Powieść Artura - fluff
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Cenzura to metoda komunistyczna, faszystowska lub... PiSowska. Na forum Artura wpisałem się króciutko pod Addanyelem. Mój post nie został "zakwalifikowany" do publikacji. Tym samym Artur wpisuje się w niechlubną galerię ludzi, którzy dyskutują tylko z klakierami.
Fuj.
[KETH] Wybrałeś niewłaściwy topik na takie żale, tutaj to off-top!
Fuj.
[KETH] Wybrałeś niewłaściwy topik na takie żale, tutaj to off-top!
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2014, 20:53 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Suriel
- Reactions:
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
1. Jest coś tam wspomniane o paladynach uwaga, wierzących w złego boga Seta, którzy uważają że wiarą i czynami są w stanie zmienić go w końcu (niejako od środka) na dobro. Sam pomysł, bardzo zresztą pokrętny bardzo mi przypadł do gustu.
2. mechanika - nieudany rzut na rycerską umiejętnosć podtrzymanie życia jeśli nie wyjdzie uniemożliwia możliwość wskrzeszenia, dusza pęka.
2. mechanika - nieudany rzut na rycerską umiejętnosć podtrzymanie życia jeśli nie wyjdzie uniemożliwia możliwość wskrzeszenia, dusza pęka.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein
-
wasut
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Co do racjonalnego podejścia do wizji świata, muszę się niestety zgodzić z Wasutem. Co do wątków, które przypadły mi do gustu, wspomnę choćby rytuał Zaślubienia Bogu. Świetny pomysł, który na pewno trafiłby do wielu po odpowiednim ubraniu go w słowa.
Mowa o rytuale wiążącym ze sobą istoty asteriańskiego wierzenia, które nie mogą posiadać potomstwa ze względu na "niekompatybilność" gatunkową. W trakcie tego rytuału ich jaźnie opuszczają cielesne powłoki i obcują ze sobą w formie duchowej. Połączenie takie jest czym większym niż tylko płciowe zbliżenie, prowadzi do zespolenia duchowego na wyższym niż fizyczny poziomie wzmacniając więzi między kochankami, a nadto pozwala na spłodzenie potomka obdarzonego licznymi błogosławieństwami Asteriusza.
Mowa o rytuale wiążącym ze sobą istoty asteriańskiego wierzenia, które nie mogą posiadać potomstwa ze względu na "niekompatybilność" gatunkową. W trakcie tego rytuału ich jaźnie opuszczają cielesne powłoki i obcują ze sobą w formie duchowej. Połączenie takie jest czym większym niż tylko płciowe zbliżenie, prowadzi do zespolenia duchowego na wyższym niż fizyczny poziomie wzmacniając więzi między kochankami, a nadto pozwala na spłodzenie potomka obdarzonego licznymi błogosławieństwami Asteriusza.