Charleston by Night - techniczny

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 20 lutego 2016, 01:01

Dziękuję, dziękuję... C:V
I chciałbym powiedzieć, że już nie mogę doczekać się na elizjum dla starszych. :D
Czuję przyjemne mrowienie na myśl tego wyzwanie, bo jakby nie było pewne przewinienia są tam nader drastycznie karane więc będę musiał się wspiąć na wyżyny. Wirtuozeria chamstwa tam być musi. Aż sam jestem ciekaw co wymyślę. /EVILS/
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 20 lutego 2016, 13:45

Ej no ja rozumiem, że zabawa etc. ale nie zlewajcie tak okrutnie pytania naszego MG bo się chłopak zbiesi i nam du... głowy pourywa. :P
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 20 lutego 2016, 14:33

Nie olewamy tylko nie na czasu. W sumie to ja akurat będę miał najmniej do powiedzenia ponieważ nie mam porównania.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 20 lutego 2016, 15:09

To trochę słabo Suriel... Po pierwsze, nasz MG jakby nie było prowadzi już rok i dużo wkłada w to czasu i wysiłku. Rozumiem, że potrzebuje jakiegoś zwrotu od graczy, żeby wiedział na czym stoi i do czego powinien dążyć. Nie rozumiem natomiast, czemu zasłaniasz się tym, że nie masz porównania... Nikt nie oczekuje od Ciebie żadnego porównywania - chodzi o Twój odbiór i wrażenia, tudzież przemyślenia, które zapewne masz grając w CbN, bo inaczej byś nie grał, prawda? W końcu nikt nie zajmuje się graniem w sesje, która w ogóle nic mu nie daje. :P

Sam potrzebowałeś podobnej informacji odnośnie swojej postaci i zapewniliśmy Ci ją... Więc nie wiem skąd ta niechęć do wymiany? Zwłaszcza, że sam sądzę, że jakoś wypadałoby to zapewnić Lightstormowi, który naprawdę się stara.

Ja tu nie piszę tylko dlatego, że przegadałem z nim w realu niejeden wieczór na ten temat i nic tu nowego nie dodam. Podejrzewam, że Lightstorma bardziej obchodzi Wasza opinia, niż moja - bo moją już zna. ;) Niemniej jeśli będzie trzeba napiszę, co sądzę. Nie jest to dla mnie bowiem jakiś większy problem, a uważam, że wypada zapewnić jakiś zwrot. To wydaje się całkiem fer.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 20 lutego 2016, 15:37

Od razu widać, że MG włożył mnóstwo serca i pracy w ten PBF. Świat, BNi żyją, mają swoje osobowości. Historia jest ciekawa, że tylko jako czytacz czekam co się stanie dalej. Dodatkowo Lightstorm masz super BG i doświadczonych graczy, którzy też potrafią sporo wycisnąć z WoD.

Podobają mi się patenty typu
Podczas dalszej rozmowy nastąpi wymiana informacji ustalająca szczegóły opowieści Victorii. W końcu Corax...
z postu nr 300. Fajnie oddajesz inicjatywe w ręce graczy. Widać też ile postów graczy, to tak naprawdę efekt wymiany PW, sesji skype, fb, maili, gg (niepotrzebne skreslic). To mi się super podoba.

Największą jak dla mnie zaletą są BNi. Duch Sanktuarium jak dla mnie to majstersztyk.

Ogrom świata jaki wykreowałeś na potrzeby scenariusza jest jednoczesnie wielką zaletą, ale też największą bolączką, bo gra toczy się już rok a akcja posunęła się nawet nie o tydzień. Trudno spamietać wszystkie szczegóły w tak wielkim odstepie czasu w realu. Sugeruję aby co jakiś czas pisać streszczenia akcji, albo zwalić to na graczy;) Niech piszą pamiętniki za dodatkowe PD/EVILS/

Więcej napiszę jak dobrnę do bieżących postów, ale generalnie tak trzymać!

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 20 lutego 2016, 15:41

Jeszcze raz, nie olewamy tylkoczsu braknie. Nocny jastrząb będzie nadawał wieczorem, jak mały uśnie :)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest p