PBF - Ciernie przeszłości

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 11 grudnia 2015, 16:51

Port Wander, Stacja Przeładunkowa 245 X-J, 456.815.M41

- Jak rozumiem, ma pan tam siedmiu swoich ludzi z Królowej - porucznik marynarki wyciągnął w dół lewą dłoń, odchylił ją lekko od ciała i pokazał trzy palce - Ponieważ doceniam to co robi Wolna Flota może pan zabrać ze sobą tę siódemkę.

Oficer zawiesił na chwilę głos po czym jeszcze raz zlustrował uważnie skupionych w grupę ochroniarzy Vexa i skulone na siedzeniach posiągu postacie. Uśmiechnął się lekko a uśmiech ten wyglądał dziwnie złowieszczo. Prawa dłoń porucznika spoczęła na kolbie przewieszonego przez pierś automatu.

- Jako rekompensatę może pan zabrać tych, którzy zawiedli Imperialną Marynarkę - rzucił po chwil - Reszta należy do mnie i od dziś służy w Imperialnej Flocie. Proszę to potraktować jako...uprzejmość z mojej strony.
...nie wiem co Ty na to Drago. Wiem co ja bym zrobił, ale przecież nie będę Ci podpowiadał ;)
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 11 grudnia 2015, 18:00

Co na to przeczucie Drago ?

Bo ja wiem co mi mówi moje...
Przcież Drago to Ty ;) Nie wiesz co Ci mówi przeczucie ? Moim zdaniem wasza 7 i 4 jeńców to max co możesz z tego mieć...bez walki. Zaś z walką...cóż...różnie może być.
Drago wie na pewno, że zabicie oficjalnych przedstawicieli Imperial Navy sprawi, że Królowa będzie ścigana przez wszystkie jednostki w tym Sektorze.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2015, 21:15 przez Denver, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

el009
Reactions:

Post autor: el009 » 12 grudnia 2015, 10:27

Port Wander, Stacja Przeładunkowa 245 X-J, 456.815.M41

Diomedes dyskretnie podsłuchiwał rozmowę przez komunikator Vexa. Słysząc, że za akcję werbunkową odpowiada Marynarka Imperialna wyszedł powoli zza osłony wagonu i stanął w świetle reflektorów krzyżując szczupłe ramiona na piersi. Niezgrabna sylwetka tech-kapłana górowała nad otaczającymi go marynarzami a karmazynowy płaszcz, topór energetyczny i symbol Adeptus Mechanicus nie pozostawiały wątpliwości co do jego profesji.

Wiedząc, że członków Mechanicum otacza swego rodzaju immunitet był przekonany, że nie zostanie zastrzelony jeśli sam nie sięgnie po broń. Konsekwencje takiej decyzji mogłoby być dla porucznika wyjątkowo nieprzyjemne.

Nie przesadź Vex. - nadał nie uruchamiając wokalizera i zaskakując nie spodziewającego się transmisji Drago - Analiza tonalna głosu porucznika wykazuje irytację rosnącą w sposób wykładniczy. Pamiętaj po co tu przyszliśmy.

Magos był gotów interweniować jeśli dyskusja między wojskowymi posunęłaby się za daleko.
Czyli jednym zdaniem stoję i nic nie robię ;)
Rogue Trader - Magos Eksplorator Diomedes
Degenesis - Bayer Werk (Scrapper)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 12 grudnia 2015, 14:03

Przemieszczam się w kierunku punktu zbiorczego ww porcie a dokładnie stacji przeładunkowej 245 X-j .Po drodze od astropatów jest jak widzę część stacji należąca do Navigatorów. Dlatego zamierzałem przechwycić naszego, gdyby był łaskaw poinformować, że już sobie poszedł z obstawą do punktu zbiórki to by zaoszczędziło irytowania Morgana.
Proszę też pamiętać, że prosił o status jego oczka w głowie - Królowej.
Uprzedzam, żeby nie było potem żalu, ponieważ jak się domyślacie to nie jest jego najlepszy dzień...
Czekam tylko na jakies info od Kargana czy docieram bez przeszkód.

Ps. Aha jeszcze jedno po drodze chcę zakupić lepsze ubranie, bo to wstyd... A jak nie będzie to zabiorę strój z jednego z przybocznych . Nie będę biegał w szlafroku po mieście.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:

Post autor: Kargan » 12 grudnia 2015, 16:23

Mostek Królowej Cierni, 456.815.M41

-...i jaki jest status Królowej - irytacja w głosie kapitana dała się wyczuć pomimo odległości i zniekształceń jakie powodowały głośniki na mostku.

- Kapitanie, mówi Krix - koordynator machnął ręką w stronę sięgającego do przełącznika Styrre dając znać, że sam chce poprowadzić rozmowę - Królowa bezpieczna na orbicie. Uniknęłiśmy kolizji z Czarną Różą i ostrzału z portowych baterii. Wyłądowania elektromagnetyczne usmażyły kilkadziesiąt czujników, ale poza tym wszystko w porządku. Podniosłem osłony i moc reaktorów plaznowych na 70%. Czekam na zezwolenie wysłania transportu do hangaru 245 X-J gdzie dotarł już Seneszal Barca wraz ze swoją obstawą. Wciąż czekam na potwierdzenie liczby osób oczekujących na transport.

Krix meldował zwięźle i krótko czując, że jego pryncypał nie jest w nastroju do radosnych pogawędek.

- Czy życzy pan sobie bym przyleciał promem osobiście ? - w ostatniej chwili koordynator wpadł na pomysł podniesienia rangi lotu i przypodobania się kapitanowi. Ostatecznie na pokładzie nie było lepszego pilota od niego.
Jesteś tak lakoniczny Krix, że postanowiłem uratować Ci dupsko przed kapitanem ;) Ucz się jak powinien wyglądać prawdziwy meldunek :D
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2015, 06:42 przez Kargan, łącznie zmieniany 1 raz.
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions: