Projekt "Żyjąca Orchia"
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Ja jestem powalony nerwobólem podżebrowym, ale jak tylko uda mi się z tego wyjść postaram się zebrać i pogadać z administracją, żeby ustosunkować się do wszystkich Waszych pomysłów. Cieszę się bardzo z aktywności, bo zrobiło się tu jakoś weselej. Mam nadzieję, że zapał nie zgaśnie podobnie jak mój do kilku wcześniejszych pomysłów.
-
mastug
- Reactions:
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 15 times
Moja propozycja na format to :
NAZWA|DATAOD|DATADO|ARCHIPELAG|WYSPA|REGION|MIEJSCOWOSC|
OPIS
gdzie:
NAZWA - nazwa wydażenia - unikalna nazwa określająca dane zdarzenie
DATAOD - data początku wydażenia - format RRRR/MM/DD
DATADO - data końca wydażenia - format RRRR/MM/DD
ARCHIPELAG - to wiadomo CENTRALNY, WSCHODNI , POŁÓDNIOWO WSCHONI .... itd. (dobrze było by zesłownikować)
WYSPA - to też wiadomo np. ORKUS WIELKI, ORKUS MAŁY ... itd. (dobrze było by zesłownikować)
REGION - to np. ZIELONA PUSZCZA, GÓRY ROZSZCZEPIONE, CENTRALNA CZĘŚĆ WYSPY itd .. (dobrze było by zesłownikować)
MIEJSCOWOSC - to np. OSTROGAR, IMPUR-KIR itd (dobrze było by zesłownikować)
OPIS - opis wydażenia - i tu już wolny tekst.
NAZWA|DATAOD|DATADO|ARCHIPELAG|WYSPA|REGION|MIEJSCOWOSC|
OPIS
gdzie:
NAZWA - nazwa wydażenia - unikalna nazwa określająca dane zdarzenie
DATAOD - data początku wydażenia - format RRRR/MM/DD
DATADO - data końca wydażenia - format RRRR/MM/DD
ARCHIPELAG - to wiadomo CENTRALNY, WSCHODNI , POŁÓDNIOWO WSCHONI .... itd. (dobrze było by zesłownikować)
WYSPA - to też wiadomo np. ORKUS WIELKI, ORKUS MAŁY ... itd. (dobrze było by zesłownikować)
REGION - to np. ZIELONA PUSZCZA, GÓRY ROZSZCZEPIONE, CENTRALNA CZĘŚĆ WYSPY itd .. (dobrze było by zesłownikować)
MIEJSCOWOSC - to np. OSTROGAR, IMPUR-KIR itd (dobrze było by zesłownikować)
OPIS - opis wydażenia - i tu już wolny tekst.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
No właśnie myślałem, że lepsze byłyby wolne propozycje, które później trzeba zamykać w ramy np. takie jak podałeś w schemacie. Wiele osób ma sporo pomysłów, ale nie zna tak doskonale całego świata Orchii, żeby się w nim idealnie poruszać. Przykładem jest chociażby sam Keth, który ma doskonałą lekkość języka i pióra, ale jak sam określa to do poznania świata Orchii mu jeszcze bardzo daleko.