PBF - Bluźniercza otchłań

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 25 września 2015, 09:02

Enkaiden, dystrykt portowy, 215.815.M41

- Nie jesteśmy z Magistratum przygłupie. Nie potrafisz rozpoznać obcoświatowca ? - warknęła Medea wciąż trzymając na muszce rannego faceta - Co to miał być za interes ?
Handel organami ? Niewolnictwo ? I dla kogo dokładnie pracuje ten Gretz. Gadaj bo nie masz dużo czasu.

Fajnie by było jakby się Nathan wziął do roboty i obszukał naszego jeńca zabierając mu broń i drobne a potem pozostałych. Trzeba się stąd szybko zbierać
bo Gretz może wrócić z posiłkami...
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 25 września 2015, 10:17

Nie dadzą poleżeć nawet na podłodze. Już babsko się musi się rządzić...
Silvanus powstał szybko i zbliżył się do jeńca tak aby nie przysłaniać linii strzału Medei, ani nie sprowokować niedoszłego porywacza do próby ucieczki w zamiarze obezwładnienia bandyty.

Dziewczyna była ciężko ranna i Nathan musiał mieć zabezpieczony teren, jeśli przyjdzie mu udzielić poerwszej pomocy lub ewakuować ranną.
zwiąże jeńca tym co mam pod ręką, może być pasek od któregoś z zabitych, cokolwiek. Potem szybko przeszukam zabitych. Będę miał oko na jeńca i Medeę (na wypadek gdyby zaczęła omdlewać). Porywacz może coś kombinować kombinować jeśli Trix zacznie tracić przytomność (nie wiem czy to tak działa mechanicznie, ale kieuje się zdrowym rozsądkiem.

Potem pomogę Medei (nie wiem nawet czy mam pierwszą pomoc:o). Jak nie, to odstrzelimy jeńca i zabiorę ją stąd.

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:

Post autor: Kargan » 25 września 2015, 14:22

Jeśli to jacyś "łowcy skór" to oczywiście, że go odstrzelimy...a nawet poderzniemy gardło.

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 27 września 2015, 17:49

Enkaiden, dystrykt portowy, 215.815.M41

Silvanus zerwał się z kamiennej posadzki i nie tracąc czasu na przeładowanie Hamida wepchnął swój automat zapasek spodni. Pochwycony za ramię i kark porywacz stęknął głucho, gdy Nathan przycisnął go bezceremonialnie do podłogi wykręcając zdrową rękę mężczyzny. Jeden z zabitych miał przy pasie metalowe kajdanki, toteż agent wykorzystał je natychmiast do skucia swej ofiary.

- Chodziło tylko o okup - wykrztusił z nutą nieudawanego cierpienia w głosie porywacz - Robimy to dla pieniędzy. Porywamy takich obcoświatowców, którzy wyglądają na zamożnych, a potem wypuszczamy ich, kiedy ich znajomi zapłacą. Przecież widzieliście, że nie chcieliśmy nikogo zabić.

W modułach łączności Medei i Nathana rozległ się cichy sygnał dźwiękowy poprzedzający radiową transmisję.

- Mówi Septimus! Czy kontrolujecie sytuację?

Kołowroty odpowiadające za przemieszczanie windy umilkły, gdzieś z dołu dobiegł ledwie słyszalny szczęk otwieranej klatki.
...

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:

Post autor: Kargan » 28 września 2015, 08:04

- Nie chcieliście nikogo zabić powiadasz - wysyczała Medea podnosząc się z podłogi - To skąd ta dziura w mojej nodze co ?

Lekko utykając i krzywiąc się z bólu dziewczyna podeszła do faceta z przestrzeloną głową i rozdarła jego koszulę. Owinąwszy sobie udo improwizowanym
opatrunkiem. Podeszła do drzwi windy przyglądając się przez chwilę panelowi sterującemu. Wzruszywszy ramionami wycelowała w środek panelu
i pociągnęła za spust. Wiązka energii z łatwością przebiła cieniutką płytkę wysmażając obwody sterujące i powodując szereg zwarć skutkujących snopem iskier.
W pomieszczeniu zaczął rozchodzić się swąd dymu.

- Sytuacja chwilowo pod kontrolą. Trzech napastników wyeliminowanych. Silvanus cały, ja oberwałam w udo. Przygotowujemy się do ewakuacji - dziewczyna
przesłoniwszy usta wyszeptała komunikat do Septimusa nie będąc pewna czy w pomieszczeniu nie ma zainstalowanych jakichś systemów monitoringu

Silvanus wciąż przeszukiwał martwych napastników kiedy Medea kucnęła za plecami skutego i leżącego na brzuchu mężczyzny.

- Pytam ostatni raz, dla kogo pracuje Gretz - temperatura głosu agentki przypominała chłód jaki bije zwykle z wielkiej lodówki...służącej do przechowywania ciał...

.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt: