Potomkowie reptillionów wygnanych z OstrogaruJaka konkurencja?
Czy rzeczywiście Polak potrafi?
No dobra, przyznaję się, to ja jestem agentem konkurencji. Dostałem od nich 54 tysiące na antyreklamę.
Tak z ciekawości, pytanie do tych, co to się znają- ile kosztowałoby stworzenie i wbicie się na rynek z grą na przeglądarkę, jakich ostatnio pełno w realiach KC?
Zakładając, że nie trzeba wykupić praw autorskich?
Tak sobie myślę, że jeśli koszta nie byłyby zbyt wielkie, to i to jest metoda na start, a z ewentualnego zysku potem wydać powieść. A grono jakie szerokie by było
Tak z ciekawości, pytanie do tych, co to się znają- ile kosztowałoby stworzenie i wbicie się na rynek z grą na przeglądarkę, jakich ostatnio pełno w realiach KC?
Zakładając, że nie trzeba wykupić praw autorskich?
Tak sobie myślę, że jeśli koszta nie byłyby zbyt wielkie, to i to jest metoda na start, a z ewentualnego zysku potem wydać powieść. A grono jakie szerokie by było
[offtopic]Nie macie uczuć, że się tak nabijacie!
Btw ja tam się nie boję o konwersję Conana na Fate, mam gdzieś 80 letnich wyjadaczy wychowanych na Conanie, a już na pewno nie przyjdą mi do domu i f ijsd jisdJOgDJghisofyhew8upy f efeiohsdu[e89w3tu3GSWE
(w tle odgłosy uderzania głową o klawiaturę) [/offtopic]
Btw ja tam się nie boję o konwersję Conana na Fate, mam gdzieś 80 letnich wyjadaczy wychowanych na Conanie, a już na pewno nie przyjdą mi do domu i f ijsd jisdJOgDJghisofyhew8upy f efeiohsdu[e89w3tu3GSWE
(w tle odgłosy uderzania głową o klawiaturę) [/offtopic]
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Sądzę, że dzierżone przez Szyndlera książeczki okazały się decydującym impulsem, by po dwóch dekadach opublikować coś własnego. Teraz rozumiem też, dlaczego akurat 13/26 tomów (grubych) - honor nakazywał wydanie czegoś obszerniejszego niż wzmiankowane książeczki 
[center]
[/center]
Dobra, a teraz serio - za nasz wkład w promocję KC poprosimy na rzecz portalu o 10% z 55k oraz 10% zysków ze sprzedaży powieści w ciągu pierwszych dziesięciu lat jej dystrybucji
Wybaczcie tę chwilę złośliwej uszczypliwości, to efekt lektury wątku na Poltergeiście, gdzie klika podkupionych przez konkurencję hejterów zjeżyła mi swymi wywodami włos na głowie
[center]
[/center]Dobra, a teraz serio - za nasz wkład w promocję KC poprosimy na rzecz portalu o 10% z 55k oraz 10% zysków ze sprzedaży powieści w ciągu pierwszych dziesięciu lat jej dystrybucji
Wybaczcie tę chwilę złośliwej uszczypliwości, to efekt lektury wątku na Poltergeiście, gdzie klika podkupionych przez konkurencję hejterów zjeżyła mi swymi wywodami włos na głowie
Ja zrozumiałem tę konkurencję nieco inaczej - nie jako wydawców innych książek w realiach jakiegoś systemu RPG, ale wydawnictwa MAG, które spieprzyło podręcznik (pisałem o tym tu: http://krysztalyczasu.pl/forum/viewthre ... post_53818 ) i fakt, że autorowi mogłaby się jednak udać reaktywacja KC jest dla nich niemiłą informacją do przełknięcia.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35