PBF - Los Najemnika
-
mordimer00
- Reactions:
Enhyrze dowiodłeś Nam swojej odwagi i pewnej lojalności wobec ludzi tu zamieszkujących, zaufałeś Nam i My też powinniśmy zaufać Tobie i Twoim pobratymcom. Dlatego dostaniesz od ludów KOS w posiadanie Czarną Twierdzę ale jak ją zdobędziemy i zbadamy najpierw, złożymy wieczystą przysięgę na piśmie, że te i te ludu żyjące tutaj jak i na Waluzji mają zagwarantowane bezpieczeństwo w Twoich granicach. Co do Waszego pragnienia krwi to myślę, że jakoś dojdziemy do porozumienia prawda? A co do księgi to czy do czasu zdobycia Twierdzy nie moglibyśmy jej zbadać?
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
deliad
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Emhyr proponuje stały pokój a nie tylko na 100 lat, nie tylko pokój ale sojusz, wampiry mają inne priorytety obecnie, Emhyr musi gromadzić moc Tha`Nirra w sobie. Zasatnówcie się co mu odpowiecie, duża szansa, że przekonacie elfy do waszej opcji, czekam, na ew. inne opcje, w razie ich braku uznam wypowiedź księcia Amrasa za wasze stanowisko.
-
mordimer00
- Reactions:
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
Uruk odpowiedzial polbogowi wampirow:
- A zatem wstepne warunki mamy omowione Emhyrze. Oczywiscie zdajesz sobie sprawe, ze ani ksiaze Amras, ani ja nie mamy mocy sprawczych aby zatwierdzic uklad w imieniu ludow Kos. Sojusz jest w interesie wszystkich. Poruszymy te sprawe na wiecu elfow i wtedy ustalimy dokladniejsze szczegoly. Wierze, ze uda nam zaprowadzic zgode i pokoj na wyspie.
Watek techniczny
Arus musi dokladnie przebadac ksiege, bo zastanawia mnie bardzo czemu Emhyrowi na tym woluminie tak zalezy.
Musimy dowiedziec sie o co chodzi. Pokoj pokojem, ale trzeba gwarancji. Wiadomo zakladnicy odpadaja, bo Emhyr nie ma dzieci:), ale mam nadzieje wyciagnac cos z necronomiconu. Cos co mogloby posluzyc jako gwarancja dobrego zachowania wampirow.
Musimy zyskac czas na ustalenie szczegolow i gwarancji pokojowych.
- A zatem wstepne warunki mamy omowione Emhyrze. Oczywiscie zdajesz sobie sprawe, ze ani ksiaze Amras, ani ja nie mamy mocy sprawczych aby zatwierdzic uklad w imieniu ludow Kos. Sojusz jest w interesie wszystkich. Poruszymy te sprawe na wiecu elfow i wtedy ustalimy dokladniejsze szczegoly. Wierze, ze uda nam zaprowadzic zgode i pokoj na wyspie.
Watek techniczny
Arus musi dokladnie przebadac ksiege, bo zastanawia mnie bardzo czemu Emhyrowi na tym woluminie tak zalezy.
Musimy dowiedziec sie o co chodzi. Pokoj pokojem, ale trzeba gwarancji. Wiadomo zakladnicy odpadaja, bo Emhyr nie ma dzieci:), ale mam nadzieje wyciagnac cos z necronomiconu. Cos co mogloby posluzyc jako gwarancja dobrego zachowania wampirow.
Musimy zyskac czas na ustalenie szczegolow i gwarancji pokojowych.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2013, 18:59 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Araven
- Reactions:
Emhyr może się zgodzić na utrzymanie populacji wampirów na obecnym poziomie. Podpisze sojusz także z ludem Sakumbe, raczej z mumiami. Ale musi mieć Czarną Twierdzę, może ją zdobyć sam, znaczy z wampirami i nieumarłymi. Pozwolę wam badać Necronomicon przez tydzień. To zbyt potężna księga by była w rękach śmiertelnych.
-
Araven
- Reactions:
Wiec Elfów za 5 dni wtedy możecie przedstawić sprawę sojuszu, ale wcześniej możecie zyskać poparcie miejscowych Elfów Iranian i mniejszego szczepu Thiltarr oraz ludu Sakumbe. Emhyr daje dość korzystne warunki, pomoc wampirów to niemal pewna gwarancja na pokonanie tu Władców i wyparcie ich z Kos, co pomoże i Waluzji. W Czarnej Twierdzy nikt by z Elfów nie zamieszkał i tak.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2013, 09:41 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.