Rozmawiałem wczoraj z kolesiem, który wypuszcza wkrótce kolejny dodatek autorski do WFRP, na stronie Poltera. Widzieliście "Salkalten" ich autorstwa? Albo o goblinach? Mistrzostwo świata. Zrobili to w tonie i klimacie warha, mają rysunki. Nie do odróżnienia od produktu oryginalnego.
I tu mam pytanie. Czy nie powinniśmy stworzyć gremium (nie wszyscy z forum, bo to za dużo ludzi, czekać na wypowiedź każdego - akceptacja or not...), które może OPINIOWAĆ każdy produkt do KC, i na podstawie oceny uznawać go za ORYGINALNY (w znaczeniu "oddający ducha AS-a") lub nie. Jeśli zostanie przyjęty - ląduje w dziale z materiałami do podręcznika (jeśli będziemy go kiedyś montować).
Hę?
Tutaj możemy pisać co nam przyjdzie do głowy
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Ja tak sobie myślę, że naszą najlepszą bronią w kwestii klasyfikowania czegoś do kanonu jest mimo wszystko Artur Szyndler. Zwróćcie uwagę na fakt, że niegdyś niemal całkowicie obojętny na działalność naszego fabklubu, teraz zaczyna się nami coraz śmielej interesować. Nie twierdzę, że musi automatycznie brać się za przeglądanie całości naszej twórczości, ale adnotacja we wstępie do artykułu/nowych zasad/opisu świata "autoryzowane przez Artura Szyndlera" praktycznie NIGDY nie sprowokuje do ataku konserwatystów pokroju Hauerine - taki materiał może być w 100% tworem Mrufona, a mimo to stanie się świętą księgą pobłogosławioną przez autora systemu (i o to mi chodzi).
Działalność gremium biorącego pełną odpowiedzialność za osąd "zgodne z linią AS-ową czy niezgodne" zawsze będzie budzić kontrowersje, a nie wiem, czy są nam w przyszłości potrzebne takie przepychanki i wojenki słowne jak w zeszłym roku.
Skoro mamy ASa, nie wahajmy się go użyć!
Działalność gremium biorącego pełną odpowiedzialność za osąd "zgodne z linią AS-ową czy niezgodne" zawsze będzie budzić kontrowersje, a nie wiem, czy są nam w przyszłości potrzebne takie przepychanki i wojenki słowne jak w zeszłym roku.
Skoro mamy ASa, nie wahajmy się go użyć!
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2010, 17:33 przez Keth, łącznie zmieniany 1 raz.