No teraz jest to bardziej przejrzyste. Bez wątpienia.
Zagrałbym w forumowym towarzystwie w KC. Nawiązując do mojego wpisu wyżej. Kiedyś chciałem tu coś takiego zorganizować, nawet były pierwsze rozmowy ale jakoś to później zdechło. Teraz chciałbym do tego wrócić. Jeśli znajdzie się 4-5 chętnych to zapraszam do założenia nowego tematu, gdzie możemy poszukać wspólnego terminu i ustalić inne detale.
Co zrobić aby było lepiej ?
No widzę że strona rozwinie się w dobrym kierunku... Proponuję powołać specjalny zespół ludzi, którzy w wolnym czasie zajmą się czymś na stronie...
Ja w dziedzinie KC nie znam się zbytnio (raczej gram rekreacyjnie z dużą domieszką własnych pomysłów) ale chętnie pomogę w sprawach technicznych.
Z pomysłów proponuję:
- zaprojektowanie specjalnego stylu (ten jest juz lepszy, ale np ma mały kontrast przez co nie widać od razu przykładowo rozdzielenia postów itp),
- obrobienie, przystosowanie i uporządkowanie materiałów na stronie,
- jakieś mini-aplikacje internetowe (wg pomysłów, chyba nie ma sensu pisanie generatora postaci czy coś skoro jest już dużo programów do tego)
Najlepiej piszmy co każdy by chciał zmienić na stronie - zobaczy się co jest możliwe do wykonania juz teraz, co w niedalekiej przyszlości itp. Ułożymy wtedy taki "plan działania"
Ja w dziedzinie KC nie znam się zbytnio (raczej gram rekreacyjnie z dużą domieszką własnych pomysłów) ale chętnie pomogę w sprawach technicznych.
Z pomysłów proponuję:
- zaprojektowanie specjalnego stylu (ten jest juz lepszy, ale np ma mały kontrast przez co nie widać od razu przykładowo rozdzielenia postów itp),
- obrobienie, przystosowanie i uporządkowanie materiałów na stronie,
- jakieś mini-aplikacje internetowe (wg pomysłów, chyba nie ma sensu pisanie generatora postaci czy coś skoro jest już dużo programów do tego)
Najlepiej piszmy co każdy by chciał zmienić na stronie - zobaczy się co jest możliwe do wykonania juz teraz, co w niedalekiej przyszlości itp. Ułożymy wtedy taki "plan działania"
"If history is to change, let it change!
If the world is to be destroyed, so be it!
If my fate is to be destroyed...
I must simply laugh!!" ~Chrono Trigger
If the world is to be destroyed, so be it!
If my fate is to be destroyed...
I must simply laugh!!" ~Chrono Trigger
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Słusznie.
By uniknąć Chaosu (wszak to portal KC a nie Warhammera:)) adm powinno objąć pieczę nad ustaleniem biznesplanu. Planowanie to podstawa każdego racjonalnego działania. Dobrze znaleźć właściwy temat i zacząć tam sensowne rzeczy i propozycje wpisywać. Zaakceptowane przez większość zmiany należy jakoś zaznaczyć (np. czerwoną czcionką) i wcielać w życie jak najszybciej. Podobnie jak Soth deklaruję pomoc.
By uniknąć Chaosu (wszak to portal KC a nie Warhammera:)) adm powinno objąć pieczę nad ustaleniem biznesplanu. Planowanie to podstawa każdego racjonalnego działania. Dobrze znaleźć właściwy temat i zacząć tam sensowne rzeczy i propozycje wpisywać. Zaakceptowane przez większość zmiany należy jakoś zaznaczyć (np. czerwoną czcionką) i wcielać w życie jak najszybciej. Podobnie jak Soth deklaruję pomoc.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Na początek to zamiast programistów to przede wszystkim potrzeba nam grafika. On mógłby zaprojektować skórkę specjalnie pod portal. Jeśli nikt taki się nie znajdzie to przynajmniej, ktoś o zdolnościach podobnych do Hansa, co by pobawił się np. w kolorowanie grafik Musiała. Zawsze lepiej mieć dwóch niż jednego. Wtedy np. mógłby zaprojektować górny baner, bo poprzedni średnio pasuje do obecnej szaty graficznej. Potem potrzeba kogoś kto precyzyjnie zapozna się z działaniem PHP-Fusion. Drugiego admian biegłego w tych magicznych klockach. Raven został tatą i pewnie będzie miał jeszcze mniej czasu. Tu nie potrzeba deklaracji tylko chęci do podjęcia się konkretnych działań.
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Jeśli chodzi o warstwę informatyczną to ja nie mogę pomóc - uczciwie powiem. Nie znam się
Moje propozycje:
1. Odwołanie do OSTATNIEGO wpisu (taki dżingielek za nickiem ostatniego wpisującego się)
2. Inna segregacja działów. Inaczej bym poszeregował i ponazywał subfora. Wkrótce zaproponuję, ot tak z rękawa nie dam rady.
3. Lepsza strona główna, więcej aktualizacji!!!
4. Stworzenie zespołu, który mógłby weryfikować materiały autorskie, i zdejmować z nich odium apokryfów.
5. Pisanie, pisanie, pisanie, pisanie, pisanie, rysowanie mapek - czyli przygotowywanie tekstów i wypełnianie białych plam na mapie.
6. Górne menu i panel nawigacyjny... Źle jest. Na górze są odwołania do materiałów i w panelu. Niedobrze, wszystko powinno być tylko w panelu. Materiały muszą być w jednej lokacji, łatwe do znalezienia, dobrze opisane.
7. Zmiana wyglądu forum na ten z erpg. Czegoj roboczo zmienił nam skórkę, ale to nie koniec.
Moje propozycje:
1. Odwołanie do OSTATNIEGO wpisu (taki dżingielek za nickiem ostatniego wpisującego się)
2. Inna segregacja działów. Inaczej bym poszeregował i ponazywał subfora. Wkrótce zaproponuję, ot tak z rękawa nie dam rady.
3. Lepsza strona główna, więcej aktualizacji!!!
4. Stworzenie zespołu, który mógłby weryfikować materiały autorskie, i zdejmować z nich odium apokryfów.
5. Pisanie, pisanie, pisanie, pisanie, pisanie, rysowanie mapek - czyli przygotowywanie tekstów i wypełnianie białych plam na mapie.
6. Górne menu i panel nawigacyjny... Źle jest. Na górze są odwołania do materiałów i w panelu. Niedobrze, wszystko powinno być tylko w panelu. Materiały muszą być w jednej lokacji, łatwe do znalezienia, dobrze opisane.
7. Zmiana wyglądu forum na ten z erpg. Czegoj roboczo zmienił nam skórkę, ale to nie koniec.