Rasy i ich przedstawienie.

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 15 grudnia 2009, 17:13

No właśnie sobie przypominam i nie mają:) jedynie tylko trochę im kły wystają, ale wyglądają ok. A bardziej sugeruję się rysunkiem przy ich opisie.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 15 grudnia 2009, 17:24

No jeśli w bestiariuszu nie mają świńskich ryjów to aktor grający podstarzałego radzieckiego snajpera (który potem ginie w skoku) we "Wrogu u bram" jest PIĘKNISIEM :)
No, to może kwestia gustu, ale moim zdaniem to oni pasują do stereotypu świńskiego orka. Może ten "świnizm" nie jest posunięty tak daleko jak u Tolkiena, ale jednak.

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 15 grudnia 2009, 22:29

Właściwie większość ras jest na swój sposób inna od tych przedstawionych w innych światach, a zdarzają się takie których nie uwidzisz gdzie indziej. Zarówno pod względem nazwy jak i opisu.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 15 grudnia 2009, 22:38

No, bogactwa ras nie da się tu kwestionować. I to ras humanoidalnych, inteligentnych i nawet grywalnych. Shadow w swej wersji KC dość mocno tę pulę rozwinął.

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 15 grudnia 2009, 22:47

KIedyś sam wprowadziłem jedną rasę, taką unikalną będącą na wymarciu. Niestety mocno przepakowaną więc nie dopuściłem jej dla graczy a jedynie nadałem rolę epizodyczną.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 grudnia 2009, 18:27

Naszła mnie znienacka refleksja po przeczytaniu tekstu o Urukach. Hmm, tak miłościwi są ci panowie z małą regeneracją iż pojawiła mi się we łbie taka konstatacja: "JA CHCĘ BY ZOSTALI U WŁADZY". Ha! Zawsze byłem orędownikiem buntów przeciw władzy Imperium - a to imperium odpuszcza podatnikom w nędzy, zaprowadza tolerancję religijną, nie jest opresyjne. Czyli robi dokładnie to, czego nie są w stanie zrobić REŻIMY LUDZI. Wiemy co niesie władza ludzi - nietolerancję religijną i rasową, wojny, głód, nędzę. A po co? Wystarczy popatrzeć na Tagary. Moi bohaterowie nie chcą żyć w takim świecie.
Cóż - będę polował na buntowników ;)

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 17 grudnia 2009, 18:57

Naszła mnie znienacka refleksja po przeczytaniu tekstu o Urukach. Hmm, tak miłościwi są ci panowie z małą regeneracją iż pojawiła mi się we łbie taka konstatacja: "JA CHCĘ BY ZOSTALI U WŁADZY".
W sumie spoko, że po kilku, może kilkunastu latach gry w KC i po wielu dyskusjach o tym co pasuje do histori czy klimatu KC wreszcie rpzeczytałes kawałek orginalnej histori... Może teraz będziesz wiedział o czym mówisz.