PBF - Mrok nad Hillcrest

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 04 lipca 2013, 15:00

- A co mi tam... Malca se mogę golnąć. - stwierdził z przekąsem Eithart i polał nieco trunku do cynowego kubka. Potem odpowiedział Feskirowi:

- No chyba skoczym zlukać jakie tam cuda trzyma na wozie. - Po czym obwieścił wszystkim: - Czas chyba Feskira nieco wtajemniczyć, co tu robimy, nieprawdaż? Chłopakowi sprytu nie brak.

Watek techniczny

Opowiadam Feskirowi nasze dotychczasowe perypetie.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 04 lipca 2013, 22:53

- Gardzę takim pospolitym napitkiem, jak woda ognista! - mruknął Ulrich, zamawiając cztery piwa pod rząd. Po drodze złapał Hektora, a więc i jemu postawił kolejkę (2 piwka).

- Achtung! Słuchajcie, co wam rzecze. Zdaje mi się, że wiem co się dzieje z tymi zwłokami. Pamiętacie ten incydent z umarlakami, podczas eskortowania karawany? - rycerz tym razem zaczekał na skinienie głowy towarzyszy, po czym kontynuował. - Miejscowa legenda opowiada o czarnoksiężniku, który przyzywał demony i wskrzeszał umarłych. Zdaje mi się, że ten koleżka znowu tu grasuje i porywa ciała. Warto by odnaleźć jego dawną siedzibę - wieże i jej katakumby i lochy, bo można by cosik grosza zarobić, a i pozbyć się tego wrzoda na tyłku. Z tym że nie wiadomo, gdzie ta wieża się znajduje... ponoć na terenie miasta Hillcrest. Poszukamy - zobaczymy. Co wy na to, kompani?

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 05 lipca 2013, 07:16

-No można popytać ludzi o tą wieżę skoro stała w okolicach Hillcrest to pewnie wiedzą wszyscy o niej, a i warto by się przyjrzeć zagadkowej śmierci rodziny burmistrza.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 05 lipca 2013, 13:34

Wyszło na to, że ruiny wieży Alcantara to obecnie gruzowisko, nikt w promieniu 40 metrów wokół nie mieszka, kilka bogatych domów w tym dom burmistrza są w odległości od 40 do ponad 200 metrów od dawnej wieży. Spalono ją i rozebrano dawno temu, jak się rozprawiano z czarnoksiężnikiem.
Co czynicie: Co czynicie? Mieliście ziółka sprawdzić i towary, tylko nie wiem czy Hakima (tego śniadoskórego), czy jego dostawcy, jaki was do miasta podwoził. Jakieś inne działąnia podejmujecie? Mieliście pogadać z Garvinem waszym oberżystą o półświatku.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 05 lipca 2013, 19:55

Shagrat wstał i podszedł do karczmarza Garvina zamówił u niego dzban piwa i rzekł do niego:
-Słyszałem że jesteś przyjacielem przyjaciół i możesz Mi pomóc w pewnej sprawie-mówiąc to półork patrzył prosto w oczy Garvina- chciałbym uzyskać kilka informacji na temat tego miasta a wtedy Twój mieszek może się znacznie powiększyć. Pamiętaj, że przyjaciół nigdy za wiele. Jeśli jesteś zainteresowany to pogadajmy gdzieś na spokojnie we dwoje.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 06 lipca 2013, 00:10

W takim razie ja się przejdę na te gruzowisko, popatrze sobie i spróbuje wydedukować, czy jest możliwe, aby pod nim były jakieś lochy. Zwracam uwagę na wszystko, co może być podejrzane i niespodziewane przy gruzowisku. Potem wracam do karczmy, gdzie siedzi reszta towarzystwa. Po drodze zgarniam Hektora.

sesses
Reactions:

Post autor: sesses » 06 lipca 2013, 09:54

Przed rozejsciem sie kompanów Puchacz zaproponował żeby wyruszyc w miejsce gdzie zostali zaatakowani przez truposzy i zbadać to miejsce w celu zdobycia jakichś kluczowych informacji. Po tym wszystkim zpaodał sobie jeszcze jednego lecz skromniejszczego łyka żytniej i zwrócił sie do Eitharta.

- Dobre bratku starczy tego, ruszmy zady i zlukajmy co tam nasz przyjaciel wozi do Hillcrest.

Ruszamy sprawdzić kupca który przywiózł zielsko Hakimowi, jesli Eithart nie ma jeszcze czegoś do załatwienia

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time