Tutaj możemy pisać co nam przyjdzie do głowy

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 31 stycznia 2009, 21:39

Opisy ras powolutku pojawiają na portalu. Jeśli chodzi o podręcznik, to jest jakaś tam wersja (w postaci doc) w dziale Download. Jeśli chodzi o MiM to sporą kolekcję udostępnia nospe też w dziale download.
Inna kwestia, że ciężko byłoby zebrać wszystkie materiały do KC (bardzo rozproszone). Kolejna kwestia to wszystkie materiały zajęłyby z pewnością sporo miejsca (w wirtualnej rzeczywistości czyt. MB-tów) i nie wiem, czy akurat na naszym portalu znalazłoby się miejsce na to wszystko (mamy jednak spore ograniczenia)

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 31 stycznia 2009, 23:49

Duże materiały nie muszą być koniecznie zamieszczane na serwerze - wystarczy odnośnik np. do torrenta. Każdy, kto chciałby się przyczynić do popularyzacji KC musiałby tylko udostępniać te pliki.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

emgie
Reactions:

Post autor: emgie » 02 lutego 2009, 19:18

Torrent to świetny pomysł. Można by zebrać tak materiały w jakąś sensowną całość.
Jednak chciałbym poruszyć inną sprawę. Na pewno starsi gracze zastanawiali się dlaczego KC podupadły, co poszło nie tak?
Może zła polityka MAG-a, może celowe uśmiercenie systemu, dla wprowadzanego w międzyczasie, Warhammera?
Czasem mam żal że Mag zaczął po macoszemu traktować system, który zapoczątkował polski fandom RPG. Jak dziś wracam czasem do lektury starych MiM- ów, to szlag mnie trafia czytając dział "LISTY". Wielu na KC się nauczyła grać, zobaczyła "o co chodzi jakby". potem zaczęli rzucać kamieniami. Jak rozmawiałem z graczami, z racji pobytu na różnych konwentach, to większość na słowo KC się krzywiła.
Nikt się nie chciał przyznać że zaczynał od KC, bo "my to gramy w młotka" jak często słyszałem.

Wiem też że MAG nie umiał się dogadać z panem Szyndlerem, o coś im poszło...(pewnie o kasę). Potem to już była równia pochyła. Uśmiercili system, w mej opinii, celowo.
Nie prowadzę własnej krucjaty, bo o umarłym (MAG) mówi się dobrze, lub wcale. Jednakże mogli odejść z klasą.

Ale to tylko moja opinia.
Fakty i Mity

By?y ksi?dz demaskuje ko?ció?.
Co pi?tek w twoim kiosku.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 02 lutego 2009, 20:02

Zamordowali KC celowo, wszak wiadomo, że Miszkurka nienawidzi Kryształów. Nie dość, że 4 lata czekałem po zamówieniu podstawki na realizację, to przysłali takie badziewie jakby na kolanie po pijaku zredagowane. Nędza i srom.

To zapieranie się KC aż trzy razy kogut zapieje zawsze mnie jeżyło. Czy to wstyd się przyznać, że się grało w KC, lub gra? Są i tacy co od Oka Yrrhedesa zaczynali...

Ja nigdy nie lubiłem dnd i warhammera :(

emgie
Reactions:

Post autor: emgie » 02 lutego 2009, 21:00

Taaa. Podstawka. No to już był gwóźdź. Do trumny. Ten potworek nie powinien nigdy ujrzeć światła dziennego. Całość ratowały tylko rysunki pana Musiała. Zawsze podobała mi się jego kreska.
Pamiętam jak wyczekiwałem informacji o terminie wydania w coraz to kolejnych numerach MiM-a. A oni go przesuwali, przesuwali i tak prawie w nieskończoność. Po chyba dwóch latach, od dokonanej przedpłaty, zrezygnowałem. Tak.

Ale co tam, jak już w końcu wyszły, to zaraz biegiem do księgarni i...

Ciszej nad tą trumną.
Fakty i Mity

By?y ksi?dz demaskuje ko?ció?.
Co pi?tek w twoim kiosku.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 02 lutego 2009, 21:29

Nie ma co biadolić nad tym podręcznikiem. Po prostu w tej kwestii MAG = Macherzy Absurdalnego Gniota. Wydawnictwo nadal istnieje, ale przerzuciło się na wydawane literatury, głównie fantasy (to w zasadzie dobrze).
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt: