Druid Cadmon rzekł:
Nie oczekuję waszych pieniędzy, macie u mnie jeden dług, musicie z nami skoczyć do starej siedziby Valeriusa po broń jaka tam ponoć ukryta. Pójdziecie, czy mamy sobie radzić sami?PBF - Mrok nad Delamirą
Zorian poklepał się po pełnym brzuchu, beknął.
- Dziękuję za posiłek. Było smaczne - dodał po chwili, wydłubując spomiędzy zębów kawałkiem patyczka pozostałości po mięsie. - To kiedy ruszamy? - dodał po chwili, gdy złośliwa nitka z mięsa nie chciała bez walki opuścić szczeliny między górnymi jedynkami.
- Dziękuję za posiłek. Było smaczne - dodał po chwili, wydłubując spomiędzy zębów kawałkiem patyczka pozostałości po mięsie. - To kiedy ruszamy? - dodał po chwili, gdy złośliwa nitka z mięsa nie chciała bez walki opuścić szczeliny między górnymi jedynkami.
- Pójdę z Tobą Cadmonie, nie łamie danego słowa. Powiedz nam jednak czy nadal rozważasz poszukiwanie tego rzezimieszka larambe? Z tego co wiem sezon łowiecki na niego nadal jest otwarty.
Mam nadzieje że Cadmon zgodzi się na polowanie ma larambe, w ten sposób może uda się go wciągnąć w walkę z piktami.
Przepraszam że się o to pytam ale czy idąc sprawdzić tą kryjówkę bandytów znajdziemy się bliżej Niedźwiedzi (na przykład w drodze powrotnej można by do nich odbić)?
Mam nadzieje że Cadmon zgodzi się na polowanie ma larambe, w ten sposób może uda się go wciągnąć w walkę z piktami.
Przepraszam że się o to pytam ale czy idąc sprawdzić tą kryjówkę bandytów znajdziemy się bliżej Niedźwiedzi (na przykład w drodze powrotnej można by do nich odbić)?
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Szaman odrzekł: Larambe musi poczekać, na wyjaśnienie się sytuacji w regionie. Jak Piktowie wygrają, szukanie Larambe to samobójstwo. Priorytet dla mnie to pójście po ukrytą broń, powinniśmy zdążyć nim dojdzie do bitwy.
Tak idąc po broń do opuszczonej chaty i do kryjówki po banitach będziecie przechodzić obok jednej z wiosek Niedźwiedzi.
-
Dobro
- Reactions: