PBF - Los Najemnika

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 24 lutego 2013, 09:29

Mam dla was nieco informacji Emyn nu Fuin upadło poprzez zdradę, a raczej magiczne przejęcie władzy nad umysłami strazników, którzy otworzyli bramę, nocą do warowni wlali się nieumarli nekromanty zwanego Lordem Neshandi, oraz współpracujących z nim wampirów z klanu Baali, szczególne okrutnych, zabijali w straszliwy sposób, wysysając krew dzieci na oczach rodziców, torturując ofiary, udalo mi się zlikwidowac Księcia wampirów z klanu Baali, ale teraz poluja na mnie, gdybyście mi pomogli moglibyśmy wybić tą grupę jaka ujrzał wasz smok błotny. To młodzi Baali i ich niewolnicy ludzcy wzmocnieni ich krwią, mogę wyposażyć waszych łuczników w skuteczną broń. Sam nie zabije 30 Baali, pzrynajmniej nie szybko i nie od razu, to jak będzie?

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 24 lutego 2013, 10:30

Smok przytaknął głową. Zastanawiał się, czy wampir mógłby im zdradzić sposoby na zabijanie wampirów? Jak one to robią, że chodzą w dzień?

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 24 lutego 2013, 12:29

Emhyr Godefroy, rzekł:
Żeby było jasne, ja sam poluję na inne wampiry spoza mojego klanu, owszem doradzę wam co nieco. Rzucono tu potężny czar, tworzący półmrok, wampiry korzystają z jego mocy, czar magicznie chroni je przed słońcem, to efekt niedawno odprawionego rytuału krwi. Oceniam, że około tygodnia będą tu mogły poruszac się także w dzień.
Niech wasi łucznicy staną w kręgu otoczę ich ochronną barierą, wampiry Baali jej nie przełamią, mógłby to uczynić ich książe ale jego już unicestwiłem, jak powiedziałem. Odetnijcie metalowe groty z kilkudziesięciu strzał, zaostrzcie drewniane końce i umoczcie je w tej substancji, to specjalnie spreparowana krew wampira z pewnymi dodatkami, trująca dla wamirów spoza mego klanu.

Zrobimy, tak wy się przygotujcie, a ja za kilka minut ściągnę tu grupę łowiecką wamirów a klanu Baali, jest tam 12 ście młodych wampirów i 18 wzmocnionych wamiryczną krwią elfów i ludzi poddanych woli Baali. Dacie radę dwie wamirzyce jakie was zaatakowały w zamku Lorda Artakidesa, były bardzo stare, jak na wasze standardy, młodsza miała 854 lata a starsza, jaką pokonałem ja, 1248 lat. Te tutaj to maksymalnie 200 letnie, młodzież, ale rozsmakowana w rzezi. Baal uważają, się za demony, podobnie traktuja inne klany wampirów, stąd ich umiłowanie do okrucieństwa i masowych rzezi śmiertelnych. Yog to książe demonów, dlatego Baaali pomagają go tu przywołać, celem Yoginów i Baali jest stworzenie piekła na ziemi, w dosłownym znaczeniu.

To jak zaczynamy Krwawe łowy na Baali?
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2013, 12:43 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 24 lutego 2013, 12:40

Watek techniczny

Mysle, ze korona nam z glow nie spadnie wchodzac w uklad z Emhyrem, tym bardziej, ze Caratris uwaza go za przystojniaka;)

Mamy zbiezne cele, a przy okazji co nieco dowiemy sie na temat praktycznych technik walki z wampirami. Mam przeczucie ze przyda nam sie taki trening:)

Potrzebna jakas walka, bo juz kilka stron bez mordowania... Schodzimy na psy;p

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 24 lutego 2013, 12:44

Jak tam pozostali? Powalczycie u boku Emhyra?
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2013, 14:14 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Astaroth
Reactions:

Post autor: Astaroth » 24 lutego 2013, 13:45

Oj tam, od razu przystojniaka ;)

Ja się piszę na polowanie na wampiry... i wcale nie dlatego, że Emhyr jest fajny!

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post aut