Saga o Katanie - dla tych co czytali

sternick67
Reactions:

Post autor: sternick67 » 16 grudnia 2014, 16:35

OK, poddaję się, nie mam więcej pytań.

Yarvis
Reactions:

Post autor: Yarvis » 16 grudnia 2014, 20:26

Ha ha. Ciekawe uczucie być porównanym do Pana Artura. A co? Nie możecie sie na dziwić że komuś książka się podobała?
Bo tylko robicie sobie żarty z Pana Artura. Ale przynajmniej tu na forum posty pokazują się odrazu i nie wybiórczo więc morzna jakąś dyskusje prowadzić

Adannyel
Reactions:

Post autor: Adannyel » 16 grudnia 2014, 21:01

Nie z Artura, tylko z książki. Nikt tu personalnie Artura nie atakuje. Mi lektura sprawia po prostu wiele radości, co w tym złego. ;)

No i muszę przyznać, że myślałem, że na forum Paladynatu jestem zlewany bo zadaję niewygodne pytania i ośmielam się krytykować "język polski" Artura, a tu się okazuje, że każdy jest równo zlewany. ^^
Lecz t? rozwa?cie smutn? okoliczno??:
Tacy poeci, jaka jest publiczno??!

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 16 grudnia 2014, 21:02

Cóż, cenzura generalnie jest nam wstrętna, a do moderowania postów ubiegamy się jedynie w skrajnych sytuacjach i już po ich opublikowaniu, a nie przed.

Co do uczuć względem książki, każdy ma prawo do własnego osądu. Jeśli są czytelnicy, którym się spodobała, to zapewne powody do radości dla autora. Zastanawia za to fakt, że tak nieśmiało przejawiają swe uznanie - nie będę owijał w bawełnę, na tę chwilę jesteś chyba pierwszym tak szeroko opisującym swe wrażenia pozytywnym odbiorcą SoK w całej Polsce! (sytuacja może się zmieni, kiedy Saga nabierze międzynarodowej sławy jako "Kristals of Time", ale do tego znamiennego momentu będziesz dzierżył palmę pierwszeństwa, Yarvisie).

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 16 grudnia 2014, 22:37

Yarvis, u nas cenzury nie ma. I można prowadzić dyskusję, ja traktuję ludzi jakim SoK się podoba jako wyjątki potwierdzające regułę, że ponad 90% się nie podoba. Sporo czytających czyta by się pośmiać z braku logiki, potknięć językowych, częstochowskich rymów w tzw. poezji i wielu innych baboli i uchybień.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 10:25 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Petryfikator
Reactions:

Post autor: Petryfikator » 17 grudnia 2014, 10:01

Szczerze... Poziom powieści jest taki, ze jak ktoś jest bezkrytycznym zakochanym fanem, wielkim obrońcą sagi, to wygląda to na osobę współpracującą przy "Dziele", lub zwykłego trolla.

Nawet jak komuś się podoba to na prawdę, uważa przy tym to za najlepszą książkę w historii, to nikt w to nie uwierzy. Dzieło jakie jest każdy widzi. Jednak jak Yarvisowi się podoba, niech sobie czyta nawet i 4 razy (czwarty dla walorów językowych!). Tylko niech nie czyta publicznie:D

Adannyel
Reactions:

Post autor: Adannyel » 18 grudnia 2014, 12:31

Ha, mam coś lepszego. Oprócz tego, że te pozytywne recenzje pisane były przez krewnych i znajomych królika, to ciekawi mnie recka Krzysztofa. Opłacony tekst, czy doskonały trolling? http://lubimyczytac.pl/ksiazka/238210/l ... ci-czesc-1
Lecz t? rozwa?cie smutn? okoliczno??:
Tacy poeci, jaka jest publiczno??!

sternick67
Reactions:

Post autor: