Czy rzeczywiście Polak potrafi?
Obie części pierwszego tomu to nagroda za 112 zł i założenie jest takie, że po uzbieraniu 55 000 zł powstaje 1000 egzemplarzy. Gdyby liczyć tylko ten rodzaj nagrody, potrzeba chętnych na niecałe 492 egzemplarze. Czyli połowa nakładu musi zostać zakontraktowana, nim ruszy całe przedsięwzięcie. Gdyby jednak było już 1000 chętnych na tę nagrodę, osiągamy 112 000 zł i nakład dwukrotnie większy oraz wersję elektroniczną. Z grubsza założeniem projektu jest jak widać przedsprzedaż w 50%. Nie wiem jak to się ma do innych przedsięwzięć z tej branży, ale rzecz jasna istnieje jakiś minimalny próg, od którego opłaca się w ogóle startować z projektem, dlatego nie ma np. 30 000 zł za nakład 500 egzemplarzy.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
wasut
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Nie pisałem, że chcę widzieć biznesplan. Napisałem że chciałbym widzieć na co pójdą pieniądze. Ogólnie. Preprodukcja, druk, postprodukcja, kolportaż. Nie jestem chyba jedyny który wie ile kosztuje wydanie książki. Bo zbierana jest potężna jak na ten cel kwota (nawet dwóch książek, Never) i wiem że tego za frajer nie chcecie robić (bo kto by chciał i robił) Ale też, nikt tej książki, po zebraniu założonej kwoty, za darmo rozdawać nie będzie ...
Edyta.
Przeczytali? Nie chcę pierwszy komentować, bo wyjdę na świnie znowu...
Edyta.
Przeczytali? Nie chcę pierwszy komentować, bo wyjdę na świnie znowu...
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2014, 21:40 przez wasut, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Ja przeczytałem i dałem wpis w tym temacie: http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... ead_id=988
W skrócie słabiutko max. 2 na 10 i to tylko dlatego, że dotyczy świata KC. Ci testerzy to czytali jakąś fantastykę dobrą?, wygląda na to, że obok takiej nawet nie stali w księgarni...
W skrócie słabiutko max. 2 na 10 i to tylko dlatego, że dotyczy świata KC. Ci testerzy to czytali jakąś fantastykę dobrą?, wygląda na to, że obok takiej nawet nie stali w księgarni...
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
Po lekturze próbek stwierdzam, że czytało mi się źle. Tekst ma dziwną dynamikę i mnie się jakoś nie kleił. W wielu miejscach tekst jest niejasny, nie wiadomo o co chodziło Autorowi. Niektóre fragmenty wydają się wyrwane z kontekstu, zaczynają się, a potem kończą urwane. Inne wydają się być zupełnie niepotrzebne.
Nie jestem profesjonalnym redaktorem, żebym umiał wskazać konkretne błędy, ale suma sumarum czytało się słabiutko. Do Tolkiena to daleeeeeeka droga, oj daleka. Może gdyby to Keth napisał...
Testerzy to byli całkowitej bani.
Może lektura stanie się przyjemniejsza w następnych rozdziałach, ale jak nie to ciężko dać mu dobrą notę.[offtopic]Autor powyższego posta nie jest sponsorowany (a szkoda, bo każda kaska mile widziana) przez Masonów, Cyklistów, Iluminatów, Reptilian ani nawet przez Maga, tudzież inną bardziej lub mniej domniemaną konkurencję.[/offtopic]
Nie jestem profesjonalnym redaktorem, żebym umiał wskazać konkretne błędy, ale suma sumarum czytało się słabiutko. Do Tolkiena to daleeeeeeka droga, oj daleka. Może gdyby to Keth napisał...
Testerzy to byli całkowitej bani.
Może lektura stanie się przyjemniejsza w następnych rozdziałach, ale jak nie to ciężko dać mu dobrą notę.[offtopic]Autor powyższego posta nie jest sponsorowany (a szkoda, bo każda kaska mile widziana) przez Masonów, Cyklistów, Iluminatów, Reptilian ani nawet przez Maga, tudzież inną bardziej lub mniej domniemaną konkurencję.[/offtopic]
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2014, 23:16 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.
Podtrzymuję wszystko, co pisałem wcześniej na temat zbiórki. Co do przytoczonych fragmentów, swoje zdanie dałem w odpowiednim temacie.
(http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... ead_id=988)
[offtopic]Autor powyższego posta nie jest sponsorowany, ale za wzmianki o Conanie na Fate dostanie po ryju za niszczenie wybitnego dzieła R. Howarda, więc proszę go nie prowokować.[/offtopic]
(http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... ead_id=988)
[offtopic]Autor powyższego posta nie jest sponsorowany, ale za wzmianki o Conanie na Fate dostanie po ryju za niszczenie wybitnego dzieła R. Howarda, więc proszę go nie prowokować.[/offtopic]
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)