Co zrobić aby było lepiej ?

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 10 września 2010, 10:59

No teraz jest to bardziej przejrzyste. Bez wątpienia.

Zagrałbym w forumowym towarzystwie w KC. Nawiązując do mojego wpisu wyżej. Kiedyś chciałem tu coś takiego zorganizować, nawet były pierwsze rozmowy ale jakoś to później zdechło. Teraz chciałbym do tego wrócić. Jeśli znajdzie się 4-5 chętnych to zapraszam do założenia nowego tematu, gdzie możemy poszukać wspólnego terminu i ustalić inne detale.

Soth
Reactions:

Post autor: Soth » 13 września 2010, 16:37

No widzę że strona rozwinie się w dobrym kierunku... Proponuję powołać specjalny zespół ludzi, którzy w wolnym czasie zajmą się czymś na stronie...

Ja w dziedzinie KC nie znam się zbytnio (raczej gram rekreacyjnie z dużą domieszką własnych pomysłów) ale chętnie pomogę w sprawach technicznych.

Z pomysłów proponuję:
- zaprojektowanie specjalnego stylu (ten jest juz lepszy, ale np ma mały kontrast przez co nie widać od razu przykładowo rozdzielenia postów itp),

- obrobienie, przystosowanie i uporządkowanie materiałów na stronie,

- jakieś mini-aplikacje internetowe (wg pomysłów, chyba nie ma sensu pisanie generatora postaci czy coś skoro jest już dużo programów do tego)

Najlepiej piszmy co każdy by chciał zmienić na stronie - zobaczy się co jest możliwe do wykonania juz teraz, co w niedalekiej przyszlości itp. Ułożymy wtedy taki "plan działania" :P
"If history is to change, let it change!
If the world is to be destroyed, so be it!
If my fate is to be destroyed...
I must simply laugh!!" ~Chrono Trigger

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 13 września 2010, 16:41

Słusznie.

By uniknąć Chaosu (wszak to portal KC a nie Warhammera:)) adm powinno objąć pieczę nad ustaleniem biznesplanu. Planowanie to podstawa każdego racjonalnego działania. Dobrze znaleźć właściwy temat i zacząć tam sensowne rzeczy i propozycje wpisywać. Zaakceptowane przez większość zmiany należy jakoś zaznaczyć (np. czerwoną czcionką) i wcielać w życie jak najszybciej. Podobnie jak Soth deklaruję pomoc.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 13 września 2010, 20:27

Na początek to zamiast programistów to przede wszystkim potrzeba nam grafika. On mógłby zaprojektować skórkę specjalnie pod portal. Jeśli nikt taki się nie znajdzie to przynajmniej, ktoś o zdolnościach podobnych do Hansa, co by pobawił się np. w kolorowanie grafik Musiała. Zawsze lepiej mieć dwóch niż jednego. Wtedy np. mógłby zaprojektować górny baner, bo poprzedni średnio pasuje do obecnej szaty graficznej. Potem potrzeba kogoś kto precyzyjnie zapozna się z działaniem PHP-Fusion. Drugiego admian biegłego w tych magicznych klockach. Raven został tatą i pewnie będzie miał jeszcze mniej czasu. Tu nie potrzeba deklaracji tylko chęci do podjęcia się konkretnych działań.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 13 września 2010, 20:37

Jeśli chodzi o warstwę informatyczną to ja nie mogę pomóc - uczciwie powiem. Nie znam się :(

Moje propozycje:

1. Odwołanie do OSTATNIEGO wpisu (taki dżingielek za nickiem ostatniego wpisującego się)
2. Inna segregacja działów. Inaczej bym poszeregował i ponazywał subfora. Wkrótce zaproponuję, ot tak z rękawa nie dam rady.
3. Lepsza strona główna, więcej aktualizacji!!!
4. Stworzenie zespołu, który mógłby weryfikować materiały autorskie, i zdejmować z nich odium apokryfów.
5. Pisanie, pisanie, pisanie, pisanie, pisanie, rysowanie mapek - czyli przygotowywanie tekstów i wypełnianie białych plam na mapie.
6. Górne menu i panel nawigacyjny... Źle jest. Na górze są odwołania do materiałów i w panelu. Niedobrze, wszystko powinno być tylko w panelu. Materiały muszą być w jednej lokacji, łatwe do znalezienia, dobrze opisane.
7. Zmiana wyglądu forum na ten z erpg. Czegoj roboczo zmienił nam skórkę, ale to nie koniec.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt: