Czy rzeczywiście Polak potrafi?

Enc
Reactions:

Post autor: Enc » 31 sierpnia 2014, 21:07

Niestety nie otrzymałem odpowiedzi na swoje pytanie. Myślę, że więcej się wyjaśni po zakończeniu zbiórki.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 31 sierpnia 2014, 21:27

To 1 z 3 części wywiadu, może z kolejnych się coś dowiemy.

Ja też miałem takie najpierw młodzieńcze, a potem już dorosłe marzenie - by nastąpiła reedycja KC RPG. Z tego co usłyszałem, to raczej to marzenie nie zostanie spełnione.
Poczekam na kolejne części wywiadu i do końca akcji na PP. Przynajmniej się dowiem jak Harel wygląda. Akurat ten martwiak mnie intryguje. B)

Cytat z Nuriela z Poltera (z dyskusji o 3 trailerze):
"Najbardziej fanów szkoda. Grupa gości pasjonowała się archaicznym systemem przez ponad 20 lat, udzielała się na forach, grała, prowadziła, tworzyła fanowskie dodatki - i to wszystko bez oficjalnych dodatków, bez wsparcia wydawcy i autora.... A kiedy nagle ten ostatni się wynurza, zamiast nowej edycji RPG otrzymują powieść gorszą niż nowelizacja Baldur's Gate".
To a propos moich marzeń o reedycji, cytat oddaje, co ja o tym myślę w dyplomatycznej wersji. :/uklon
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2014, 22:20 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 31 sierpnia 2014, 22:12

A ja straciłem resztę zainteresowania. Kolejne odwlekanie w czasie terminu uzyskania odpowiedzi na proste pytana ("czy" oraz "kiedy" ). No ile można... Kończę, dziękuję, w tematach powieści i reedycji przez najbliższe 37 dni mnie nie zobaczycie, bo nie ma sensu abym cokolwiek pisał, nic to nie zmieni, wszystko co miałem to już napisałem. Nie chce już mi się śmiać z tego samego, wytykać tych samych potknięć, narzekać nieustannie na komunikację z fanami itd.

Zawiodłem się bardzo na Arturze, nie tak sobie wyobrażałem jego kontakt z fanami oraz ewentualny powrót Kryształów Czasu. Ma niesamowitą wyobraźnię, kultowy produkt, legendę, a to wszystko właśnie wali się w gruzy przez jakąś powieść, brak komunikacji i szybkiego odseparowania projektu RPG od Sagi. Polak jednak czasami nie potrafi.

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 31 sierpnia 2014, 22:33

Cóż, oglądnąłem wywiad i, ...niestety, zawodzi. Znowu.

Bardzo źle się dzieje, gdy przedkłada się formę nad treścią, Artur pomimo chęci, nie jest celebrytą, ani dobrym gadaczem, ciągłe yy yyy yyyy to masakra. Wystarczyło by zrobić normalny wywiad tekstowy-pisany, mniej czasu poświęcone i z pewnością mniej środków za to 500% więcej treści. A tutaj trzy pytania nic nie wnoszące do tematu, i nikogo nie interesujące, żeby nie powiedzieć bzdurne. Co to za pytanie czy od razu było planowane 13 książek po 2 tomy? Przemilczę odpowiedź. Bo nie lubię urażać ludzi których cenię...

Ja się tylko z każdym tego typu krokiem coraz bardziej zniechęcam do tego przedsięwzięcia.

Arturze, po raz wtóry powtórzę, że...

w sumie...

...ciągle piszę żeby się nie powtarzać bez sensu a samemu mam zapędy.

Healer
Reactions:

Post autor: Healer » 31 sierpnia 2014, 22:39

Mi ten wywiad powiedział bardzo dużo, właśnie dzięki tej wzmiance, że już lata temu było planowane tyle tomów.
To wyjaśniło wiele z tego, co się teraz dzieje.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 01 września 2014, 11:01

A ja nadal uważem że moze się udać autorowi. Statystycznie powieść ma szerszy rynek nabywców niż system, więc kierunek jest dobry.

Co do formy to komuś pasuje a komuś nie. Nie oszukujmy sie fantasy nie jest gatunkiem który może sięgnąc po nobla z litereatury. Z drugiej strony niektórych noblistów w ogóle nie mogłem zmęczyć np. Doris Lessing a niektórych czyło się nader cieżko np. Le Clézio

Innymi słowy popatrzecie na muzyke, to że komus nie podoaba się disco polo nie znaczy że lider grupy Boyz nie mógł sobie kupić porshe 911. Mógł i kupił.

Ja życzę wszystkiego najlepszego dla projektu bo zbliża mnie do tego czego chce, czyli reedycji. Nie smęćmy więc bo robimy krecia robotę a jest lepiej niż moglismy sobie wymarzyć jeszcze parę lat temu.

ps. nie lubię disco polo...
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt: