PBF - Znak Kobry

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 15 marca 2015, 21:18

Kapitanat Wybrzeża, 3 listopada 2021, 12:54

- Układ? - Cardigan zrobił zdziwioną minę, na tyle autentyczną, by zrodzić w umyśle Clarensa wątpliwość co do doskonałej gry aktorskiej prawnika - Nie mamy na myśli żadnego układu. Nie jesteśmy podejrzani o żadne przestępstwo, wręcz przeciwnie, padliśmy ofiarą tych samych kryminalistów. Orbital Air zostało okradzione, co natychmiast zgłosiliśmy policji oraz władzom federalnym. We współpracy z nimi, bardzo ścisłej i bardzo otwartej, doprowadziliśmy do odzyskania utraconego mienia oraz uratowania was, przypadkowych świadków zbrodni. Orbital Air wyznaje chlubne zasady etyczne i właśnie w ich myśl zlecono zlecono mi otoczenie panów opieką.

Adwokat umilkł na chwilę, przyglądając się z życzliwością zmieszanym aresztantom. Clarens pomyślał, że być może Cardigan nie byłby równie skory do współpracy, gdyby wiedział, że w pływalni doszło w jakiś sposób do wykasowania zawartości przenośnego terminala, ale na wszelki wypadek wolał na razie zachować tę wiedzę dla siebie.

- Reprezentowana przeze mnie korporacja nie obciąży panów żadnymi kosztami obsługi prawnej - podjął swój wywód Marcus Cardigan - Robimy to ze względu na dbałość o dobre imię Orbital Air, chociaż w żaden sposób nie jesteśmy odpowiedzialni za przestępstwa popełnione przez ludzi, którzy ukradli bazę danych OA, zabili kilkanaście osób i zmusili władze stanowe do zatopienia zagranicznego statku. Nim jednak przejdę do omawiania szczegółów, muszę się dowiedzieć, czy są panowie zdecydowani skorzystać z kurateli prawnej Orbital Air?
Czy Wasza nieufność zaczęła się w końcu kruszyć?

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 15 marca 2015, 21:29

Moja nie szczególnie ale chyba należny poczekać na wpisy pozostałych graczy. 8art sie pojawi w tym tygodniu, czy będzie komplet tym samym czy jeszcze czekamy?
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 15 marca 2015, 21:32

Zaczekamy, bo to dość istotny element scenariusza; warto poznać opinię 8ARTa i Namakemono - niekoniecznie muszą to być wstawki fabularyzowane, zadowoli mnie również zwyczajny wpis techniczny.

Ciekaw też jestem, czy zmięknie nasz drugi solo?

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 15 marca 2015, 21:35

Rożnie to może być. Jak nie gra z jajem to miewa przerażająco twarde wpisy. Poza tym jego postać podobno jest taka ze jak go nadepniesz to i ona cie nadepnie. Wet za wet.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 16 marca 2015, 09:02

No właśnie sam nie wiem co o tym sądzić. Gość brzmi przekonująco, ale zapewne taki jest jego cel. Prawa jest taka, że Keth to przewrotny i podstępny jegomość i nigdy nie wiadomo kto i kiedy łże jak pies, a kiedy z jego serca płynie krystalicznie czysta prawda. Może być i tak, że to OA jest w tym całym bagnie poszkodowaną stroną, ale zdecydowanie wolę nie ufać i nie mieć racji niż zaufać i skończyć na dnie zatoki w betonowych butach. Zobaczymy jak to się potoczy dalej. Na razie niech Cardigan powie czego od nas oczekuje w zamian za swoje usługi i jakie daje gwarancje bezpieczeństwa (choć to ostatnie jest gówno warte, bo to korporacji należy się obawiać, jeśli będziemy w mocy OA to zrobią z nami co zechcą i tego najbardziej się obawiam).

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 16 marca 2015, 09:06

pssst, pssst... cichytko. Nie pisz tak o MG bo mam wrażenie że może się tu gdzies kręcić w pobliżu i kto wie może to nawet przeczyta.