Charleston by Night - techniczny

Rellon
Reactions:

Post autor: Rellon » 04 marca 2015, 16:56

Dziwna deklaracja, zważywszy że z tego co chciałem wyjaśnić, nic nie zostało wyjaśnione.

Pozostaje mi tylko życzyć Mr. Koszalowi powodzenia w innych PBF'ach.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 04 marca 2015, 16:56

8art, z całym szacunkiem, ale nie rozumiesz problemu. Pojmuję, że chcesz lojalnie pomóc koledze, który według Ciebie jest niesłusznie krytykowany - ale weź pod uwagę, że nie znasz naszych relacji oraz sytuacji. Więc nie ma to zbyt dużego sensu. Naprawdę. Nikomu się tu krzywda nie dzieje, wszyscy jesteśmy dorośli, a są sprawy, które trzeba ostatecznie rozwiązać.

Poza tym my się także znamy w realu. Więc naprawdę nie potrzebujemy pomocy rozjemców. Dziękujemy za dobre chęci, ale myślę, że się dogadamy. ;)

Koszal, proszę, nie edytuj postów wyżej w trakcie rozmowy, aby wywrzeć pozytywne wrażenie... To nie jest ani grzeczne, ani fair w stosunku do rozmówców...

Co do rzeczy, które dopisałeś teraz: umawialiśmy się wszyscy z MG odnośnie naszej obecności, wszystkie zasady były podane wcześniej (także to, że mamy mieć czas i zgłosiłeś się mówiąc, że będziesz go miał). Informowałeś MG o problemach, owszem - dał Ci czas. Świetnie o tym przecież wiesz. Ale miałeś je także jakoś rozwiązać, co się nie udało. Rozumiem, że to nie musi być Twoja wina, ale zrozum także i nas.

Gdybym sam nie miał czasu, pewnie bym po prostu zrezygnował, by nie psuć gry innym. Proste, prawda? Czasami warto pomyśleć mniej egocentrycznie. :)

Niemniej życzę Ci powodzenia w stawianiu czoła problemom codzienności. I mam naprawdę szczerą nadzieję, iż uda Ci się pokonać wszelkie życiowe przeszkody. :)
Ostatnio zmieniony 04 marca 2015, 17:09 przez Sigil, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Rooster
Reactions:

Post autor: Rooster » 04 marca 2015, 17:11

No cóż, ja ze swojej strony dodam, że ta akcja z postami mnie zszokowała nieco.

Jeśli Koszal rzeczywiście nie masz tyle czasu na granie to trudno. Jednak pragnę zauważyć jedną rzecz. 8art, widzisz, postać Nosfera jest jedyną z tego miasta, która posiada ogromny zasób wiedzy i informacji niedostępnej innym graczom. Stąd nasze niezadowolenie z częstotliwości wpisów Koszala. A to znacznie hamuje sesję i dobrą zabawę.

Poza tym jesteśmy dorośli, więc zachowujmy się jak dorośli, co zakłada szacunek w stosunku do innych graczy. Zresztą Koszal, wiesz na jakim poziomie toczy się tutaj gra, więc jeśli nie masz możliwości ani chęci by brać w tym udział, zwłaszcza że Twoja postać jest dość kluczowa wg mnie dla fabuły z uwagi na wiedzę, może powinieneś zrezygnować? Jeśli nie masz takiego dostępu do sieci i problemy w życiu, to cóż... Wiedziałeś na co się piszesz. Więc nie miej pretensji do nas. Każdy ma swoje życie, a z tego co wiem, zanim zaczęliśmy grać, było sporo ustaleń z MG, z których niestety teraz się nie wywiązujesz. Nie interesują mnie powody tego, bo każdy ma swoje życie. A skoro teraz to taki kłopot, to po co w ogóle wyrażałeś chęć gry, skoro wiedziałeś że czeka Cię taka sytuacja w życiu? To dla mnie nie poważne.

Ja osobiście nie wyobrażam sobie dalszej sesji, gdzie Twoja postać nic nie będzie wnosić.

koszal
Reactions:

Post autor: koszal » 04 marca 2015, 17:44

Rozumiem Rooster, że nie powinieneś zaczynać sesji, jeśli za tydzień złamiesz rękę.

To proste. W żadnym momencie ustaleń z Lightstormem odnośnie częstotliwości grania niczego nie ściemniałem. Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie. Nie spodziewałem się jej. Na chwilę obecną nie mam np wyczucia swojego czasu wolnego na następny tydzień gdyż:
W piątek o 9:30 rozpoczynam pracę w nowym miejscu.
W sobotę o 15:00 rozpoczynam pracę w jeszcze innym miejscu.
W niedzielę o godzinie 20:00 rozpoczynam pracę próbną.
Szukam mieszkania do kupna reagując na bieżąco na oferty.
Te postanowienia padły wczoraj, po tym jak zwolniłem się z obecnej pracy, do której idę jeszcze jutro.
A jutro być może padną kolejne kwestie, jeśli dotrą do mnie jakieś jeszcze propozycje.
I nie spodziewałem się, że będę musiał podejmować tak wiele decyzji. Miałem to zamknąć max tydzień temu.
W stworzenie postaci włożyłem sporo serca i szkoda mi jej oddawać. Nigdy nie słyszałem, bym źle grał psując komuś klimat, dziwi mnie to szczególnie tutaj- w pbfie.
Sytuacja robi się chora. Szukam w grze przyjemności i takowej innym życzę. Jeśli to nie iskrzy, to się pożegnajmy. Znajdźcie kogoś, kto ma tyle czasu co Wy.

P.S. Post w sesji wyedytowałem w trakcie dyskusji na wyraźne życzenie, bym to zrobił dla zachowania sensu i płynności gry.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 04 marca 2015, 17:54

Nie mówiłem o poście z sesji, tylko o poście wątku technicznym, który edytowałeś w czasie naszej rozmowy... Post nr 25 dokładnie.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 04 marca 2015, 18:28

Ta dyskusja wiele mi uświadomiła. Nam pytanie czy mi się wydaje czy tak faktycznie jest że tylko Koszal jest " nowy" a reszta zna się jak za przeoroszeniem łyse konie?
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein