Rasy i ich przedstawienie.
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
No jeśli w bestiariuszu nie mają świńskich ryjów to aktor grający podstarzałego radzieckiego snajpera (który potem ginie w skoku) we "Wrogu u bram" jest PIĘKNISIEM 
No, to może kwestia gustu, ale moim zdaniem to oni pasują do stereotypu świńskiego orka. Może ten "świnizm" nie jest posunięty tak daleko jak u Tolkiena, ale jednak.
No, to może kwestia gustu, ale moim zdaniem to oni pasują do stereotypu świńskiego orka. Może ten "świnizm" nie jest posunięty tak daleko jak u Tolkiena, ale jednak.
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Naszła mnie znienacka refleksja po przeczytaniu tekstu o Urukach. Hmm, tak miłościwi są ci panowie z małą regeneracją iż pojawiła mi się we łbie taka konstatacja: "JA CHCĘ BY ZOSTALI U WŁADZY". Ha! Zawsze byłem orędownikiem buntów przeciw władzy Imperium - a to imperium odpuszcza podatnikom w nędzy, zaprowadza tolerancję religijną, nie jest opresyjne. Czyli robi dokładnie to, czego nie są w stanie zrobić REŻIMY LUDZI. Wiemy co niesie władza ludzi - nietolerancję religijną i rasową, wojny, głód, nędzę. A po co? Wystarczy popatrzeć na Tagary. Moi bohaterowie nie chcą żyć w takim świecie.
Cóż - będę polował na buntowników
Cóż - będę polował na buntowników
W sumie spoko, że po kilku, może kilkunastu latach gry w KC i po wielu dyskusjach o tym co pasuje do histori czy klimatu KC wreszcie rpzeczytałes kawałek orginalnej histori... Może teraz będziesz wiedział o czym mówisz.Naszła mnie znienacka refleksja po przeczytaniu tekstu o Urukach. Hmm, tak miłościwi są ci panowie z małą regeneracją iż pojawiła mi się we łbie taka konstatacja: "JA CHCĘ BY ZOSTALI U WŁADZY".