Suriel- uprościłęś strasznie Dom Grozy. Dla mnie serial wymiata właśnie jako źródło wielu inspiracji. Jednocześnie umiejętność połączenia tak wielu barwnych i skrywających sekrety postaci w jeden fabularny wątek po prostu cieszy. To typowa mroczna drużyna BG, w której dobrze napisany scenariusz daje każdej postaci swoje pięć minut. Efekty specjalne i zaskakujące zwroty akcji i niebanalność bohateró stojących częściej po ciemnej stronie zachowań sprawiły, że oba sezony połknąłem w ciągu kilku dni. Polecam.
Co do Ant-mana. Poszedłem na ten film z synem nie spodziewając się czegokolwiek, nad czym mógłbym się zatrzymać. I tu niespodzianka wysoce pozytywna. Wersja z dubbingiem, ale za to świetnym. Bohater tak bardzo kojarzący się z typowym polskim emigrantem (przynajmniej dla mnie)- ambicja i rozdźwięk między oczekiwaniami, a rzeczywistością uderza w pierwszych minutach filmu. Z tej postaci wyciśnięto więcej, niż to było możliwe zachowując odpowiedni do jej absurdu dystans. Polecam jako kino familijne jednak na wieczór w mieszanym gronie.
Ciekawe filmy
Ja również polecam Ant-Mana. Ciekawie się oglądało, zaś dialogi były na wyższym poziomie niż w nowych SW (tak, dalej mnie tyłek boli). Do tego dokładamy świetne efekty specjalne i polewamy sosem ze znanymi aktorami i mamy dobry film na nudny wieczór.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
-
Suriel
- Reactions:
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
Contracted (2013) oraz Contracted: Phase II (2015)
Klasyka horroru sięga zazwyczaj po trzy tematy: duchy w nawiedzonym domu, seryjnych zabójców albo… No właśnie ten film jest o tym trzecim.
Oba filmy dosyć ciekawe. Może historia nie powala jakimś oryginalnym tematem ale całkiem nieźle skupia się nad szczegółami i jakby genezą pewnego dosyć wyeksploatowanego wątku. Co ciekawe, jak na horror to film całkiem przyzwoicie zagrany przez aktorów, przez co można powiedzieć że pretenduje do gatunku A tego typu kina. Film nieco epatuje gatunkiem gore ale robi to subtelnie, bardziej wywołując pewne myśli w naszej głowie niż wywołując falę obrzydzenia wywołaną konkretnymi klatkami filmu (choć są wyjątki). Można obejrzeć choć szału ni-ma.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=chqtOlOEdsY[/youtube]
Seven Sins of Vampire
Zdobyłem ze względu na interesujący tytuł. Cóż, nie jest to horror klasy A i tak sobie myślę, że literka jaką można go oznaczyć znajduje się raczej pod koniec alfabetu. Nie jest to film „tak zły że aż dobry” jest o krok przed tym. Ostrzegam gdyby ktoś wpadł na nie rozsądny pomysł by zasiąść do seansu…
Klasyka horroru sięga zazwyczaj po trzy tematy: duchy w nawiedzonym domu, seryjnych zabójców albo… No właśnie ten film jest o tym trzecim.
Oba filmy dosyć ciekawe. Może historia nie powala jakimś oryginalnym tematem ale całkiem nieźle skupia się nad szczegółami i jakby genezą pewnego dosyć wyeksploatowanego wątku. Co ciekawe, jak na horror to film całkiem przyzwoicie zagrany przez aktorów, przez co można powiedzieć że pretenduje do gatunku A tego typu kina. Film nieco epatuje gatunkiem gore ale robi to subtelnie, bardziej wywołując pewne myśli w naszej głowie niż wywołując falę obrzydzenia wywołaną konkretnymi klatkami filmu (choć są wyjątki). Można obejrzeć choć szału ni-ma.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=chqtOlOEdsY[/youtube]
Seven Sins of Vampire
Zdobyłem ze względu na interesujący tytuł. Cóż, nie jest to horror klasy A i tak sobie myślę, że literka jaką można go oznaczyć znajduje się raczej pod koniec alfabetu. Nie jest to film „tak zły że aż dobry” jest o krok przed tym. Ostrzegam gdyby ktoś wpadł na nie rozsądny pomysł by zasiąść do seansu…
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein
-
Suriel
- Reactions:
Jeden z najzabawniejszych filmów o wampirach jaki ostatnio oglądałem.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Cv568AzZ-i8[/youtube]
Polecam zwłaszcza Tobie Koszal...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Cv568AzZ-i8[/youtube]
Polecam zwłaszcza Tobie Koszal...
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein
-
Suriel
- Reactions:
Ten film śmiało mogę polecić, scena z niedźwiedzie jest niesamowicie ciekawa. Świetna gra Toma Hardego którego bardzo lubię no i kto by nie chciał zobaczyć jak DiCarpio ma solówkę z misiem.
Bardzo podoba mi się też w jaki sposób operują kamerą.

Bardzo podoba mi się też w jaki sposób operują kamerą.

-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
A ja ostatnio takie combo na przestrzeni miesiąca:
Sekstaśma - amerykańska komedia z Cameron Diaz i Jasonem Segelem. Fajna polewka z ludzi którzy nie rozumieją sprzętu, który używają.
Crimson Peak - Tom Hiddleston (lubię go oglądać), Mia Wasikowski i Jessica Chastain w naprawdę fajnym kinie grozy. Akcja rozkręca się powoli, ale tak czy inaczej warto obejrzeć.
Co robimy w ukryciu
[center]
[/center]
- czapki z głów dla pomysłodawcy i jednocześnie głównego aktora filmu (na zdjęciu powyżej). Część tekstów przejdzie do historii jak i kilka scen (min. odkurzanie sufitu z pomocą zdolności latania, rozmowa z wilkołakami na nie przeklinałokami, próba wejścia do klubu lub 'czyste' wysysanie ofiary). >> OBEJRZYJCIE TEN FILM <<
Łowca Czarownic - Vin Diesel w swoim żywiole. Jest drewniany, ma ograniczoną mimikę twarzy ale zawsze z radością oglądam jego filmy. I nie musi się silić na bycie mrocznym. Ze swoim tembrem głosu wystarczy, że powie "idę się wysrać " a jego wrogowie powinni walić w porty ze strachu. A partneruje mu Rose Leslie (ładna kurcze jest) i Elijah Wood.
Marsjanin - Mat Damon i właściwie nic więcej. Pierwszy film, w którym Sean Bean nie ginie.
[center]
[/center]
Ad
Penny Dreadful - także oglądałem. Serial miał jakieś takie rozdwojenie jaźni. Kilka odcinków trzyma za jaja i nie puszcza ich od pierwszej do ostatniej mi
Sekstaśma - amerykańska komedia z Cameron Diaz i Jasonem Segelem. Fajna polewka z ludzi którzy nie rozumieją sprzętu, który używają.
Crimson Peak - Tom Hiddleston (lubię go oglądać), Mia Wasikowski i Jessica Chastain w naprawdę fajnym kinie grozy. Akcja rozkręca się powoli, ale tak czy inaczej warto obejrzeć.
Co robimy w ukryciu
[center]
[/center]- czapki z głów dla pomysłodawcy i jednocześnie głównego aktora filmu (na zdjęciu powyżej). Część tekstów przejdzie do historii jak i kilka scen (min. odkurzanie sufitu z pomocą zdolności latania, rozmowa z wilkołakami na nie przeklinałokami, próba wejścia do klubu lub 'czyste' wysysanie ofiary). >> OBEJRZYJCIE TEN FILM <<
Łowca Czarownic - Vin Diesel w swoim żywiole. Jest drewniany, ma ograniczoną mimikę twarzy ale zawsze z radością oglądam jego filmy. I nie musi się silić na bycie mrocznym. Ze swoim tembrem głosu wystarczy, że powie "idę się wysrać " a jego wrogowie powinni walić w porty ze strachu. A partneruje mu Rose Leslie (ładna kurcze jest) i Elijah Wood.
Marsjanin - Mat Damon i właściwie nic więcej. Pierwszy film, w którym Sean Bean nie ginie.
[center]
[/center]Ad
Penny Dreadful - także oglądałem. Serial miał jakieś takie rozdwojenie jaźni. Kilka odcinków trzyma za jaja i nie puszcza ich od pierwszej do ostatniej mi