Przesiadka na nowy portal

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 07 marca 2016, 17:59

Myślę, że stawiany Czegojowi zarzut natury finansowej nie jest do końca fair i sądzę, że ten akurat wątek powinniśmy zamknąć, bo nic nie wnosi do dyskusji. Datki były potrzebne, aby opłacić kolejną ratę za użytkowanie tego miejsca; nie służyły do opłacenia usług administratora (który wprost przyznał, że jest sam i bez odpowiedniej wiedzy, albowiem inni Ojcowie-Założyciele dawno już się na nas wypięli).

Jak Czegoj zaznaczył, mimo problemów technicznych nadal będzie można użytkować portal, co najmniej do następnego terminu opłaty. Rzecz w tym, by zdecydować, co robimy do nadejścia tej chwili - zostajemy tutaj czy przenosimy się gdzieś indziej?

Awatar użytkownika
lightstorm
Reactions:

Post autor: lightstorm » 07 marca 2016, 18:03

Popieram Sigila w tym co napisał. Kurde nie wiem jak to lepiej ująć, ale drogi Czegoju nachodzi mnie pytanie:

Skoro wiedziałeś o tych problemach wcześniej to dlaczego na stronie głównej nie było informacji o tym, że portal szuka jakiegoś dobrego programisty, który by to ogarnął?

Włożyłem tyle serducha w pisanie na to forum, że po Twoim poście nerwa dostaję jak myślę, że moje Charlestone poszłoby do kosza, bo Ty jako admin straciłeś kontrolę nad forum.

Tak jak pisał Keth, są tutaj ludzie z pasją! To ludzie którzy żyją tym, co dzieje się na forum i mam wrażenie, że specjalnie dobijasz ich zapał. Bo nie chce mi się pisać w miejscu, które może jutro się już nigdy nie odpalić w przeglądarce! To jest naprawdę bardzo deprymujące...

Nie mogę uwierzyć, że w kwartał nie znalazłby się jakiś programista. Przecież żyjemy w erze informatyków i każdy ma znajomych a oni kolejnych znajomych... Trzeba tylko puścić info w eter zamiast narzekać na dziury w pokładzie.

No i te datki to już w ogóle przesada. Wsparłem coś co nie miało sensu bytu.

Ała...To zabolało...
[center]To rule in blood is to rule in truth. Ventrue Clan Motto[/center]

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 07 marca 2016, 18:07

Powiem krótko - gadasz bzdury Sigil. Pieniądze jestem w stanie odesłać do każdego, bo nie o nie tu chodzi. Zapewniam Cię, że ja na tym portalu się nie do robiłem, jak pewnie nikt. Jeśli chodzi o motywację to tak brakuje mi jej - bo mam dość przepychanek w różnej postaci i załatwiania tego tak aby to jakoś działało. Dla mnie to powinno działać dobrze, albo wcale. Nie lubię półśrodków. Jeśli chodzi o tematykę, to zwyczajnie się wypaliłem - KC mnie już nie ciągnie. PBF nie chwytam, ale za to chętnie chwytam projekty gawędziarzy, więc chyba mogę ze spokojem powiedzieć, że PBF interesuje mnie jako czytacza a nie uczestnika. Zresztą szczerze mówiąc nie mam ochoty się tłumaczyć, zwłaszcza przed Tobą. Miałem nadzieję, że pełna informacja pomoże nam ruszyć głową, ale jak zwykle się przejechałem, bo spotykam gościa z postawą - ja zabieram swoje zabawki i swoich kolegów i sobie idę do siebie. Stary zmykaj ino szybko...

Jeśli nie chcesz uczestniczyć w ratowaniu miejsca trudno - chociaż sam powiedziałeś że je lubisz, więc raczej się zdecyduj. Patrząc na to co tu robiłeś nawet zastanawiałem się, czy przypadkiem nie źle Cię oceniłem. Ostatni post mnie upewnił, a szkoda bo mam wrażenie, że nawet byłem bliski zaakceptowania Ciebie, bez żadnych uprzedzeń. I znów merytoryczna rozmowa zmieni się w napierdzielankę po głowach, ale cóż gra się tak jak przeciwnik proponuję. Także pozdrowienia dla Ciebie jak zwykle uprzejme.

edyta: lightstorm spokojnie portal się odpali jeszcze wiele razy, tak długo jak będzie trzeba. Proszę czytać, ze zrozumieniem. A i chciałem dodać, że nie tylko ja jestem tu adminem.

edyta dwa:
Nie mogę uwierzyć, że w kwartał nie znalazłby się jakiś programista. Przecież żyjemy w erze informatyków i każdy ma znajomych a oni kolejnych znajomych... Trzeba tylko puścić info w eter zamiast narzekać na dziury w pokładzie.
Takiego wsparcia potrzebuję.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2016, 18:15 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 07 marca 2016, 18:14

Panowie, ogłaszam bana na flejma. Kto nadal będzie kontynuował ten wątek dyskusji, ten będzie miał u mnie minusa! (biada zwłaszcza tym, którzy u mnie grają, zabiję im postacie w najbardziej okrutny sposób jaki przyjdzie mi na myśl).

A teraz do rzeczy. Skoro wiemy, że portal będzie działał tak długo jak trzeba (ewentualnie z niewielkimi defektami), mamy dość czasu na rozpuszczenie wici i być może znalezienie kogoś, kto zechce przejąć od Czegoja i Ghasty pałeczkę w kwestiach technicznych. Puszczę jeszcze dzisiaj masowe PW, może ktoś się odezwie.

W międzyczasie w miarę wolnego czasu będę sobie archiwizował zamknięte sesje PBF oraz artykuły do IK.

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 07 marca 2016, 18:15

Podtrzymuję, że ludzie to czynnik, który mnie tutaj trzyma najsilniej, bo jak już kilka razy mówiłem, KC to nie jest moja bajka.
Widzę, że czeka nas exodus i w sumie nie mam nic przeciwko, jeśli w miejscu docelowym znajdę się razem z przyjaciółmi poznanymi tutaj. A z niektórymi użytkownikami to nie mój pierwszy exodus. Będzie trzeba się od nowa zorganizować, ale co tam. Najważniejsze, to pomyśleć, jak zabrać ze sobą jak najwięcej wartościowych bagaży. Żal mi bardzo sesji pbf, ale w sumie po zakończeniu już raczej do nich nie wracam, poza jednym istotnym wyjątkiem - zamknięte sesje to pożywienie Gawędziarzy.
Keth, pozwolę sobie przywołać przykład Twojego poprzedniego forum. Ono wciąż działa, widziałem tam nawet wpisy z listopada 2015. W końcu skąd pochodzi materiał do Spraw Rodzinnych? Cały materiał wciąż tam jest i mam nadzieję, że wciąż będzie można sięgać do zasobów tutaj się znajdujących. A swoją drogą może znajdzie się ktoś lub nawet zespół, który powoli będzie przenosić co lepsze sesje pbf, bo nie oszukujmy się, tak naprawdę nie wszystkie były udane i niektóre można bez żalu porzucić.
Tutaj można tylko zostawić info, że odlecieliśmy na inną planetę i zostawić adres dla chętnych, którzy zechcą podążyć za nami.
Nawiązując do słów Sigila i Lightstroma - również uważam, że to dość niesprawiedliwe. Każdy z nas włożył dużo serca w to forum, ja osobiście w dalszym ciągu będę wspierał portfelem jeśli nie to, to następne miejsce. A tak jak napisał Czegoj - to forum jeszcze długi czas może sobie stać i stanowić swego rodzaju archiwum.
Jeśli Tobie Lightstrom tak zależy na Charlestone, to we własnym zakresie pomyśl o sposobie archiwizacji lub przeniesienia w nowe miejsce i po sprawie. Piszę tak, bo ja właśnie tak bym zrobił, i jeśli znajdą się chętni do przenoszenia sukcesywnego poszczególnych pbfów, to ja mogę się w taki projekt zaangażować.