę odpowiednią ilość na końcu każdego ciągu - jak się potem okazało, w nieskreślonych ciągach wciąż pozostało wystarczająco dużo szóstek, aby pozbawić Gerarda 9 punktów Ego).
I po dokładnym przemyśleniu całej sprawy naprawdę dochodzę do wniosku, że korzystanie z Ego do podrasowania wyników naprawdę powinno się zdarzać w ekstremalnych przypadkach, nie rutynowo. Finalna runda walki na miecze, zbieg w celowniku na sekundę przed skokiem w gąszcz, próba zatrzymania rozpędzonego pociągu na mijance - po Ego winniśmy sięgać właśnie wtedy; kiedy nieudany rzut może przesądzić o losie postaci. Przy wyzwaniach niższego stopnia korzystamy ze zwyczajnej puli, bez podrasowania (a przynajmniej tak ja bym Wam zalecał).
Trzecia runda bijatyki. Gerard stoi na 3 punktach Ego, Yuran na 7. Poproszę o finalne deklaracje.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2016, 16:25 przez Keth, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dretch
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
To już wiemy co z punktami ego
deklaracja wysłana - oby los mi dopisal tym razem
Rudzielec z Koronapan o imieniu Gerard (Anabaptysta, Borka)
http://www.degenesis.com/character-en/i ... a6aa74c071
**
ECO - Stra?nik miejski Ostrogaru
http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=353
--
Je?eli pad?e?, szybko wsta?, bo jeszcze Ci dokopi?.
http://www.degenesis.com/character-en/i ... a6aa74c071
**
ECO - Stra?nik miejski Ostrogaru
http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=353
--
Je?eli pad?e?, szybko wsta?, bo jeszcze Ci dokopi?.
Z tym Ego to jak z Pudzianem w klatce
przesadzisz w pierwszej rundzie i nie skończysz, to w drugiej spuchniesz.
A zalotnicy-kontestatorzy zapłacą, bo mają wybór: jeść tort na spółę, albo gówno w pojedynkę
Tak więc nie marudzić tylko biegusiem szukać skarbu by mieć na licytację, bo szwagry chciwe hue hue /EVILS/
A zalotnicy-kontestatorzy zapłacą, bo mają wybór: jeść tort na spółę, albo gówno w pojedynkę
Tak więc nie marudzić tylko biegusiem szukać skarbu by mieć na licytację, bo szwagry chciwe hue hue /EVILS/
Tomasz "Jarl" Ordycz - dziennikarz (PBF Kl?twa Burzy)
Dragan - Polanin, klanowy my?liwy (PBF Czarny ?wit)
Tiberius - Tactical Marine of Raven Guard (PBF Cie? Ob??du)
Dragan - Polanin, klanowy my?liwy (PBF Czarny ?wit)
Tiberius - Tactical Marine of Raven Guard (PBF Cie? Ob??du)
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Pora policzyć trzecią rundę sparingu (prawdopodobnie ostatnią). Dretch zadeklarował wykorzystanie dwóch punktów Ego na podrasowanie Inicjatywy i pierwszego ataku. 8ART - o ile dobrze pamiętam albo nie skasowałem jakiejś ważnej PW - nie korzystał tym razem z Ego.
Pula kości dla Yurana wyniosła tym razem 4, Gerarda 6.
Yuran - 2, 3, 3, 2 - zero sukcesów (jeśli BG nie wyrzuci w teście inicjatywy żadnego sukcesu, działa z inicjatywą 0);
Gerard - 4, 3, 3, 5, 5 - trzy sukcesy, bez triggera.
Pierwszy uderza Gerard, po nim działa Yuran, każdy z graczy ma tylko jedną akcję gwarantowaną.
Anabaptysta atakuje rękami. BOD+Brawl 6 oraz premia +2k6 za atak pięściami i 2k6 za Ego. Turlam.
4, 3, 6, 1, 4, 2, 4, 4, 3, 6 - mamy sześć sukcesów oraz dwa triggery, które generują smooth running.
Teraz potrzebna mi deklaracja Bartka - albo obrona pasywna i później atak, który teoretycznie może znokautować anabaptystę albo obrona aktywna w zamiarze zablokowania tego ciosu. Aby blok okazał się skuteczny, korzystając z puli dziewięciu kostek klanyta musi uzyskać co najmniej sześć sukcesów.
Bartku, co robisz?
updated
Yuran przyjmuje uderzenie na klatę. Gerard ma BOD+Force 5, co przekłada się na 2 skasowane klanycie punkty Ego. Yuran znosi klapsa z honorem, po czym oddaje. Rzucam dziewięć k6.
5, 4, 4, 2, 2, 2, 2, 6, 5 - pięć sukcesów, jeden trigger. Potraktowany silnym sierpowym anabaptysta pada bez przytomności na dno basenu. Pojedynek skończony!
Pula kości dla Yurana wyniosła tym razem 4, Gerarda 6.
Yuran - 2, 3, 3, 2 - zero sukcesów (jeśli BG nie wyrzuci w teście inicjatywy żadnego sukcesu, działa z inicjatywą 0);
Gerard - 4, 3, 3, 5, 5 - trzy sukcesy, bez triggera.
Pierwszy uderza Gerard, po nim działa Yuran, każdy z graczy ma tylko jedną akcję gwarantowaną.
Anabaptysta atakuje rękami. BOD+Brawl 6 oraz premia +2k6 za atak pięściami i 2k6 za Ego. Turlam.
4, 3, 6, 1, 4, 2, 4, 4, 3, 6 - mamy sześć sukcesów oraz dwa triggery, które generują smooth running.
Teraz potrzebna mi deklaracja Bartka - albo obrona pasywna i później atak, który teoretycznie może znokautować anabaptystę albo obrona aktywna w zamiarze zablokowania tego ciosu. Aby blok okazał się skuteczny, korzystając z puli dziewięciu kostek klanyta musi uzyskać co najmniej sześć sukcesów.
Bartku, co robisz?
updated
Yuran przyjmuje uderzenie na klatę. Gerard ma BOD+Force 5, co przekłada się na 2 skasowane klanycie punkty Ego. Yuran znosi klapsa z honorem, po czym oddaje. Rzucam dziewięć k6.
5, 4, 4, 2, 2, 2, 2, 6, 5 - pięć sukcesów, jeden trigger. Potraktowany silnym sierpowym anabaptysta pada bez przytomności na dno basenu. Pojedynek skończony!
Ostatnio zmieniony 09 maja 2016, 22:39 przez Keth, łącznie zmieniany 1 raz.