Powieść Artura - fluff

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Has thanked: 22 times
Been thanked: 15 times

Post autor: mastug » 17 listopada 2014, 00:27

Cieszę się Keth, że analizujesz SoK pod kątem przydatnych informacji. Podane w tak przystępnej formie są cennym uzupełnieniem świata - dziękuję :/uklon

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 listopada 2014, 19:24

Cenzura to metoda komunistyczna, faszystowska lub... PiSowska. Na forum Artura wpisałem się króciutko pod Addanyelem. Mój post nie został "zakwalifikowany" do publikacji. Tym samym Artur wpisuje się w niechlubną galerię ludzi, którzy dyskutują tylko z klakierami.
Fuj.

[KETH] Wybrałeś niewłaściwy topik na takie żale, tutaj to off-top!
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2014, 20:53 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rikandur
Reactions:
Has thanked: 36 times
Been thanked: 3 times

Post autor: Rikandur » 17 listopada 2014, 20:28

Przeczytałem co się dało. Fajny materiał uzupełniający na fabuły dziejące się w legendarnej przeszłości. Ale podzielam zdanie Treanta. KC ! KC ! KC !

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 22 listopada 2014, 15:32

1. Jest coś tam wspomniane o paladynach uwaga, wierzących w złego boga Seta, którzy uważają że wiarą i czynami są w stanie zmienić go w końcu (niejako od środka) na dobro. Sam pomysł, bardzo zresztą pokrętny bardzo mi przypadł do gustu.
2. mechanika - nieudany rzut na rycerską umiejętnosć podtrzymanie życia jeśli nie wyjdzie uniemożliwia możliwość wskrzeszenia, dusza pęka.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 22 listopada 2014, 16:06

@Suriel
ad.2.
chodzi o tą zdolność pozwalającą działać w stanie agonii? jeśli tak to bez sensu.
Zaprawdę zaczyna mnie przerażać kierunek w jakim idą KC, mam wrażenie, że ASz miał bardziej racjonalne podejście do tematu kiedy KaCety pisał te 20parę lat temu niż obecnie...

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 22 listopada 2014, 16:50

Co do racjonalnego podejścia do wizji świata, muszę się niestety zgodzić z Wasutem. Co do wątków, które przypadły mi do gustu, wspomnę choćby rytuał Zaślubienia Bogu. Świetny pomysł, który na pewno trafiłby do wielu po odpowiednim ubraniu go w słowa.

Mowa o rytuale wiążącym ze sobą istoty asteriańskiego wierzenia, które nie mogą posiadać potomstwa ze względu na "niekompatybilność" gatunkową. W trakcie tego rytuału ich jaźnie opuszczają cielesne powłoki i obcują ze sobą w formie duchowej. Połączenie takie jest czym większym niż tylko płciowe zbliżenie, prowadzi do zespolenia duchowego na wyższym niż fizyczny poziomie wzmacniając więzi między kochankami, a nadto pozwala na spłodzenie potomka obdarzonego licznymi błogosławieństwami Asteriusza.

Treant
Reactions: