PBF - Wojna Szeptów

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 13 marca 2013, 15:04

Sibelius, spokojny zamknięty w sobie samotnik, o wyczulonym słuchu. Łowca z królestw Północy.
Wzrost: 174 cm
Waga: 70 kg
Wygląd: niebieskie oczy, jasne, krótko przystrzyżone włosy, blada cera, podłużna blizna od lewego policzka po ucho.
Miejsce pochodzenia: wioska w Keddelwach (jedno z Królestw Północy)
W lekkiej zbroji kurtkowej, z mieczem, sztyletem, łukiem w płaszczu maskującym z tresowanym sokołem o imieniu Meredith.
Podobny opis u innych mile widziany, coby lepiej sobie wyobrazić z kim podróżujemy.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2013, 17:27 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 13 marca 2013, 15:44

- Oczywiście, moja droga Kasme - odrzekł Czarny z wyczuwalną kpiną, udając parobka na usługach rycerza. - Jeśli tylko przysiądziemy na chwilę i zaczekamy na informacje od mości Haala.
Masz sokoła?!
Wygląd: czarne (farbowane z ciemnych) włosy spięte w niewielki kucyk, do tego czarne wąsy połączone z brodą w kształcie Obróconej o 90 stopni w prawo litery G (bez tej przerwy), brązowe oczy, cera typowa dla troyańczyków. Brak tatuaży czy innych znaków szczególnych. Przeważnie szyderczy uśmieszek przyklejony na gębie. Podczas rozmowy z arystokracją i podczas wykonywania zadania twarz niezdradzająca emocji. Na sobie nosi ubranie pielgrzyma, pod tym czarny strój, włącznie z butami.
Przybliżony wygląd Czarnego:
Obrazek

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 13 marca 2013, 16:50

Ma, zwierzę towarzysz jest w podstawowym ekwipunku Łowcy.
Odpowiedzi na pytania Kasme:
Mają zamiar dotrzeć do rybackej osady Seih, gdzie czeka na nich statek mający zabrać ich do Linnoy. To kilka dni drogi stąd, około dnia od Podwójnego Miasta.
Mają zamiar zatrzymać się w Podwójnym Mieście na około dobę, poza tym stają na nocleg codziennie.
Żaden nie włada magią, ale są bardzo dobrzy w walce
Dołączyłem do nich dla pieniędzy, ale gdy usłyszałem o zabiciu księcia uciekłem.
Ci ludzie są Szeptami, znam ich dość dobrze, pracowaliśmy razem. Dowódca ma na imię Rehan, kusznicy to Eth i Iren, a wojownicy Ardon, Kefos i Hara. U Szeptów mamy zasadę: przeszłość się nie liczy, znaczenie ma tylko to co jest lub będzie. Nie wiem kto cokolwiek zlecał, tylko dowódca. Zaproponował zrzucenie płaszcza i bogactwo, to się zgodziłem.
Spoiler!
Zauważyłaś niewielkie wahanie przy pytaniach 1 i 2

Astaroth
Reactions:

Post autor: Astaroth » 13 marca 2013, 19:38

Kasme to szczupła kobieta o średnim wzroście. Ma proste, półdługie włosy bardzo mocno wycieniowane. Zwykle spina je metalową klamrą w luźnego koka. Krótsze pasma włosów okalają jej twarz. Dziewczyna ma bardzo jasne, błękitne oczy zwykle podkreślone czarnym makijażem, który mocno kontrastuje z jej bladą karnacją. Ubiera się w dość obcisłe ubrania zwykle w barwach ciemnej zieleni i bordo, najczęściej delikatnie zdobione jakimś srebrnym ornamentem. Często ubioru dopełnia jakiś biały, bądź szary akcent. Uwielbia nosić czarne sięgające za kolana buty. Teraz ma na sobie ubiór pielgrzyma a pod spodem swoje podróżne ubranie i kolczugę. Wokół szyi ma przewiązaną jedwabną, krwistoczerwoną chustę.

A tu mała wizualizacja :)
Obrazek

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 14 marca 2013, 16:20

To jak, gonicie ich teraz, czy macie jakiś inny plan?

Astaroth
Reactions:

Post autor: Astaroth » 14 marca 2013, 16:23

Nie, nie gonimy, bo to bez sensu. Kasme chce się dowiedzieć jakie są inne opcje. Biorąc pod uwagę naszą wiedzę o okolicy, mapy, dane które może nam podać Achar i Haale czy jest szansa ich wyminąć, prześcignąć, zaczaić się w jakimś miejscu, do którego ponoć zmierzają (Seih, Podwójne Miasto?). Jak przez najbliższa dobre będziemy gnali inna drogą to ich wyprzedzimy?

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 14 marca 2013, 16:49

Może, ale wierzchowce mogą nie wytrzymać, a poza tym zmęczeni macie sporo mniejsze szanse. Kilka godzin dalej droga się rozdziela, a potem znów łączy tuż przed Podwójnym Miastem.