Kryształy czasu - Czas na zmiany

Never
Reactions:

Post autor: Never » 29 stycznia 2010, 22:50

Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że to dopiero początek przygody;).

1. WSTĘP (Jeżeli nie masz masy czasu i chęci najlepiej pomiń go i znajdź punkt 2 ;).

Może się przedstawię na początek xD, jestem Artur Szyndler Junior, tak tego Artura;). Cała wina za ewentualne brednie spada na Mnie^^ i tylko na Mnie^^.

Faktem jest, że dołączyłem do Was, co Mnie cieszy, bo wiem, że jest tutaj niemała grupa ludzi przynajmniej lubiących grać w RPG.

Cóż, kiedy wyszły kryształy czasu byliście w moim wieku, czyli około 17 lat. Nastolatkowie... Poświęciliście masę czasu swojego młodego życia na granie w np w KC.
Nie wiem, czy to brzmi aż tak dumnie xD.
Ale nie martwcie się, teraz nie mielibyście jako młodzież za bardzo, co robić po za chodzeniem na imprezy, piciem alkoholu w umór i zawalaniem swojej przyszłości omijaniem szkoły i uchylaniem się od pracy czy łamaniem zasad życia.
Ja wam powiem, że nie żałuję wejścia w RPG. Zacząłem grać jakieś 5,6 lat temu, z czego znam 9,10 systemów. Średnia 1 sesja na tydzień:).
Nie żałuję poświęconego czasu, bo RPG dają naprawdę dużo. Rozwijają wyobraźnię, grę aktorską, szybkie myślenie i w pewien sposób przygotowuje do życia, oczywiście jeżeli system jest realny (no w miarę, ale D&D 4 bym nie zaliczał do tego grona).

Także jeżeli macie w sobie poczucie winy to już nie musicie się obarczać tym ciężarem:).
---
2. Kryształy Czasu

Co ja mogę powiedzieć;). Dopiero zacząłem swoją przygodę z kacetami, co lepsze jako mistrz gry (losując postacie graczy wszyscy mają sporo zabawy:D).

System zaczynam dopiero poznawać i patrzeć szczerze na dzieło życia innego człowieka. System jako RPG choćby na początek spełnia wszystkie moje wymagania, co do systemów RPG:D. A nawet więcej;).

Tak to prawda, że zostało wydane 10% całości Kryształów Czasów i tą niewielką część posiada każdy gracz;).
Natomiast pozostałe 90% jest szczelnie ukryte.
Zapewne każdy z Was, chciałby dostać w swoje chciwe ręce kartkę papieru o tytule Kryształy Czasu - Reedycja, która zawiera wszystko, do czego nie mieliście dostępu;).

Czytałem wiadomości i słyszałem dużo opinii o Waszym smutku, na wieść że Autorowi systemu na razie nie śpieszno spełnić Wasze oczekiwania. Szanuję tę decyzję jak tylko mogę i ją akceptuje.

Jednak wiem, że nadal jesteście smutni xD.

W miarę poznawania systemu, odkrywania jego tajemnic i uroków, a także niektórych sekretów twórcy;P, dochodzę do wniosku...
Świat Kryształów jest bardzo rozbudowany.

Powiedzcie Mi, czemu nie mielibyście usłyszeć o nieodkrytych do tej pory krainach, magii która przerasta oczy Katana, wydarzenia które zmieniają bieg historii, a także o inwazjach, które swoimi rozmiarami zmuszają niejednego Katana o nadzwyczajne środki wojenne. Bitwy tysięcy, dziesiątków, setek, a nawet milionów stworów. Zapomniawszy przez głuszę krainach, antycznych państwach, i setek stworów, zarówno fascynujących jak i przerażających, a czasami krwiożerczych. Dodaniu jakieś profesji może nawet^^.

Składam obietnicę, że w ciągu 10 najbliższych lat, dostaniecie do ręki ten skrawek papieru;) (o ile świat się nie skończy w 2012 roku).

Przy czym od razu, mówię że nie będziemy zmieniali mechaniki gry, fabuły i ogólnie przyjętych zasad, wręcz przeciwnie rozbudujemy je, a nawet uprościmy.
Jednak na to wszystko potrzeba, chęci, pieniędzy, czasu i wyobraźni oraz taktycznego myślenia.
System na pewno zachowa realny wymiar, nie będziemy jego przekalibrowywać na paranoic RPG, o nie.

Ogólnie o nic się nie martwcie.

Pozdrawiam Artur Szyndler Junior.

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 29 stycznia 2010, 23:04

Ale nie martwcie się, teraz nie mielibyście jako młodzież za bardzo, co robić po za chodzeniem na imprezy, piciem alkoholu w umór i zawalaniem swojej przyszłości omijaniem szkoły i uchylaniem się od pracy czy łamaniem zasad życia.
Hej, za naszych czasów było tak samo :D RPG stało sie ciekawą alternatywą na spędzenie wolnego czasu. Jednoczesnie gry komputerowe prezentowały jeszcze marny poziom (z dzisiejszego punktu widzenia :P)
Składam obietnicę, że w ciągu 10 najbliższych lat, dostaniecie do ręki ten skrawek papieru (o ile świat się nie skończy w 2012 roku).
Rany, toż ja bede wtedy po 40 :D

Awatar użytkownika
nospe
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: nospe » 29 stycznia 2010, 23:22

Never czekam na wydanie i ukazanie się w sklepach. Nic mnie nie powstrzyma przed kupnem reedycji - nawet cena:)

ps: pomimo upływu czasu to i tak w mediach związanych tematyką RPG ukażą się newsy o nowym podręczniku KC - a to napędza reklamę, itp:)
Mój browar - SPECJAL, mój linuks - PLD, moje RPG - KC.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 29 stycznia 2010, 23:30

Never napisał/a:
Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że to dopiero początek przygody;).
Witamy i cieszymy się, że włączasz się do dyskusji.
Zapewne każdy z Was, chciałby dostać w swoje chciwe ręce kartkę papieru o tytule Kryształy Czasu - Reedycja, która zawiera wszystko, do czego nie mieliście dostępu;).
Od razu chciwe... Niestety dostaliśmy tylko pewne fragmenty systemu, a nie jak miłośnicy innych RPG porządne podręczniki.
Powiedzcie Mi, czemu nie mielibyście usłyszeć o nieodkrytych do tej pory krainach, magii która przerasta oczy Katana, wydarzenia które zmieniają bieg historii, a także o inwazjach, które swoimi rozmiarami zmuszają niejednego Katana o nadzwyczajne środki wojenne. Bitwy tysięcy, dziesiątków, setek, a nawet milionów stworów. Zapomniawszy przez głuszę krainach, antycznych państwach, i setek stworów, zarówno fascynujących jak i przerażających, a czasami krwiożerczych. Dodaniu jakieś profesji może nawet^^.
Minęło prawie 15 lat od czasu, gdy dostaliśmy ostatni fragment wiedzy o naszym ulubionym systemie. Potem docierały do nas tylko plotki. Zdeterminowani do tego, aby KC nie odeszły w zapomnienie zaczęliśmy samodzielnie dokładać pewne elementy do tej niekompletnej układanki. Myślę, że wkrótce odnajdziesz je na portalu.
Składam obietnicę, że w ciągu 10 najbliższych lat, dostaniecie do ręki ten skrawek papieru;) (o ile świat się nie skończy w 2012 roku).
Koniec świata miał już być tyle razy, że każda kolejna apokaliptyczna przepowiednia robi na nas coraz mniejsze wrażenie. Ale obietnica bardzo mi się podoba - teraz wiadomo już, że nie tylko "może", ale "tak" i to w jakiej perspektywie.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 30 stycznia 2010, 08:49

Witaj w naszym gronie. To dobrze, że pojawiają się nowe pokolenia fanów. KC nie umrze wraz z nami ;)
Składam obietnicę, że w ciągu 10 najbliższych lat, dostaniecie do ręki ten skrawek papieruWink (o ile świat się nie skończy w 2012 roku).
;( "Spieszcie się kochać swoich bliskich bo tak szybko odchodzą" Za 10 lat będę miał 46. Smutne, ale poczekamy.

Jest taki termin - "aperitif" czyli ciecz pobudzająca apetyt podawana przed głównym posiłkiem. Może podasz nam taki aperitif przed wydaniem podręcznika? Jakieś szczątki mające dać krzepę do czekania?