Rogue Trader - postacie (BG)
-
Kargan
- Reactions:
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 7 times
OK to postać Denverowi "robimy". Ktoś jeszcze ? 
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[
Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)
Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Tak się zastanawiałem jak podzielić załogę na oryginalną z czasów Titusa oraz nową zaciągniętą już po katastrofalnym incydencie z orkami i mam następującą propozycję - Morgan jako RT jest oczywiście nowy, właśnie nas odziedziczył. Nawigator (Maciej) będzie stary, astropata (Octavian) nowy, Morgan musi go wpierw wycyganić z rezydentury Astra Telepathica, bo tylko on jako posiadacz Gwarancji może oficjalnie zaciągnąć astropatę na swój pokład. Void-master (Koszal) stary, Militant (Denver, postać Drago Vex) stary, explorator (VojtasB ?) nowy, misjonarz (MrCzui ?) nowy. Przyjmujemy, że w przypadku wszystkich nowych ich poprzednicy odeszli w blasku chwały w niebiosa.
Karganie, ekipo - możemy przystać na taki podział stażu?
Dodatkowo moja sugestia odnośnie przygotowań do sesji - już teraz będzie trzeba dużo rzeczy przygotować, na przykład karty postaci z życiorysem, sposób wprowadzenia nowych do załogi. Myślę, że aktywność poszczególnych kandydatów będzie tutaj bardzo ważna - dla przykładu, jeśli trzeba będzie kogoś już teraz trzy razy poprosić o jakieś informacje albo deklarację (choćby potwierdzenie wyboru profesji, wymyślenie imienia dla postaci czy propozycję zrobienia komuś postaci), to proponuję od razu przyjąć, że to jednak nie jest idealny kandydat do tak złożonej i wielowątkowej zabawy. Mam nadzieję, że się ze mną zgodzicie.
Karganie, ekipo - możemy przystać na taki podział stażu?
Dodatkowo moja sugestia odnośnie przygotowań do sesji - już teraz będzie trzeba dużo rzeczy przygotować, na przykład karty postaci z życiorysem, sposób wprowadzenia nowych do załogi. Myślę, że aktywność poszczególnych kandydatów będzie tutaj bardzo ważna - dla przykładu, jeśli trzeba będzie kogoś już teraz trzy razy poprosić o jakieś informacje albo deklarację (choćby potwierdzenie wyboru profesji, wymyślenie imienia dla postaci czy propozycję zrobienia komuś postaci), to proponuję od razu przyjąć, że to jednak nie jest idealny kandydat do tak złożonej i wielowątkowej zabawy. Mam nadzieję, że się ze mną zgodzicie.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2015, 20:21 przez Keth, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kargan
- Reactions:
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 7 times
A propos "wspólnych" historii - wrzuciłem przetłumaczony kawałek o tworzeniu postaci. Zalecam przeczytanie "Intersection"
Na razie mamy jedną (w tłumaczeniu opisałem faktyczny stan dla Ketha i Macieja). Po uzyskaniu od Was wyboru postaci albo info o tym, że my mamy Wam wybrać "Ścieżkę Pochodzenia" podatm wszystkie Intersections i będzie można budować "wpólne historie"... 
http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... post_68895
p.s. Ścieżka Suriela nie przecina się z nikim "za karę", że użył innej karty
http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... post_68895
p.s. Ścieżka Suriela nie przecina się z nikim "za karę", że użył innej karty
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[