PBF - Wojna z Cieniem

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 01 lipca 2014, 11:43

W poście nr dałem Postacie. Aspekty i sprzęt u niektórych do uzupełnienia. Czary podam wkrótce, obrabiam jeszcze.
Wygląd, wzrost i waga, wiek, kolor oczu, włosy itp. proszę podać jakoś w technicznym to sobie zanotuję.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 01 lipca 2014, 18:05

Korzystając z chwili przerwy, chciałbym zrobić małe podsumowanie co wiem, jako tan Kyrie Eleison.

1. Krainie Popiołów wylądowała iglica Władców. Ogólnie kraina to mordownia i nie ma co się tam pchać.
2. Na wcześniejszych prowincjach jeden z baronów czci kult chaosu i zrywa sojusze. Skurwysyn.
3. Po tych wydarzeniach cała prowincja stanęła w ogniu i jest tam wielki rozpierdol.
4. Część ludności uciekła na bagna.
5. Na skraju bagien jest miasto, w którym można wynająć przewodnika.
6. Na tych bagnach oprócz niedobitków są jeszcze kulty chaosu, mutanty i ogólnie wszystko, co nienawidzi wampirów. No i jaszczury, nie zapominajmy o jaszczurach.
7. Jakby tego było mało wszyscy tłuką się między sobą.
8. Naszym zaś zadaniem jest mniej więcej ustabilizowanie tam sytuacji. Albo przepędzenie kultystów.

czy coś pominąłem?
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 01 lipca 2014, 18:36

Komentarz MG:

1. Tak to wyglada, ale czy to was zatrzyma?
2. Tak ale to było dawno temu, obecnie nie ma tam barona.
3. Tak
4. Tam są takie tereny w większości podmokłe, że niektórzy żyją blisko bagien często.
5. Gelebrin to duża osada raczej. Miasto to była stolica prowincji o nazwie Onodrith (zwane dawniej Mousillon).
6. W sumie tak, ale nie wszyscy tam nienawidzą wampirów.
7. Prawda, niemal wszyscy zwalczają innych niż oni sami.
8. Chyba tak, ale nie wiem co planujecie.
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2014, 21:59 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 01 lipca 2014, 21:51

Zakładam jeszcze, że Władcy podporządkowali już sobie mentalnie część mieszkańców, podobnie jak w poprzednich inwazjach. Trzeba będzie znów kminić jak wyciągać ich spod władzy Władców.

Podoba mi się, że wszyscy się tu ze wszystkimi trzaskają. Czas wprowadzić ajkieś złe prawa i np opodatkować każdą sztukę broni, albo każdego zabitego nieboszczyka;)

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 02 lipca 2014, 07:31

Bo ja wiem czy tu potrzebna jest jakakolwiek interwencja. Panuje stabilna równowaga między dobrem a złem, bo każda ze stron konfliktu chce dobrze dla siebie i źle dla pozostałych :). I oczywiście w tą sielankę musieli się wmieszać Władcy! Ja ja ich nie lubię.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 02 lipca 2014, 09:45

Ok.
Prosicie o coś Emhyra, macie dla niego jakieś propozycje?
Równowagi raczej nie ma, chaos dominuje, zło jest słabsze, a dobro i neutralność są najsłabsze.

Czy po rozmowie ruszacie dalej? Jak ruszacie to gdzie? Do stolicy baronii miasta Onodrith jest 3 dni, do osady Gelebrin, blisko Martwych Bagien, zwanych Kranor-Ril jest około 5 dni lądem.
Zarówno do Onodrith jak do Gelebrin można popłynąć rzeką, ale z goblinami będzie ciężko, zwiadowców byście upchnęli, gorzej z czambułem.
Czy macie inne plany?
Podróż barką rzeczną na południe byłaby najszybsza, po drodze miniecie port Onodrith, możecie go ominąć i popłynąć dalej aż do osady Gelebrin, blisko bagien.
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2014, 16:45 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobro
Reactions:

Post autor: