Rogue Trader - postacie (BG)

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 02 listopada 2015, 20:06

Edytowałem posta wyżej ;) 55 :D No i powili powinna się kształtować załoga bo na razie mam:

Wolnego Handlarza
Seneszala
Astropatę

Jak obsadzicie wszystkie role to sobie zacznę tworzyć NPC'ów :)
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 02 listopada 2015, 20:48

Koszal grać miał mechanikiem. Navigator jest kluczowy. Bez niego to możemy sobie latać dookoła planety.

Stworzenie statku to początek. Dalej będzie kupa roboty. Jako że mamy mało militarną załogę graczy to sugeruje odpuścić sobie raidera. Transportowiec i fregata(cokolwiek to znaczy). Z tego wybierajmy.

Może spróbujmy zmodyfikować jakiś istniejący statek do naszych potrzeb. BTW jakie są nasze potrzeby? W jakim stylu chcemy grać?

Ps. Postać od góry w dół:
Battlefleet (ItS p.12), Child of the Creed, Crusade
Chasing the Enemy (ItS p.20), Calamity , Devotion; loyality (ItS p.25), Disgraced : last child (ItS p.31) Rogue Trader

Ps. 2 Dla mnie kluczowe sa takie rzeczy: nazwa statku, rodzaj statku, ilość załogi, cargo i kasa, no i dająca klimat drobnica typu system dźwięków informacyjnych, życie rodzinne na statku, kim jest mój pierwszy oficer.

Moragn był chowany we flocie, były żołnierz marynarki wojennej, pierwszy oficer na imperialnym niszczycielu, więc jest przyzwyczajony do drylu okrętowego i nieco spartańskich warunków. To weteran a nie degenerat. Po odbudowaniu statku takie miejsca jak prywatny harem i inne jaskinie rozpusty i zbytku zapewne poszły w niwecz.
Ale spokojnie, kantyna działa normalnie. Może to i jest stary wyga oddający cześć Imperatorowi ale zdaje sobie sprawę że jakiś wentyl bezpieczeństwa musi być.
Co do "schizów" starego to po pierwsze co dziennie jada obiad ze swoimi oficerami czyli z wami. Obecność obowiązkowa. To jest czas na zarówno na niezobowiązujące luźne konwersacje zbliżające załogę jak i na poważne rozmowy o stanie statku, zagrożeniach misji etc.
Po drugie jest przyzwyczajony do stosowania tytulatury na statku. Tzn. zwraca się do załogantów per Pan/Pani, wyjątek stanowi zamiennie przez niego używana tytulatura funkcyjna np. Pierwszy ("Pierwszy, proszę utrzymywać kurs do mojego powrotu."). Tego samego będzie oczekiwał w drugą stronę. Stary trzyma dystans między sobą a załogą i nie pozwoli się spoufalać, a przynajmniej publicznie. Bije od niego wyczuwalny chłód. Oczywiście postać Ketha z racji tego że będzie grał krewniakiem śmiało może się zwracać po imieniu. Ale nie publicznie... ;)
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2015, 21:32 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 02 listopada 2015, 21:14

Fregata jest...bardziej bojowym okrętem niż rajder ;) Chociaż styl walki jest inny (przeczytaj to będziesz wiedział :D ) Pamiętajcie, że Rogue Trader to nie jest kierowca tira czy nawet kolumny tirów...towar trzeba przewieźć, ale trzeba go też obronić...a czasem zdobyć :) No, ale się nie wtrącam to Wasz wybór :D

p.s. nie sugerujcie się wyborem graczy - moje NPC'e będą na naprawdę wysokim poziomie, więc znajdzie się i Navigator i Pilot i nawet kompania czy dwie ze strzelbami :/dymek
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 02 listopada 2015, 21:35

Zatem dopasuję się do wyboru pozostałych graczy. Mnie jest wszystko jedno, nawet transporter brzmi ciekawie. Serio, trzeba tylko się zastanowić i jest sporo ciekawych rzeczy do wyciśnięcia :P

Zredagowałem mojego poprzedniego posta radze rzucić okiem.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 02 listopada 2015, 22:10

Nawet transporter może być nieźle uzbrojony żeby uchronić ładunek przed piratami
"Mieli do wyboru wojn? lub ha?b?, wybrali ha?b?, a wojn? b?d? mieli tak?e"

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 02 listopada 2015, 22:13

Jeśli się okaże na koniec ze nawigator jest wolny i byłby pożądany bardziej jako Bg niż npc to jestem skłonny zaryzykować
"Mieli do wyboru wojn? lub ha?b?, wybrali ha?b?, a wojn? b?d? mieli tak?e"

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: