PBF - Skarb Acheronu - Conan na Fate
Zorian spojrzał na współtowarzyszy, oczekując na ich aprobatę. Zanim zacznie się prawdziwa jatka, zdąży doskoczyć do króla i przyłożyć mu miecz do szyi. W ten sposób będą mieli zakładnika i nikt ich nie ruszy...
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Moje postacie:
- Kurwa, Zorian. Siedźże cicho. Jakże szkoda że w Aquilonii frontowych nie uczą etykiety - wysyczał Tranicos. Jego też świerzbiły palce, ale w przeciwieństwie do wojaka wolał nie ryzykować głową. - Przekaż królowi, że w naszych ziemiach u podstaw pisma leżą tak potężne zaklęcia, że nadal wszyscy posługując się nim nieświadomie potrafią rzucać czary. Znane są przypadki gdy kilka słów wywołało wojnę czy ją zakończyło.
- Coś tu nie gra. Goma zniknął tuż przed spotkaniem tych dzikusów, którzy czują się tak pewnie że doprowadzili nas przed oblicze ich króla z bronią, eskortując nas o ponad połowę mniejszą liczbą wojowników. Nie chcę mi się wierzyć że tak sprawny wojownik zginął przez taką burzę - zamyślił się Khitajczyk uważnie przyglądając się otoczeniu. -Ciekawe czemu Sethmes do tej pory nie zareagował?
Ten Nabo próbuje nas zastraszyć, musi dysponuje jakąś ogromną magią albo jest głupcem. Czemu jest tak pewny że mieliśmy przewodnika?- Chen Shu w myślach układa plan działania, jeśli sprawy nabrały zły obrót.
Ten Nabo próbuje nas zastraszyć, musi dysponuje jakąś ogromną magią albo jest głupcem. Czemu jest tak pewny że mieliśmy przewodnika?- Chen Shu w myślach układa plan działania, jeśli sprawy nabrały zły obrót.
Staram się wyłapać słabe punkty naszej obstawy tak aby w razie zagrożenia jak najszybciej wyeliminować Aghlę i króla.
Ciekawi mnie reakcja Sethmesa i pracodawców, jak się zachowują, co robią.
Dla MG: Ciekawi mnie reakcja Sethmesa i pracodawców, jak się zachowują, co robią.
Spoiler!
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Goma nie zginął ale zaginął. Przynajmniej ciała jego nie widzieliście.
Sethmes obserwuje otoczenie, jakby się mocno koncentrował, może próbuje nawiązać jakiś telepatyczny kontakt, a może tylko się zastanawia.
Możliwe, że każdy król tutaj nazywa się Nabo, ale tego nie wiecie.
Tutaj trudno dotrzeć, dlatego król może uważać, że mieliście przewodnika.
Macie duże szanse pojmać króla i może też wiedźmę, ale ona się trzyma z tyłu.
Pytanie co uczyni Sethmes, i jego małpoludy oraz żołnierze.
I kwestia jak szybko dotrą tu posiłki. Możliwe, że posiłki są bliżej niż sądzicie, np. ukryte gdzieś.
Sethmes obserwuje otoczenie, jakby się mocno koncentrował, może próbuje nawiązać jakiś telepatyczny kontakt, a może tylko się zastanawia.
Możliwe, że każdy król tutaj nazywa się Nabo, ale tego nie wiecie.
Tutaj trudno dotrzeć, dlatego król może uważać, że mieliście przewodnika.
Macie duże szanse pojmać króla i może też wiedźmę, ale ona się trzyma z tyłu.
Pytanie co uczyni Sethmes, i jego małpoludy oraz żołnierze.
I kwestia jak szybko dotrą tu posiłki. Możliwe, że posiłki są bliżej niż sądzicie, np. ukryte gdzieś.
Spoiler!
Pytanie zasadnicze, nie atakujecie czekając na rozwój wypadków, czy atakujecie jednak. Większość była za nieatakowaniem, ale czekam na ostateczną decyzję.
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Nagle Aghla rzekła coś do króla Nabo, wskazując na Sethmesa.
Król skinął głowa i wskazując Sethmesa nakazał mu się zbliżyć.
W międzyczasie rzekł coś do tłumacza, a ten powiedziała wam, że
król Nabo wierzy, że mądry kapłan starego boga mógł was tu doprowadzić.
Jesteście gośćmi króla.
Aghla i Sethmes zaczęli rozmowę w starożytnym języku, momentami podobnym do stygijskiego, to niemal na pewno acheroński.
Król skinął głowa i wskazując Sethmesa nakazał mu się zbliżyć.
W międzyczasie rzekł coś do tłumacza, a ten powiedziała wam, że
król Nabo wierzy, że mądry kapłan starego boga mógł was tu doprowadzić.
Jesteście gośćmi króla.
Aghla i Sethmes zaczęli rozmowę w starożytnym języku, momentami podobnym do stygijskiego, to niemal na pewno acheroński.
Wygląda, że dzięki Sethmesowi kryzys został zażegnany.
Pytanie podstawowe, idziecie grzecznie dalej z królem, czy atakujecie teraz.
Możliwe, że dalej pójdzie tylko niewielka część z was. Większość ochrony i waszej i Sethmesa, dostanie jakieś miejsce do odpoczynku, co
także przekazał wam tłumacz.
Pytanie podstawowe, idziecie grzecznie dalej z królem, czy atakujecie teraz.
Możliwe, że dalej pójdzie tylko niewielka część z was. Większość ochrony i waszej i Sethmesa, dostanie jakieś miejsce do odpoczynku, co
także przekazał wam tłumacz.
- Patrzcie, jaki nasz kogucik jest bojowy - mruknął Zorian, posłusznie ściągając dłoń z głowni miecza i udając się w ślad za pogranicznikiem. Kiwnął jeszcze głową Gomezowi i spojrzał przeciągle na dyskutującego króla.
Oni z pewnością coś knują. Być może przegapiliśmy naszą ostatnią szansę na kontrę... cóż. W razie czego, pierwsza głowa poleci od Tranicosa... pomyślał akwilończyk, wpatrując się w tyłek Malii, która akurat szła nieco przed nim.
Oni z pewnością coś knują. Być może przegapiliśmy naszą ostatnią szansę na kontrę... cóż. W razie czego, pierwsza głowa poleci od Tranicosa... pomyślał akwilończyk, wpatrując się w tyłek Malii, która akurat szła nieco przed nim.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Moje postacie:
Moje postacie:
- Nasz kapłan i ta czarownica dogadali się za pomocą jakiejś prastarej magii. - Zwrócił się dyskretnie do towarzyszy broni, Chen Shu. - Sethmes musiał ukrywać jakoś swą aurę bo nie wyczuwałem jej wcześniej. Musimy być ostrożni. Wydaje mi się że muszą być potężnymi kapłanami tego starego bóstwa. Niech duchy przodków chronią nas przed tą mroczną magią.
Zabójca rozejrzał się czy przypadkiem nikt nie zwrócił uwagi na jego pogawędkę z przyjaciółmi, po czym ruszył za resztą.
Zabójca rozejrzał się czy przypadkiem nikt nie zwrócił uwagi na jego pogawędkę z przyjaciółmi, po czym ruszył za resztą.
- Cholerni czarnoksiężnicy, nie cierpię czarnoksiężników...- przeszło przez myśl Drussowi kiedy powoli zbliżał się do idącego przed nim Ulfilio, aby po chwili szepnąć do tamtego:
- Jakieś rozkazy?
Na razie powinniśmy być mili tak na moje oko, ale to nie oznacza że także ślepi i głusi. Musimy się liczyć ze zdradą kapłana w każdej chwili(tak wiem 'dziękujemy kapitanie Oczywistość;)").
Tak sobie myślę że dobrze by było zagadnąć tego całego tłumacza, jest jakby na to nie patrzeć naszym jedynym "okienkiem" na ich świat. Dowiedzmy się jak najwięcej o miejscowych, przy okazji wypytując zgodnie z naszą legenda o możliwości robienia interesów handlowych. A przy okazji wybadajmy jego nastawienie, może chciałby zakończyć swój pobyt w tych stronach jako niewolnik:P.
Dla MG
- Jakieś rozkazy?
Na razie powinniśmy być mili tak na moje oko, ale to nie oznacza że także ślepi i głusi. Musimy się liczyć ze zdradą kapłana w każdej chwili(tak wiem 'dziękujemy kapitanie Oczywistość;)").
Tak sobie myślę że dobrze by było zagadnąć tego całego tłumacza, jest jakby na to nie patrzeć naszym jedynym "okienkiem" na ich świat. Dowiedzmy się jak najwięcej o miejscowych, przy okazji wypytując zgodnie z naszą legenda o możliwości robienia interesów handlowych. A przy okazji wybadajmy jego nastawienie, może chciałby zakończyć swój pobyt w tych stronach jako niewolnik:P.
Dla MG
Spoiler!