Boskie potyczki - techniczny

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 17 lutego 2013, 20:30

Żeby zbytnio nie zaśmiecać Centrali PBF, wszelkie pytania odnośnie Pbf-a "Boskie potyczki" proszę kierować tu.

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 17 lutego 2013, 20:32

Jutro zbiore info o swojej postaci i wklepie tu spoiler

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 17 lutego 2013, 21:42

Mam małe pytanie - gdzie właściwie będzie się toczyła fabuła gry? O ile zrozumiałem, do akcji dołączy Mordil z Archipelagu Wschodniego? Kiedy wcześniej Mordimer mi o tym wspominał, sądziłem, że chce po prostu skorzystać z karty postaci starego Mordila i zachować jego imię, ale że zagra sobowtórem tej legendarnej postaci, a nie autentycznym Mordilem, który przeniósł się na AC w sobie tylko znany sposób.

Pytam z ciekawości, bo chętnie dowiem się jak Mistrz Gry wytłumaczy tę podróż z Balarionu na Kartarię? :)

A skoro faktycznie to "wschodni" Mordil, to najlepiej byłoby chyba umieścić akcję sesji na jednej z zewnętrznych wschodnich wysp Archipelagu Centralnego (ale to tylko takie luźne dywagacje).

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 17 lutego 2013, 21:45

Właściwie to Keth ma rację bo wstępnie MG zgodził się abym dołączył Skelą a dla tej postaci Mordil jest martwy. No chyba że któryś z goblińskich bogów postanowił go przywrócić do życia :)
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 17 lutego 2013, 23:52

Ponizej gołe statsy Barthura, półobrzyma, wzietego jako zakładnik, gdy był mały, i tak już jakoś został w plemieniu:) Teraz uważa się za goblina...Coś mu nie pasuje, że jest taki wielki silny. W końcu mało który goblin potrafi powybijać wszystkie zęby jednym ciosem pięści;) ale lusterek nie ma, toteż póki co jakoś to sobie tłumaczy.

Potem ubiorę Barthura i jakoś wyposażę. Muszę jednak znać majątek jakim mogę dysponować. Zakładam, że postać jest niepiśmienna, bo i gdzie miał się tego nauczyć.

Barthur

Półolbrzym
Łowca/Astrolog (wróżbita) Morka Cycatego
Zawód: Kowal

Żyw 167, SF 221, ZR 79, SZ 78, INT 66, MD 68, UM 57, CH 47, PR 68, WI 66, ZW 8

B Psych 30; B Fiz 44
1-73 2-58 3-75 4-68 5-30 6-62 7-60 8-59 9-54 10-79

Biegłości:
Pięści Bgł 2B; 86
Młoty Spec; 108
Dzidy 69

Czary: Przeznaczenie; Opóźnianie myśli, Objawienie natury/istoty przedmiotu
Ostatnio zmieniony 10 marca 2013, 17:50 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:

Post autor: deliad » 18 lutego 2013, 07:32

Nie będzie żadnego problemu z Mordilem i Skelą. Mam dla nich historyjkę jak wylądowali na Orkusie Wielkim, a dokładniej pisząc na jego półwyspie Get-war-garskim. Jest co prawda nico naciągana, ale do przełknięcia.

Towarzysze Mordila dochodzą do majętności na Orkusie Wschodnim, więc z sentymentu i przywiązania postanawiają wskrzesić ich towarzysza niedoli. Pustynna klimat całkiem nieźle zachował ciało goblina, ale jedyni specjaliści, którzy mogą poradzić sobie z wyzwaniem wskrzeszenia tak starego ciała, znajdują się w stolicy imperium.
Zabieg udał się, ale otumaniony Mordil zbiegł. Biorąc pod uwagę, że cały ten zabieg kosztował tyle co średniej wielkości zamek, na poszukiwania Mordila wyrusza Skela.
I tu całkiem przypadkiem spotykają się w miejscu rozpoczęcia przygody. Ta, da!
Tylko bez nadmiernej krytyki! Przywiązałem się do postaci z mojego pierwszego czytanego pbf-a :).

Awatar użytkownika
deliad
Reactions: