PBF - Skarb Acheronu - Conan na Fate

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 05 marca 2014, 21:31

Brat mój to obieżyświat, szukał pewnych ruin, w których miało być sporo cennych drobiazgów...
Z tego co pisał znalazł je. Ale powinien wrócić już miesiąc temu. Ustaliliśmy, że jeśli nie wróci w ustalonym czasie, ruszymy za nim.
Co do ludzi, wiem że byliście oficerami u Unguriusa i królowej Tanandy, nie znacie jakichś ludzi do najęcia, najlepiej sprawdzonych?

Ta wyprawa może potrwać i 3 miesiące i nawet dłużej.
Kwestię zabrania waszych ludzi na waszym żołdzie musicie uzgodnić z margrabią.

Waylander
Reactions:

Post autor: Waylander » 05 marca 2014, 21:33

Eh to sorry... trochę się zagalopowałem. A czy przyjmiesz Drussa do spółki jako współfinansującego? Powiedzmy że dorzuci jakieś 500zl(choć ja bym najchętniej zostawił sobie tylko kilku albo w ogóle rozpuścił)

Druss też oczywiście przystaje na taką pensje, tylko najpierw chciałby otrzymać odpowiedź na wcześniejsze pytanie. A i tak w ogóle to jeszcze jest kwestia tego czy przyjmą nas z tak duża liczba dodatkowych wojaków na pokład;)

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 05 marca 2014, 21:47

Jasne, współfinansowanie bardzo mile widziane ;) Wiesz, chce mieć pewność, że nas potem nie wyruchają nasi właśni ludzie... najemnicy w końcu służą tym, kto więcej zapłaci, czyż nie?
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 05 marca 2014, 21:50

Waylander odpowiedziałem Ci, ale chyba napisaliśmy posty niemal równocześnie.
Żołd dla 30 ludzi będzie kosztował minimum 4500 za 30 dni. Ale raczej więcej.
Bo ruszacie w bardzo niebezpieczne rejony. Musicie pogadać i z samymi najemnikami i z margrabią.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2014, 21:58 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Waylander
Reactions:

Post autor: Waylander » 05 marca 2014, 22:05

Hm chyba aż na taki żołd to nas nie stać(chyba że wszyscy by się po tysia składali z żołdu... . Może zaproponujmy wynajęcie większości przez nowego szefa a sobie zostawmy kilku(5-u góra 10-u) najbardziej zaufanych?

Co do postów to rzeczywiście musieliśmy razem pisać.

koszal
Reactions:

Post autor: koszal » 06 marca 2014, 02:04

Ja oczywiście zabieram ze sobą Vasquez'a, a jeśli zajdzie pewna możliwość..
Spoiler!
to chciałbym nająć dwie dodatkowe najemniczki- tylko pod swoją komendę, chodzi mi o zarąbiste laseczki (lub dość łądne, jesli laseczek nie będzie), takie co to będą dobrze operować mieczem, a ja będę do nich podbijał w anonse. Najlepiej, jakby yo były jakieś zwiadowczynie znające tamte tereny. Zapłacę im hojnie- po 500 lun za miesiąc.
Pytanko jeszcze jedno: Ile kosztuje solidny niewolnik? Taki przypakowany?

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 06 marca 2014, 09:17

Statek na jakim popłyniecie nie jest aż taki duży, możecie zabrać 12 najlepszych ludzi. Popłyną za 2000 złotych lun na miesiąc i będą pod waszym dowództwem.
Kto im zapłaci, tego uznają za szefa. Wypłyniecie za jakiś tydzień.
Powiedzmy, że tamtą 20 rozpuściliście po 20 dniach, więc odzyskaliście 1500 złotych lun.
Czyli Zorian odzyskał 1500 i może nająć 12 ludzi. Vanko też coś zagadał z margrabią, ale nie wiecie co.
Margrabia najął inną ochronę, nie z tych jakim podziękowaliście.
Springald zaproponował wam obejrzenie statku na jakim popłyniecie.
Ktoś idzie z nim?.

Spoiler!
Vasquez oraz 2 najemniczki tropicielki ta trójka będzie wymagać 1000 złotych lun miesięcznie.
Najemniczki to Vea brązowoskóra i czarnowłowsa i Mea ta jest biała i blondyna. Obie są ładne, ale i groźn