PBF - Boskie potyczki

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 03 czerwca 2013, 18:07

Dla MG:
Spoiler!
Przepraszam, że tak skrótowo, ale mam malutko czasu i znikam do piątku.
Chwalmy Pana Uciech! - pomyślał Gusłek widząc się tak bogato odzianym, czystym i pachnącym. O wizji jadła, odurzającego napitku i rozkoszy cielesnej nie wspominając! Ale po chwili zachwytu przyszła myśl, że to może nie nagroda, a obietnica jedynie, ponadto czy cena owej cudownej wizji nie ma okazać się diablo wysoka? W umyśle kapłana zabłysła iskierka podejrzliwości.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 03 czerwca 2013, 20:26

Dla MG
Spoiler!
- Osz do pieruna! Jak ja sie tu znolozł... - szepnął sam do siebie goblin. Podrapał się po głowie szukając drugą ręką amuletu, dzięki któremu umknął martwiakom. Symbol łzawiącego oka nie kojarzył mu się z żadnym znanym bóstwem, czyli Gorkiem Cycatym lub Pianem, ale być może nie był to boski znak a coś innego, nieznanego Barthurowi.

Watek techniczny

Jesli mam amulet to probuje go uzyc na tafli wody gdzie pojawil sie symbol.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 03 czerwca 2013, 21:17

Spoiler!
- O Piannie! A mój występ? A cóż to jest... - szepnął zaskoczony gnom, dotykając palcem łezki u szczytu lustra.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 03 czerwca 2013, 21:27

Ogromny szałas, czas nieokreślony

Huskun zesztywniał ponownie, oblizując bezwiednie spierzchnięte ze strachu wargi. Falująca powierzchnia szkła przykuła jego szeroko otwarte oczy, budząc w umyśle mrowie szaleńczych i jak zwykle nieskładnych myśli.
Poczekam przez chwilę na rozwój wydarzeń, potem spróbuję dotknąć lustra w zamiarze sprawdzenia, czy to przypadkiem nie kolejny magiczny portal.

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 04 czerwca 2013, 06:11

Dla MG
Spoiler!
-Czyżby przeznaczenie nie chciało bym odzyskał dawną miłość?-zastanowił się krasnolud,wpatrując się w nic nie mówiący mu symbol oka.Przeczesał brodę,poprawił szaty i udał się w stronę wyznaczonego rytuałem miejsca.
-A zatem trzeba zmienić wolę losu-rzekł na głos. W milczeniu otworzył starożytną księgę. Spojrzał z uczuciem na miotającą się kobietę zombie.
-Już niedługo,moja droga...już wkrótce.
Teatralnym gestem rozłożył szeroko ręce,skupił strumienie mocy które ukierunkowywał wolą w stronę martwej elfki i rozpoczął inkantację.
-ACCIO AGUAMENTI ALOHOMORA!!!
-CAVE INIMICUM COLLOPORTUS CONFUNDUS!!!....

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 04 czerwca 2013, 07:40

Dla MG:
Spoiler!
Zaintrygowany Skela zbliżył się jednej ze szkatuł chcąc lepiej przyjrzeć się pojawiającym się twarzom w butelkach...
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:
Rejestrac