PBF - Bournemouth after Midnight

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 17 grudnia 2014, 00:34

Wspomniany pub jest dokładnie naprzeciwko kosciółka i cmentarza z grobem pisarki;)

Oggy, Jezu Chryste :o Po co Ci ten arsenał teraz? To takie spokojne miasto...

Awatar użytkownika
Oggy
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
Has thanked: 24 times
Been thanked: 10 times

Post autor: Oggy » 17 grudnia 2014, 01:25

Po nic. Idę odstawić to do domu, mam krety w ogródku.
astrolog/alchemik 10/10 POZ

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 17 grudnia 2014, 09:22

- Cóż to zależy kto ów nagrobek postawił. Jeśli ludzie kochajacy pisarke to będzie to jedynie strata czasu, którego nawiasem mówiąc mamy nieskończenie wiele. Jeśli jednak okaże się że ktoś z "nas" mądrze postanowił zostawić jakieś wskazówki na wypadek podobnego dramatu jak niegdyś, to zamiast tego co niesiesz na plecach powinnismy mieć łopaty. Również myślałem o tym pubie ale bardziej interesują mnie okruchy czasów minionych. Dlatego wolałem zacząć od kościoła i okolic. Czy nie sadzisz, że tymi osobami które rzekomo starają się odbudować linię mogą być... cóż my? Nie wydaje mi się realne by Vallo popełnił taki błąd wychodząc z samochodu. Może rzucił nas na przynętę i teraz czeka bezpieczny, aż wróg się ujawni i wówczas wykona ruch.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Oggy
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
Has thanked: 24 times
Been thanked: 10 times

Post autor: Oggy » 17 grudnia 2014, 12:21

- Oficjalnie za pochowek odpowiadal jej syn, łacznie ze sprowadzeniem zwłok jej rodzicow z StPancres z Londynu. Problemem jest to ze to zwyciezcy spisują historie. Nie sposob okreslic kto w oficjalnej biografii Mary jest kim. Oczywiscie pewne kuriozalne wydarzenia moga zwrocic uwage, jak na przyklad śmierć Percego o której mówiłem. Jednak rozplatanie tego gordyjskiego węzła moze zajac dużo czasu który trzeba poświęcić na wnikliwe badania. Ja zas, w odroznieniu od Ciebie nie jestem przekonany czy mamy... - zawahal sie chwile czy użyc tego określenia. - ... Czy istotnie mamy nieskończenie wiele czasu.

- A teraz Thomasie najważniejsze: - Achille przechylil sie na fotelu, przesuwajac nieznacznie stopą torbę leżaca pod jego nogami. - Jak można zrestaurowac linię?
astrolog/alchemik 10/10 POZ

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 17 grudnia 2014, 13:40

Bournemouth; Mary Shelley Pub; 18.11.14; przed północą

Ostatnie jakie zadał Moreau było dla Steinbacha zapewne taką samą zagadką, jak i dla Toreadora. Ale Thomas, który znał się coś niecoś na magii i rytuałach potrafił sobie to teoretycznie wyobrazić, choć ciężko to widziałby w praktyce. Może jakiś potężny Tremere, wspomagany przez kilku młodszych, potrafił by przygotować i odprawić nieznany nikomu potężny rytuał, który stworzyłby linię krwi. Steinbach wiedział jak powstał jego klan i jakie to niosło ze sobą implikacje, ale zrestaurować linię krwi? Może mając zwłoki Mary, lub jak głosiła legenda serce, które ponoć spoczywało w grobie w Bournemouth możnaby wykrystalizować oryginalną krew, którą potem możnaby przeminić wybraną ofiarę i wznowić linię. A może Shelley nie była martwa, tylko tkwiła w kilkusetletnimltargu, którego ktoś chciał ją wybudzić? Pytań pojawiało się coraz więcej, ale odpowiedzi były poza zasięgiem Steinbacha.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 17 grudnia 2014, 14:08

-To zależy jakie środki się posiada. Kluczem jak zawsze dla nas jest krew. Powiem szczerze nie wiem czy w sarkofagu faktycznie znajdowało się serce jeśli tak to krew jest już wydestylowana. Wyobraźmy sobie, że ktoś za jej pomocą przemienia śmiertelnika. Linia krwi odtworzona. Wątpię czy w środku było coś co by pozwalało zrobić tak prostą rzecz. Liczę że jeśli ktoś interesował się linią krwi na pewno się nie oparł i zajrzał do trumny, i mam nadzieję że zostawił po sobie coś co nas naprowadzi na jakiś trop.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
8art
Reactions: